Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Szeretem:
Almát apróbb kockára vágok és pici fahéjjal, cukorral/édesítővel, (citromhéjjal) felfőzőm vízzel. Aztán beleáztatom még forrón a zabpelyhet. Mire langyosra hűl, kész a finom hamika! :)
Én, a magam részét, csak úgy morzsásan eszem.
A nudlit és hasonlókat sem szeretem cukrozva, édes szószokkal leöntve...
Háááát, ő már tényleg kissé túlkoros, hogy beszokjon egy sosem próbált kapcsolatrendszerbe....
De persze vannak még csodák! :)
Lányodnál vannak gyerekek?
:-))))))))
Hát igen, megértelek :-)))
De nekem is éppen az a lényeg, hogy legyen finom télálló alma, ami kitart tavaszig. :-) Igen, akár napi többet is. Amíg dolgoztam, mindig tudtuk, hogy ki az a 2-3 elvetemült gyümölcsevő denevér, akinek a fiókjában lapul legalább egy szem fölösleg :-)))))))))))
Hát ma történelmi mondat hangzott el.
Hirtelen ötletből megkérdeztem a fiamat, ne főzzek-e rongyos levest.
Ő, lelkesen: Igen, igen!
Azt hittem, félreértett, mondom: tudod, amiben tojás van elkeverve olyan rongyosra.
ÉS ITT A MONDAT:
- Mindegy, csak leveske legyen! 😂 😂 😂
Remélem ízleni fog!
Majd írd meg hogy sikerült!!! :)))
Oké köszönöm csinálom
.
.
Mondjuk arra van esze, hogy jól forogjon a tévéműsorokban.
De egyébként buta, és ez engem irritál.
Egyik főzős műsorban megkérdezte, hogy ... és ugye a tejföl majd besűríti?
Életében se főzött még?
Gyömbéres-mézes-narancsos csirke?
A combokat átpirítjuk pirosra a zsiradékon, majd megszórjuk gyömbérrel és fedő alatt puhára pároljuk.
A gyömbér mennyisége attól függ, hogy ismered/szereted e! A szárítottból több is lehet!)
Zsírjára visszasütve megcsorgatjuk kis mézzel. Ekkor már figyelni és forgatni kell, mert a méztől gyorsan odakap. HA szép a színe, nyakon öntjük 1-2 narancs vagy mandarin levével és gyorsan összerottyantjuk. Ez lesz a szaftja!
Ez is szinte gyorsabban van kész, mint ahogy leírtam!
És az amúgy vaskalaposan maradi gasztronómiai ízlésű férjem is szereti!
Amint kötelező, azonnal gond lesz.
De átlagban nem eszem meg többet egy nap, és nálam már ez is haladás.
Akarja a csuda, de vagy szaladgálok üvegekért, vagy fagyasztok.
Az almapempő meg finom, de azt lehet nem eltevősre is főzni.
Nincs kamrám, az almákat még szét lehetne rakosgatni, ide-oda szekrények tetejére, de itt néha látok egérrágás-nyomot. Nem akarnék egereket eteni.
???? Ez gond???
Én ma 3 almát ettem meg!!!
Hogyne:
Felforralod a kefirt, kicsapódik belőle a fehérje. Ekkor beleszórsz búzadarát és szapora kevergetéssel egész sűrűre! főzöd.
A tűzről levéve lehet ízesíteni pl. cukorral, citromhéjjal stb.
Ha már langyos lehet gombócolni. (Én kis méretű fagyis kanállal szoktam.)
Pirított prézlibe forgatom és ízlés szerint tejföllel tálalom. ( a tejfölt is ki lehet keverni pl. cukorral, fahéjjal esetleg)
Valamivel lassabb leírni, mint megcsinálni!
Nem igazi túrógombóc, de gyors és nálunk mindenki szereti!
Van néhány dal, amit ha hallok, önkéntelenül együtt éneklek az előadóval - pedig ha belegondolok, nem hogy bugyuta, de borzalmasan értelmetlen/buta a szövege!
Mégis elviszi a dallam a hátán és belemászik a fülembe!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)