HoxAkasztófa - Javítandó feladványok listája (beszélgetős fórum)
Nem búzafűlé?
Zakuszka---babétel azt hiszem.
:)))
Ja, csinálni kéne különféle nyelveken is akasztófát! :))
milyen szó az, hogy buzafüle?, meg zukasza vagy valami hasonló?
Hát idegen nyelven is lehet beírni feladványokat?
szerintem is!
ma találtam: akkumlátoros -
szerintem: akkumulátoros
ékezethibás szavak:
argentín = argentin
borkostoló = borkóstoló
légyírtó = légyirtó
Szerintetek javítja valaki az általunk talált hibát?
Még mindig itt a szvíritmuszavar.
"Ájurvéda (Ayurveda)
Az Indiából származó terápia nevének jelentése "A hosszú élet tudása". Alkalmazása nemcsak a betegségmegelőzés és a regeneráció területére korlátozódik, hanem a szépség- és a wellness terápiákban is egyre inkább használatos. Elengedhetetlen a rendszeres gyakorlása, valamint további gyakorlatokkal - meditáció, jóga, diéta - való kiegészítése a test, a lélek és a szellem egyensúlyának helyreállítása és fenntartása érdekében. Még a legösszetettebb ájurvédikus terápia is csak résnyire nyitja az ajtót, de semmiképp nem hoz azonnali gyógyulást. A több héten keresztül tartó ájurvédaterápia során diétás étrend, meghatározott teafajták és kezelések segítségével száműznek minden kórokozót a testből. A wellness hotelek kínálatában főképpen masszázs és meleg olajokkal történő kezelések szerepelnek a test ellazítása és regenerációja érdekében."
kontinentinális = kontinentális !
egy "in"-nel több van.
"ajurvéda"
Ez a szó mit jelent?????
szvívritmus zavar van írva szívritmus helyett
légyszi javítsátok!
Gondolom, a hangjára utaltak. :)))
De jogos észrevétel mindkettő. Mondom, engem is 2 t-vel tanítottak, pedig hibás. Helyesen egy t-vel kell írni.
Nem vagyok kiábrándult, nem voltam benne biztos.
Régen engem javított ki egy tanár, hogy 2 t.
Amikor a lányom kicsi volt, a csat csomagolásán ez állt: csitt-csatt
Ki kell ábrándítsalak, de a hajcsat helyesen egy t-vel írandó. (Pedig szent meggyőződésem, hogy engem is úgy tanítottak még gimiben is, hogy 2 t-vel írják. De nem. )
csat, csatos könyv, csatol, stb... egy t-vel
csatt (hangutánzó szó), csattan, csattanós, stb... ezek 2 t-vel írandóak