HoxAkasztófa - Javítandó feladványok listája (beszélgetős fórum)
forróvíz ,,,,ez így helyes????
ez nem két különálló szó?
bébi body...
BÉBI:magyarul van,de a BODY angolul,úgy lenne szerintem helyes:BÉBI KOMBIDRESSZ!
Vagy nem tudom....
A szóval így találkoztam: mcdonalds
Szerintem külön jobban mutatna.
Ugyan már, semmi gond!!
Attól, hogy valamit elfelejtünk, még lehetünk jó helyesírók! :))
Egy 70 éves nyelvész professzorasszony az egyetemen mindig hordta magával a Helyesírási tanácsadó szótárt. Furcsálltuk, hiszen, ha valaki, akkor ő "tökéletes" helyesíró volt.
Ő tanította, hogy ez nem szégyen, a legjobb helyesírók is hibázhatnak, leblokkolhatnak. Nincs ezzel semmi gond, csak arra ügyeljünk, hogy a hiba leírása helyett vagy kerüljük el az adott kifejezést körülírással, vagy nyugodtan nézzünk utána könyvben. :)))
Nem az a ciki, ha nem tudunk valamit, hanem az, ha hanyag módon nem is zavar ez bennünket. :)
De téged is zavar, s ennek én nagyon örülök!!
Én is meglepődtem, amikor Grönland meg Írország volt a feladvány! :))
Nem is találtam ki őket! ;)))))
Bocs Dodica, neked van igazad.
Azt hittem, jó a helyesírásom, anno mindig én jártam a hasonló versenyekre, de úgy látszik, sokat felejtettem.
Még egyszer elnézést!
Azt nem tudhatom, en mar talalkoztam tenger nevvel is az akasztofaban :)
De valoszinubbnek tartom, hogy inkabb az a magyarazat, amit en adtam, s a tobbiek megerositettek:)
De ha város, akkor miért került be a HoxAkasztófa kérdések közé ?
Így viszont világos.
Neked is koszi;DDD
CILUSKA, azt nem mondom, hogy nincs ilyen nevu varos is...:)
Akkor köszönöm, én nem ismertem ezt a szót.
A google valami ciprusi várost hozott ki, ezért kérdeztem.
Az ablaktisztítás létezik, a "májméregtelenítés" továbbra se!
Ha már itt tartunk, akkor figyelmedbe ajánlom annak a szabálynak az ismeretét, hogy 6 szótagig szokás egybeírni a magyar szavakat, afölött kötőjeles vagy külön írt megoldások léteznek. :))
AKKOR AZ ABLAKTISZTÍTÁS ( STB.) SEM LÉTEZIK? CSAK: ABLAK TISZTÍTÁSA? A MÁJMÉREGTELENÍTÉS TÖKÉLETES,
EGYÉBKÉNT AHOGY TE ÍRTAD, ÚGY NEM JÓ: A MÁJ MÉREGTELENÍTÉSE. KELL AZ A NÉVELŐ.