Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.? fórum

Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.? (beszélgetős fórum)


1 2 3
11. 831ad879a7 (válaszként erre: 10. - D606bc0fd7)
2008. jún. 3. 15:18

Szia Anetta!


És milyen módszerrel raktad el a szilvalekvárt, mert tudom, hogy diétázol. Cukor nélkül? Mondjuk a szilvalekvár az egyetlen, ami elmegy cukor nélkül is.

Eper és baracklekvárra van valami ötleted, hogy lehetne cukor nélkül eltenni?

2008. jún. 3. 15:00
Tavaly annyi szilvalekvért tettem el (életemben először), hogy szerintem évekig elég lesz :o)
9. 9c8432d068 (válaszként erre: 8. - 9c5ea9abb5)
2008. jún. 3. 14:47

Zsófi,nagyon szívesen segítünk,ha kéred.

Csak szól,ha gondod van.

Üdvözlettel: Éva

2008. jún. 3. 07:35

sziasztok

mi egy éve kölötzünk családi házba, tavaly nyáron születt lányom, így akkor nem volt rá időm, de most nekiálltam befőzni - korai cseresznyét tettem el, és csináltam belőle lekvárt. mivel kezdő vagyok, biztos jövök hozzátok ötletekért ha lehet.

2008. jún. 3. 07:27
Száraz dunszthoz meg a hütő táskát használom,van 2 db.12 nagy beföttes üveg fér bele,és természetesen az aku nélkül használom ilyenkor.Nem kell vigyázni rá, takargatni,hogy lassan hüljön ki.
2008. jún. 3. 07:23

Én szoktam elrakni.Paradicsomlevet,lecsót 2 féle képpen,szörpöket,

zakuszkát 2 fajtát,paprika krémet, gyümölcsöket.

Őszi baracknál:1 l viz+40 dkg cukor,fahéj,szegfüszeg

Meggy nyersen:Üvegbe egy marék meggy,egy marék cukor rétegezve,a teteje cukor.pici szalicil,és lezárom.

Rakom a polcra.Viz nem kell rá,de mire elolvad rajta a cukor ALKOHOLOS lesz.Óvatosan vele.

2008. jún. 1. 20:21
Tavaly a meggyen kívül semmit nem raktam el,idén muszáj lesz.A bolti savanyúság lassan már ehetetlen.Olajos paprikát biztosan rakok el,csak keresnem kellene egy jó kis receptet.
4. 9c8432d068 (válaszként erre: 3. - Julis11)
2008. jún. 1. 19:32

Hogyan készítetted,hogy nem sikerült?

Ha tudok,segítek.

2008. jún. 1. 19:02
Egyszer probálkoztam lecsóval, nem sikerült.
2008. jún. 1. 13:03
Senki nem szokott befőzni?
2008. máj. 31. 13:08

Sziasztok!

Lassan a cseresznye érésével és az eperrel elindul a befőzési szezon.

Én ma pl. cseresznyebefőttet fogok készíteni ropogós cseresznyéből.

Szerintem jó lenne,ha tapasztalatokat cserélnénk,ki mit,és hogyan szokott készíteni.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook