Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kristálygombáról minden! fórum

Kristálygombáról minden! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
341. smk17 (válaszként erre: 334. - 9c8432d068)
2010. máj. 23. 20:59

Igazából nálam az is csoda hogy élnek . Ugyanis mint mondtam a gombát a hűtöben találtam 1 dobozban . Álítólag a fater tette oda másfél éve . Ja és elősször fém kanállal kavartam meg .

Most megpróbáltam 1 naposan meginni .Na így iható. Egyébként köszi a tippet , teszek hozzá bőven cukrot.

340. globus (válaszként erre: 337. - Pné Veronika)
2010. máj. 23. 19:24

Mióta fogyasztjátok?

A hűtőben tároltat milyen gyakran öblíted le?

339. bobe2 (válaszként erre: 338. - Bobe2)
2010. máj. 23. 19:13
ja és a citromot ugye miután kettévágtam késsel, megmostam.
338. bobe2 (válaszként erre: 333. - Smk17)
2010. máj. 23. 19:11
Szia ,én egy évig ittam a gombát ,egy párszor elöfordult a nyálkásodás, én fakanalat használtam ,kicsit,avval 5 kanál gombát tettem az edénybe a többit kidobtam ,nagyon fontos hogy jol átlegyen mosva a gomba,fémmel semmi ne érintkezzen,én 1 fügét tettem bele meg egy fél citromot.
337. Pné Veronika (válaszként erre: 336. - Globus)
2010. máj. 23. 19:09
Nálunk megy a datolyás és a vörös áfonyás is. A 2.-at a csajszim szereti (a színe miatt szerintem...)
336. globus (válaszként erre: 334. - 9c8432d068)
2010. máj. 23. 18:28
Én aszalt ananászt használok, a mazsolától fura íze van, a sárgabarackosnak meg a szaga förtelmes :) Egyetlen kanál cukorral is működik.
335. Pné Veronika (válaszként erre: 334. - 9c8432d068)
2010. máj. 23. 17:41
Nekem sem volt eddig még soha ilyen. :-( Nem tudom, mit csinálhatnak rosszul... :-(
334. 9c8432d068 (válaszként erre: 333. - Smk17)
2010. máj. 23. 13:49

Nem tudom,mit rontatok el,de nálam ez soha nem fordul elő.

Fémmel nem szabad érintkeznie a gombának,felhasználás előtt langyos vízzel át kell öblíteni,hideg vízbe kell tenni a tea készítésnél,és cukor+ mazsola kell bele.

Ha nem kap elég cukrot,akkor nem fog nőni a kristály.

333. smk17
2010. máj. 23. 09:23
Nekem is nagy gondom a nyálkásodás. Amiatt nem bírom meginni. 1 hónapja csak kiöntöm mindíg .De most megpróbálom 1 naposan meginni hátha van akkor is hatása. Egyébként nekem is szépen szaporodik csak nem nőnek a szemek.Ha kivárom a 2 napot , akkor az egész összeál , 2 liter "puding" lesz belőle :D .
332. globus (válaszként erre: 332. - Édesméz)
2010. máj. 21. 18:53
Szia, hány naposan szoktad leszűrni?
331. ILI. (válaszként erre: 332. - Édesméz)
2010. máj. 21. 17:13

Nővérem is attól fél, hogy hízni fog tőle, de szerintem ez is olyan, hogy mindenkire máshogyan hat. De ha híznék tőle én is kihajítanám az tuti.

A mostani lötyi viszont remekül sikeredett, lekopogom gyorsan :)

330. vaczi.iren (válaszként erre: 330. - Pufika62)
2010. máj. 12. 18:01

Nagyon szeretném ha tudnál küldeni, egyszer már használtam .Ird me, hogy mennyibe kerül.

Balázs Andrásné

6622. Nagymágocs, Jókai Mór u. 24

329. smk17 (válaszként erre: 328. - Bobe2)
2010. máj. 5. 18:46
Igen asszem érintekezett fémmel egy rövid ideig. Aprószeműek , és nem növekednek. 2 nap után meg tiszta nyálkás lesz . Egyszerűen ihatatlan. De nembaj , mert 500 ft ért a vaterán van bőven . Szép egészségesek. Inkább rendelek onnan , ezt meg kidobom. Mondjuk az sem mellékes , hogy kb 1 évet ált a hűtöben viz nélkül. (Én akkor még nem tudtam h. micsoda). De érdekes módon első alkalommal még jó volt .
328. bobe2 (válaszként erre: 327. - Smk17)
2010. máj. 4. 21:05
Én már lassan 2 éve használom a gombát ha nyálkás azt jelenti hogy valami nincs rendbe: -vagy nem lett jol megmosva a gomba ,vagy fémmel érintkezett.Én fügével készitettem nem mazsolával,de nem is használt semmit csak felszedtem tólle pár kilot a cukor miatt már egy honapja nem iszom.
327. smk17
2010. máj. 4. 19:32
Apropó ! az természetes, hogy 2 nap után tiszta nyálkás lesz a víz ?
326. smk17
2010. ápr. 30. 22:10
Úgy is próbáltam iszonyatos szaga lesz szintén . És most már ha kivárom a 2 napot a második napra egy ilyen nyálkává áll össze az egész . Pedig kimosom alaposan a gombát , és az üveget is . azt sem tudom mekkorának kell lenni a gomba szemeknek . Nekem max 2-3 mm-esek .
325. judyt640 (válaszként erre: 324. - Smk17)
2010. ápr. 30. 20:58
Nemkell lezárni az üveget szellözni kell terits rá konyharuhát,vagy szalvétát.
324. smk17
2010. ápr. 30. 10:58

Sziasztok ! Van egy óriási problémám a kristálygombával . Kb 2 hete találtam a hűtő alján egy dobozban , és nem tudtam hogy mi az . Gondoltam utánanna olvasok , és nagy kedvet kaptam hozzá !

Na már most kivettem (ki tudja mióta áll ott), Jól átmostam műanyag szűröben langyos vizzel , tettem 2 liter vizhez 10dkg cukrot ,meg vagy 10 szem mazsolát , fél jól megmosott citrom stb. és vártam . 3 nap után kellemes citromos üditő lett belőle , amit ,meg tudtam inni és a gyomrom is sokkal jobb lett .

Na de a második alkalommal már sokkal hamarabb beopálosodott , és kicsit furcsa volt az ize :S

3. 4. próbálkozás után már erősen csatornaszagú lett egy fél nap után :S:S:S Mintha megposhadt volna . Mi a baj ??????

Mit nem csinálok jól ?

Jól lezárt üvegben tartottam kb 22 fokon fénytől mentesen , fémmel nem érintkezett .

Ha valaki tapasztalt hasonlót légszi írjon .

323. Btina
2010. ápr. 24. 19:11
Sziasztok ! Dunaújváros környékéről kell esetleg valakinek kristálygomba ? Szívesen adok . Üzit írj ha kell .
322. Lisbett (válaszként erre: 320. - HViki)
2010. ápr. 16. 16:21
Viki! Hogyan szoktad kiszárítani??
321. Lisbett
2010. márc. 16. 16:58

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a kristálygombát erős gyomorfájdalmaimra és refluxra. Tudna valaki küldeni akinek sok van? Hogyan? Mennyiért?

Előre is köszi a válaszokat.

320. HViki (válaszként erre: 315. - F001428e4f)
2010. márc. 8. 23:41

Ha túl sok van, vagy hosszabb ideig akarod tárolni, akkor szárítsd ki őket.

Én adagonként szoktam szárítani. Ha kell, akkor csak újra vízbe teszem a leírt módon, és dolgoznak tovább.

319. jemand
2010. márc. 4. 14:37
Köszönöm a gyors választ:)
318. 9c8432d068 (válaszként erre: 317. - Jemand)
2010. márc. 4. 14:11

Nyugodtan készítsd csapvízzel,én azzal szoktam mindig.

Állítólag jó magasvérnyomásra is.


3 liter vízhez én 2 evőkanál cukrot szoktam tenni,és jó evőkanál mazsolát.


13 éves gyerek is ihatja nyugodtan.

317. jemand
2010. márc. 4. 13:47

Sziasztok!

Én mentes ásványvizet használtam az ital készítéséhez, lehet csapvízzel is?? magsavérnyomásra is jó?? mennyi a minimális cukormennyiség amivel el lehet készíteni?? (az én leírásom eszerint 2l vízhez 15 cukor)

gyerekek is ihatják?? (13 éves)

Köszönöm!!!

Szép napot mindenkinek :)

316. 9c8432d068 (válaszként erre: 315. - F001428e4f)
2010. febr. 24. 14:42

Pihentetni tudod a gombát,ha jól záródó dobozba teszed,engedsz rá hidegvizet,teszel bele cukrot,és lezárva hűtőbe teszed.

2-3 hetente cseréled rajta a vizet,így hónapokig eláll.

2010. febr. 24. 14:34

Sziasztok!


Kezdő kristálygombás vagyok.


Hogy kel tárolni? Sötétben vagy világosban?

Milyen hőmérsékleten?

Lehet őket "pihentetni" hogy ne szaporodjanak?


A hűtőbe betéve őket, vízzel,cukorral, meg mazsival, meddig lehet ott tárolni, hogy ne legyen bajuk?


Azért gondoltam, mert a kefirgombákat vízbe téve, hűtőben lehet tárolni hónapokig, és nem lesz bajuk.


Előre is köszi a válaszokat.

314. Misa86
2010. febr. 19. 16:36

Köszi pufika!


Nem tudtam, hogy ez rendben van-e így, mert a netes képeken mindig teljesen tiszta, áttetsző a kész ital... De akkor megnyugodtam, hogy nincs baja! :)

2010. febr. 17. 23:08

Szia Misa!


Ne aggódj az üledék miatt, ez teljesen normális, nyugodtan ihatjátok. Nálunk is mindig "aljas", pedig sűrű szőrszitán szűröm.

312. Misa86
2010. febr. 17. 21:35

Sziasztok!


Azt szeretném megkérdezni, hogy nektek volt már olyan, hogy a kész italban ilyen fehér porszerű anyag ülepszik le a palack aljára? Olyan, mintha a gombák "reszeléke" lenne... Nem tudom ez normális-e, és hogy így is lehet-e fogyasztani az italt? Lehet ez ellen tenni valamit?

Köszi!

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook