Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kalóriabázissal fogyózók ide! :) fórum

Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
722. Guruljka (válaszként erre: 721. - Guruljka)
2013. aug. 19. 17:28

Csak az nyílt meg, hogy itt a Weight Watchers-fórumra is feltetted ugyanezt.

Ha be vagy lépve a Weight Watchers-oldalon, akkor Neked persze hogy megnyílik, de más nem látja.

721. Guruljka (válaszként erre: 720. - Wirgi)
2013. aug. 19. 17:25

Én is próbáltam, de nem sikerült.

Olyan kíváncsi vagyok rá pedig!

720. wirgi
2013. aug. 19. 16:53
ÉN INNÉT KIMÁSOLTAM ÉS SIKERÜLT
2013. aug. 19. 00:32
Azt én nem tudom, mi az, de ha ide akar tenni egy videót az ember, akkor nem a Share-val lehet.
718. patapucs (válaszként erre: 717. - Guruljka)
2013. aug. 19. 00:10
Gondolod, hogy ez az URL címe?
2013. aug. 18. 23:43
Én úgy szoktam bemásolni ide a Tube-ról, hogy simán a felső böngészősávból másolom be a sort.
716. patapucs (válaszként erre: 710. - Guruljka)
2013. aug. 18. 23:23
Nekem sem megy, nem tudom megnyitni.
2013. aug. 18. 21:19
Nálunk nem kapok a közértben, persze megpróbálták szemtelenül drágán adni, így meg nem fogyott.
2013. aug. 18. 21:12

Ma én is tiszta "rosszul" voltam, mert ebédre zabkását akartam enni és rájöttem, hogy nincs zabpelyhem.

Ráadásul egész nap főztem, szóval mire eljutottam oda, hogy kimozduljak, a közért bezárt.

Na majd holnap! :-)

2013. aug. 18. 20:25

Szóval nem érezte ki a zabot belőle. Oké!!! :-D

Alig várom, hogy megérkezzen a zabom, a hosszú hétvége utánra ígérték. Rémes anélkül!

712. patapucs (válaszként erre: 711. - Guruljka)
2013. aug. 18. 20:23

Igen, mert nem akarta megkóstolni. Mivel a sima habarásost ismeri.

Egyébként különbséget nem érzett.

711. Guruljka (válaszként erre: 709. - Patapucs)
2013. aug. 18. 19:41
Elárultad előre, hogy milyen sűrítéssel van?
710. Guruljka (válaszként erre: 708. - Wirgi)
2013. aug. 18. 19:40
Sajnos, egyiket sem tudom megnyitni!
709. patapucs (válaszként erre: 706. - Guruljka)
2013. aug. 18. 19:37

Azt mondta, hogy nem rossz.

Persze ő azért marad a rántásnál. :-D


Nekem bejön és szerintem a barátomnak is ízleni fog. :-)

708. wirgi
2013. aug. 18. 19:21

Ő meg mindent megmozgat

youtube.com/watch?v=2X06Q4a9Vqk&list=PL0T-Cye_lOMX_A4P8J5brDlIukh6VwrKp&feature=mh_lolz

707. wirgi
2013. aug. 18. 19:19

Torna: hasizomra -nagyon jó és hatékony



youtube.com/watch?v=L4S7sYup_Rw&feature=em-hot-vrecs

2013. aug. 18. 17:09
Kíváncsi leszek, mit vesz észre?
2013. aug. 18. 16:44

Megcsináltam a tökfőzeléket.

Hogy hazai feelingje is legyen tejfölös zabkorpás habarással.

Tényleg krémes lett, nem érezni a korpát. Átugrom a szüleimhez nemsokára, megkóstoltatom anyuval. :-)

704. Guruljka (válaszként erre: 702. - Dennissza)
2013. aug. 18. 12:54

Én nagyon szeretem. Olyan ...olyan egészen más! :)

Érdemes ghít is készíteni, azzal teljesedik ki az ízvilág.

Most már sokkal könnyebb a hozzávalók beszerzése, mint a 80-as évek elején volt.

Olyan zöldségeket főz egybe, amire sosem gondoltál volna. És ezáltal rögtönzött ételeket is bátrabban főzöl majd. Ettél már köménymagos káposztát vékony alma-szeletekkel együtt párolva??? Ráadásul zsiradék nélkül, csak vizet aláöntögetve? Sosem jutott volna szemebe, ha nem ettem volna már mondjuk olyan főzeléket, ami karfiol, zöldbab, sárgarépa, káposzta, uborka, zöldpaprika, zeller összetételű.

De csinálj uborkasalátát úgy, hogy citromlében elkevert reszelt (vagy őrölt) gyömbér, bors és só a salátalé...


Kedvenc eledel, a gyerekeimé is: Joghurt, kókuszreszelék, mazsola, bármilyen gyümölcs felaprítva. (Cukor opcinális.) Ez télen narancs-koskákkal is nagyon finom, de tényleg bármilyne gyümölccsel jó. Ez az indiai szakácskönyvben a nektár nevet viseli.

2013. aug. 18. 08:43
Jó reggelt.
2013. aug. 18. 06:34

Sziasztok!

Ez a hét sajnos nem az én hetem volt:( Elég sok dolog ért, én pedig eléggé "érzelemevő" is vagyok, ráadásul az edzés hiánya sem vezetett jóra. Szerdán mérlegelés, próbálom szépíteni a helyzetet, amíg lehet.


Szeretek sütni-főzni, de indiai ételt, még sosem készítettem. Finom?

2013. aug. 17. 19:09

Ritka kivétel volt. Ráadásul vegetáriánus, amit akkoriban nem engedélyeztek kiadni. Én is csodálkoztam!

82-ben már ovisok voltak a lányaim, ették szívesen a vega kaját, persze ők kaptak húst is.

700. patapucs (válaszként erre: 699. - Guruljka)
2013. aug. 17. 19:05
De érdekes! Azt gondoltam, hogy akkoriban csak magyar ételes szakácskönyvek voltak.
2013. aug. 17. 18:52

Egy szakácskönyvből csak.

82-ben jelent emg, egy Indiában járt szakács alkalmazott pár receptet az itthon kapható hozzávalókhoz. Mondjuk a zömét így is a herbáriában lehetett megvenni.

Nagyon megszerettem, ráadásul akkoriban vega is voltam, nem jött rosszul.

698. patapucs (válaszként erre: 693. - Guruljka)
2013. aug. 17. 18:42
Honnan ismered ennyire az indiai konyhát?
2013. aug. 17. 17:20
Soha nagyobb vitát! :-)
696. patapucs (válaszként erre: 695. - Guruljka)
2013. aug. 17. 17:19

:-D :-D


Ez tetszik!


Idézetek apámtól:

Amikor anyunak még csak udvarolt, akkor mondta:

"Olyan libabőrös vagy, mint a kacsa!


A következőt kb 2 éve egy "vita" alkalmával, amikor lehúrrogtuk:

"Ha én egyszer a sarkamra lépek...!!"


Pár perc múlva:

"Itthon én viselem a kalapot..!"

Anyám meg rezzenéstelen arccal: "Én meg a nadrágot!"

Naná, hogy megint nevetésbe fulladt a dolog. :-)

2013. aug. 17. 17:00

Hihihi...

A férjem egy zseniális, önkéntelen szava:


Nyálba lábadt a szám.

2013. aug. 17. 16:44

Nyelvújítottam:


A fiam épp csinál vmit a szgépnél.

Megkérdeztem: dolgozik?

Válaszolta: ja, working.


Erre én dolking.

A fiamnak fennakadt a szeme hírtelen. :-D

693. Guruljka (válaszként erre: 692. - Patapucs)
2013. aug. 17. 16:30

Én a sárgaborsót indiai módon ettem akkoris, ha nem volt itthon ghí.

(Ghínek a tisztított, azaz főzött vajat hívják, ezért drága kicsit, viszont nem romlékony.)


Felteszed a sárgaborsót főni, a ghí nélküli változatot írom! Mehet bele só és kurkuma. Közben megpucolsz egy-két szem krumplit, és belekockázod.

Elég hígas legyen. A végén köménymagos rántést teszel bele, és egy szem feldarabolt paradicsomot, vagy kis paradicsompürét.

A ghível úgy kell, hogy egy kanálnyit felforrósítasz, abban megpirítod a köményt és eredetileg a szárított csípős paprikát, és csak beleöntöd. Ezzel még tíz percet együtt kell főnie.

És ezt rizzsel lehet enni.


A másik nagy imádott kedvencem a kitri, amiben eleve együtt fő a sárgaborsó és a rizs.

Ez úgy kezdődik, hogy sárgaborsó, kurkuma, só együtt fő.

Ghíben pirítani (édes)köményt, paprikát, mustármagot, babérlevél-darabkákat, és ha füstöl, beleönteni. Tovább főzni.

Ha kezd puhulni a borsó, akkor bele a rizst (2-2 deci mindkettő alapmennyisége), és készre főzni, a vége felé majorannát és petrezselymet hozzákeverni.

Átértékelődik a sárgaborsó.

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook