Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.? fórum

Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2012. aug. 16. 22:24
Igen szoktam. Mindig úgy elteszem, hogy nem találom meg.
70. globus (válaszként erre: 62. - Tinendo)
2012. aug. 16. 22:23

Úgy emlékszem, hogy nagymama a tisztított sóskát megpárolta kevés olajon, teljesen krémesre főzte, üvegbe töltötte, és tetejére 1 cm-nyi olajat tett. Ezt főzéskor leöntötte.

Mi már ugyanezt az alapkrémet lefagyasztva tartósítjuk.

2012. aug. 16. 22:20

Igen, javában benne vagyok, főztem sárgabarack- és szilvalekvárt, eltettem szilvabefőttet, befőztem egy nagyobb adag paradicsomot, plusz a fagyba is pakoltam bőven tököt, cukkinit, paradicsomot, zöldbabot.

Még tervben van az őszibaracklekvár és befőtt és lehet neki kéne veselkednem a céklának, de azt még sosem tettem el, viszont imádjuk

2012. aug. 16. 22:11
Igen, már rengeteg uborkát tettem el savanyúnak, fagyasztottam le. Fagyasztottam le még cukkinit főzeléknek, zöldbabot. Most a paradicsombefőzés van soron.
67. labi
2012. aug. 16. 20:00
Igen.Idén meggy,barack,szilva lekvárt,savanyúságot nem.
2012. aug. 16. 19:55
Bocsi, szóval kérdőjel nélkül... sűrítőt írtak hozzá, de nem tudom, azt hol lehet kapni, gondolom, nem a lekvársürítő por...
2012. aug. 16. 19:54
Sziasztok! Olvastam jónak ígérkező ketchup recepte. Írtak bele sűrítőt? Mi az, tudja valaki?
64. Lia71
2012. máj. 26. 10:41
Igen! cseresznyét,barackot,vegyesvágot.
2011. dec. 16. 08:26
nyárig még gondolkozom..................
2009. júl. 21. 11:10
Ki hogyan szokta eltenni a sóskát üvegbe?
2009. júl. 10. 12:12

fejtett meggyet rumosan,

szilvalekvárt,

lecsót,

ezt az idény. rakom el.


de szoktam sárgabarack dzsemet, körtét, elrakni.

2008. okt. 24. 09:14
Tegnap tettünk el birsalma befőttet.
2008. okt. 24. 07:30
Nem szoktam,anyukám viszont igen:-)
2008. okt. 24. 03:52
Most gombaszezon is van. Szoktam ecetes gombasalátát is készíteni
2008. okt. 6. 11:05
Én minden hozzávalót veszek mégis mindenben ragaszkodom az itthon elrakott dolgokhoz.Készült nálam befőtt ,lekvár ,savanyúság és lecsó is.
2008. szept. 18. 11:25
Igen. Most főztem be szilvalekvárt, katlanba főztem,nagyon finom lett. De elraktam meggyet,cseresznyét,szilvát,uborkát,paprikát,és csalamádét.A családom nagyon szereti a befőteteket és a savanyúságokat,és igy olcsóbb.
2008. szept. 18. 11:20

Nàlunk annyiféle savanyusàgot imàdunk,hogy mire beraknàm...

Cékla,uborka,gyönyghagyma,paprika,kàposztàval töltltött cseri paprika,lekvàrok.és sorolhatnàm.

Inkàbb megveszem,nem kell bajlodni

2008. aug. 31. 22:17

Én imádok befőzni! Van kertünk egy pár gyümölcsfával, meg mellettünk egy erdő. Ott bodzát és fekete ribizlit szoktam szedni lekvárnak.

Őszibarack befőtt, szilva kompót, szilva lekvár, sárga barack lekvár, csalamádé, uborka, darált erős paprika sóval (az idén nagyon sok lett belőle, de nem baj, mert jön a karácsony), meg amit még ad a szomszéd.

2008. aug. 30. 17:11

Már nem szoktam!

Régebben mikor még nekünk teremtek a gyümölcsök akkor igen, mert megérte!

De most ha megveszek mindent,hozzá számolom azt a sok vizet amivel elmosom az üvegeket,befőzni valót,+ a gáz,a munka vele,így nem éri meg,szerintem!

52. cilus
2008. aug. 30. 14:52
Paradicsom vagy ketchup valaki rakott már el??
2008. júl. 1. 19:00
Bévi kicsi a fagyasztónk ezért kérdeztem a befőzést. Sereva én is lusta vagyok de kidobni nem akarok semmit:-)
50. sereva
2008. júl. 1. 18:55
Régebben tettem el télire,de leszoktam róla.Inkább megveszem.Lehet,hogy drágább,de nem kell vele bajlódnom.Lehet lustaságnak is nevezni,de elég kevés az időm ilyesmire.
49. 9c8432d068 (válaszként erre: 45. - 9c5ea9abb5)
2008. júl. 1. 17:36

Én rendesen megfőzöm a natur lecsót,teszek bele nátrium benzoátot,üvegbe teszem,kis olajat a tetejére,lekötöm és száraz dunsztba teszem.

De ha van fagyasztóládád,akkor fagyassz le paprikát,paradicsomot,és télen friss lecsót főzhetsz.

2008. júl. 1. 15:14

Nem. Apukám teszi el, és nagyon profi! A savanyútól kezdve a befőtteken át a lekvárokig...

Mindent. Köszi Apu!

47. nagyi57 (válaszként erre: 45. - 9c5ea9abb5)
2008. júl. 1. 14:47
♣♣Lecsót nem az enyémek nem szeretik.Vágott vegyes savanyúba szoktam a zöld paradicsomot beleszeletelni.Persze a paprikát is,de abból töltök is meg káposztával.♣♣
2008. júl. 1. 14:37
Aki szereti az erös savanyút,érdemes elrakni káposztával töltött cseresznye paprikát isteni finom!
2008. júl. 1. 13:59
köszi nagyi:-) ha minden jól megy lesz paradicsomunk, paprikánk, ti szoktatok eltenni lecsónak? ha igen hogyan?
44. nagyi57 (válaszként erre: 42. - 9c5ea9abb5)
2008. jún. 26. 05:17
♣♣Lehetőleg fa eszkőzt vagy műanyagot(fakanál) használj,ne fémet,akkor biztosan nem lesz vele gond!!♣♣
43. 9c8432d068 (válaszként erre: 42. - 9c5ea9abb5)
2008. jún. 25. 07:37
Igen,eláll,csak arra kell ügyelni,hogy mindig tiszta eszközzel vegyél ki az üvegből savanyúságot,és ne kézzel nyúlj bele!
2008. jún. 25. 07:14

szia Nagyi! én is most próbáltam ki először, még nem kóstoltuk a végeredményt:-)

Bévi ha kinyitom a savanyúságot akkor nyugodtan visszazárhatom bármeddig eláll?

tegnap megvolt a temetés, holnap talán megyünk a Balatonra pár napra. mindnekinek jó befőzést, nálunk most egyenlőre elfogyott a befőznivaló:-)

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook