Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Dehogynem, fordított sznobizmus☺
Akkor vigyorogtam jót, mikor megláttam az őstengeri sót a boltokban, sokszoros áron.
A kapucsínó a Monarchiában kapuciner volt. Annyi tejet tettek csak a kávéba, hogy olyan színű legyen, mint a kapucinus szerzetesek csuhája, akiket naponta lehetett látni, mert kolduló rend volt.
Elismerem, hogy mindenütt más eljárással pörkölik a kávét, és lehet más az íze emiatt, de Olaszországban is csak importcikk a kávébab.
Megsúgom, az oregánóóóóóó is szurokfű a lánynevén, csak úgy manapság nem veszik meg.
"de hogy már a tejeskávé is más, ha olasz..."
Pedig más....
Egyébként én szeretem az olasz konyhát, de az Olaszországi konyha nagy csalódás volt az életemben.
Lehet, csak azért, mert sokat vártam tőle.
Csemete azt mondta rá, hogy "minimáldizájn...."
Egy kicsit sem volt jobb, mint amit itthon előadok - sőt!
Pontosan.
Nálam a rossz hűtőszekrényben van az állatkaja, a verandán. Jól záródik. :D
Mindenki szorgoskodik?
Vagy rápihentek a holnapi bulira?? :)))
Nem kóstoltam még maszka-krémet, engem egy olasz név teljesen el tud tántorítani az evéstől.
Ha majd kipróbálom, biztosan édes krémsajtnak fogom hívni.
Mert hogy az.
A zeneszerzőkkel nincs ilyen ellenérzésem, de hogy már a tejeskávé is más, ha olasz, az az agyamra megy.
Nekem most is kint vannak a kész kaják az udvaron. Tényleg az északi oldalon.
Nézem a hőmérsékletet, de max. annyi fok van, mint a hűtő nagy terében.
Akkor meg jobban elférek a kinti asztalon!
Aki félti az állatoktól, szerezzen be egy nem használt éjjeliszekrényt, vagy ládát!
Köszi! Remélem is!
Ez olyan kaja ami látványos, finom, laktató, mégsincs vele olyan sok munka!
Öregszem! Régen hatalmas hidegtálakat is csináltam...
Nem, dehogy!
De én mascarpone pótlására inkább tejfölt csepegtetnék!
Ki kell tapasztalni a különböző márkájú termékeket, mert nagyon különböző a szárazanyag tartalmuk! Van amiből egész sok sűrű krém lesz és van amiből meglepően kevés!!!!
Én egy tüll függöny darabba borítom és van a konyhaszekrény fali részének alján egy kampó, oda akasztom. Alá egy tál a folyadéknak.
Kb. egy éjszaka.
Melegebb időben néhány óra után mindenestől egy letört nyelű szitába rakom és azt egy edényre és irány a hűtő.
(egy lazább szövésű, tiszta vászondarabbal, vagy hagyományos pamut pelenkával is működik! :)
Én is simán használom a savót sütésre - is! :)
Kár lenne kidobni, ugye!
Olvastam valami cikket régebben, nem csak a kinti páratartalom nem tesz jót neki, de nem is jól működik.
Ha van biztonságos hely, amit állatok nem érnek el, ki lehet tenni az élelmiszert az északi oldala, mert ott nem éri napsütés.
Laktunk csepp kis házban valamikor falun, sokáig nem volt hűtőm, de télen bevásároltam... és akkor kemény tél volt, a fagyasztott cucc is megmaradt az északi oldalon, szatyorban a tető széle alá akasztva.
Huh, szorgalmas vagy!
Igazság szerint én már telítődtem! Már vágyom a lazább ételekre és hogy ne legyen itthon édesség!!!
Mert megállni persze nem tudom, de már érzem, hogy túlzás, elteltem!
Bármit le lehet csepegtetni, a tejfölt is!
Csak nem szabad megkeverni a csepegtetés előtt, mert elromlik az állaga.
Ismerem azt a kerámiarácsos szellőzőt. Nálunk a szagelszívó az udvarra van kivezetve és ilyet tettünk kívülről a ház falára. Viszont le is tudom zárni, mert télen ömlik be rajta a hideg.
A fürdőszobán két ablak is van, ha szellőztetni kell, de ott nem tudok szárítani, mert inkább megbüdösödik a ruha, minthogy megszáradna.
Marad a hálószoba, ott úgy is jó ha párásítunk...
A második vécéért én megküzdöttem amikor készült a tetőtérben a hálószoba. És milyen jól tettem! Azóta is örülünk neki! (Igaz, akkor drága volt megcsinálni.)
Meséltem még tegnap. Két kicsi cipóban sütöttem meg.
Sokáig sült, kicsit nyers íze van, de mégis finom.
Az az íz lehet, csak a zabliszt íze, mert szépen átsült, ha sokára is.
Tegnap este sütöttem és még megvan a harmada!!! :)
Tényleg mamutnyi kalácsok lettek!
Azért kérdeztem, mert így értettem amit írtál!
Viszont ha a cica belehempereg a WD40-be, akkor egész biztosan nyalogatja is a szőréről. Nincs tőle baja?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)