Kalóriabázissal fogyózók ide! :) (beszélgetős fórum)
Csak az nyílt meg, hogy itt a Weight Watchers-fórumra is feltetted ugyanezt.
Ha be vagy lépve a Weight Watchers-oldalon, akkor Neked persze hogy megnyílik, de más nem látja.
Én is próbáltam, de nem sikerült.
Olyan kíváncsi vagyok rá pedig!
Ma én is tiszta "rosszul" voltam, mert ebédre zabkását akartam enni és rájöttem, hogy nincs zabpelyhem.
Ráadásul egész nap főztem, szóval mire eljutottam oda, hogy kimozduljak, a közért bezárt.
Na majd holnap! :-)
Szóval nem érezte ki a zabot belőle. Oké!!! :-D
Alig várom, hogy megérkezzen a zabom, a hosszú hétvége utánra ígérték. Rémes anélkül!
Igen, mert nem akarta megkóstolni. Mivel a sima habarásost ismeri.
Egyébként különbséget nem érzett.
Azt mondta, hogy nem rossz.
Persze ő azért marad a rántásnál. :-D
Nekem bejön és szerintem a barátomnak is ízleni fog. :-)
Ő meg mindent megmozgat
youtube.com/watch?v=2X06Q4a9Vqk&list=PL0T-Cye_lOMX_A4P8J5brDlIukh6VwrKp&feature=mh_lolz
Torna: hasizomra -nagyon jó és hatékony
youtube.com/watch?v=L4S7sYup_Rw&feature=em-hot-vrecs
Megcsináltam a tökfőzeléket.
Hogy hazai feelingje is legyen tejfölös zabkorpás habarással.
Tényleg krémes lett, nem érezni a korpát. Átugrom a szüleimhez nemsokára, megkóstoltatom anyuval. :-)
Én nagyon szeretem. Olyan ...olyan egészen más! :)
Érdemes ghít is készíteni, azzal teljesedik ki az ízvilág.
Most már sokkal könnyebb a hozzávalók beszerzése, mint a 80-as évek elején volt.
Olyan zöldségeket főz egybe, amire sosem gondoltál volna. És ezáltal rögtönzött ételeket is bátrabban főzöl majd. Ettél már köménymagos káposztát vékony alma-szeletekkel együtt párolva??? Ráadásul zsiradék nélkül, csak vizet aláöntögetve? Sosem jutott volna szemebe, ha nem ettem volna már mondjuk olyan főzeléket, ami karfiol, zöldbab, sárgarépa, káposzta, uborka, zöldpaprika, zeller összetételű.
De csinálj uborkasalátát úgy, hogy citromlében elkevert reszelt (vagy őrölt) gyömbér, bors és só a salátalé...
Kedvenc eledel, a gyerekeimé is: Joghurt, kókuszreszelék, mazsola, bármilyen gyümölcs felaprítva. (Cukor opcinális.) Ez télen narancs-koskákkal is nagyon finom, de tényleg bármilyne gyümölccsel jó. Ez az indiai szakácskönyvben a nektár nevet viseli.
Sziasztok!
Ez a hét sajnos nem az én hetem volt:( Elég sok dolog ért, én pedig eléggé "érzelemevő" is vagyok, ráadásul az edzés hiánya sem vezetett jóra. Szerdán mérlegelés, próbálom szépíteni a helyzetet, amíg lehet.
Szeretek sütni-főzni, de indiai ételt, még sosem készítettem. Finom?
Ritka kivétel volt. Ráadásul vegetáriánus, amit akkoriban nem engedélyeztek kiadni. Én is csodálkoztam!
82-ben már ovisok voltak a lányaim, ették szívesen a vega kaját, persze ők kaptak húst is.
Egy szakácskönyvből csak.
82-ben jelent emg, egy Indiában járt szakács alkalmazott pár receptet az itthon kapható hozzávalókhoz. Mondjuk a zömét így is a herbáriában lehetett megvenni.
Nagyon megszerettem, ráadásul akkoriban vega is voltam, nem jött rosszul.
:-D :-D
Ez tetszik!
Idézetek apámtól:
Amikor anyunak még csak udvarolt, akkor mondta:
"Olyan libabőrös vagy, mint a kacsa!
A következőt kb 2 éve egy "vita" alkalmával, amikor lehúrrogtuk:
"Ha én egyszer a sarkamra lépek...!!"
Pár perc múlva:
"Itthon én viselem a kalapot..!"
Anyám meg rezzenéstelen arccal: "Én meg a nadrágot!"
Naná, hogy megint nevetésbe fulladt a dolog. :-)
Hihihi...
A férjem egy zseniális, önkéntelen szava:
Nyálba lábadt a szám.
Nyelvújítottam:
A fiam épp csinál vmit a szgépnél.
Megkérdeztem: dolgozik?
Válaszolta: ja, working.
Erre én dolking.
A fiamnak fennakadt a szeme hírtelen. :-D
Én a sárgaborsót indiai módon ettem akkoris, ha nem volt itthon ghí.
(Ghínek a tisztított, azaz főzött vajat hívják, ezért drága kicsit, viszont nem romlékony.)
Felteszed a sárgaborsót főni, a ghí nélküli változatot írom! Mehet bele só és kurkuma. Közben megpucolsz egy-két szem krumplit, és belekockázod.
Elég hígas legyen. A végén köménymagos rántést teszel bele, és egy szem feldarabolt paradicsomot, vagy kis paradicsompürét.
A ghível úgy kell, hogy egy kanálnyit felforrósítasz, abban megpirítod a köményt és eredetileg a szárított csípős paprikát, és csak beleöntöd. Ezzel még tíz percet együtt kell főnie.
És ezt rizzsel lehet enni.
A másik nagy imádott kedvencem a kitri, amiben eleve együtt fő a sárgaborsó és a rizs.
Ez úgy kezdődik, hogy sárgaborsó, kurkuma, só együtt fő.
Ghíben pirítani (édes)köményt, paprikát, mustármagot, babérlevél-darabkákat, és ha füstöl, beleönteni. Tovább főzni.
Ha kezd puhulni a borsó, akkor bele a rizst (2-2 deci mindkettő alapmennyisége), és készre főzni, a vége felé majorannát és petrezselymet hozzákeverni.
Átértékelődik a sárgaborsó.
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Újpesten élő fogyózók
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?