Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Az egesz lakás 3-szoba meg a tobbi helyiség konyha folyosó fürdő előszoba.
... nálunk az elmúlt 45 évbe iszonyatosan sok tej elfogyott :( :( / a lányom barátnője 1x kiszámolta h náluk cigiből hány házravaló fogyott úgy h a 6 főből csak a 2 kicsi nem cigarettázott , mikor jött haza tőlük a lányom télen mindig kilógattuk a teraszra a kabátját h szellőzzön :( :( mert áradt belőle a cigibűz , nálunk + nem dohányzott senki :) dehát mindenhol megvan ami viszi a sok pénzt :( :( hol a pia ? hol a cigi ? hol + a túlzásba vitt kaja ?! ...
Van egy újfajta paradicsom, akkorák mint az öklöm, és annak annyira vastag a haja, képtelenség megenni. De nem kell leforrázni, stb. csak símán, nyersen lehúzható a haja, héja??? Rámdumálta ismerős a piacon, hát hiába ért az a napon, szabad földön, az íze nem igazán olyan, mint amit megszoktam. Nekem nem jött be.
...nálunk se 1 kidobálós a társaság , szívesen megeszik másnap is :) akkor nálunk mindenki konyhamalac :)
...enni nem hámozom én se , csak régen a lecsóba , de ma már ketchuppel csinálom :) a lecsót is + a pizzát is :)
... irigyellek :( az ilyen emberkét reklámozni kell !!! / bár maga az elvégzett munkája utáni elégedett kuncsaft a reklám :) / mekkora volt a festendő felület ?
... itt a faluba is volt , van is másik :) olyan festő , csakhát sorok állnának nála :( a férjem eredeti szakmája is az , csak úúúúúúúúúúútálta az első pillanattól.... így aztán várom a csodát :( :(
Nálam ez nem működött volna, mert falat is bontattam, vakolni kellett, villanyvezetéket cserélni, mert a fal, teli volt villanyvezetékkel... Ráadásul ismerős a festő, aki szívesség-csere alapon dolgozik...
😅😅😅
Mi egy éve festettük az egész lakást.
Én kikötöttem olyan festő kell aki főállásban dolg.
Reggel 7-re jött fél ötig dolgozott.
4-napot kapott a festésre és mázolásra.Kész lett.Ami a meglepi volt semmit nem kellett törölni.
Veletlen lecsurgott törölt.
A festéket kivalasztottuk a szinpalettárol reggel hozta kikavarva a boltbol.
Mikor végzett számlát hozott a festékboltbol mit költött.
Aztan a munkadija és ennyi.
Nagyon elégedett voltam.
Egyedül csinalta senki segitsege nem volt.
Tényleg pár csepp elég rá, utolsó cseppig be lehet kanalazni, mivel nem olyan savanyú, mint a hagyományos ecet. Nem kell rá cukor, se só :)
Még zsíros kenyéren szeretem nagyon, de abból ugye nem tanácsos sokat betolni. Pedig de bírnám...
Jó hatásai vannak
[link]
Meg kellene kóstolni előbb.
Így,ahogy leírtad,megeszem,bármikor, bármihez!
Egyedül a lecsóhoz húzom le a paradicsom héját!
Gyerekkoromban nem ettem meg a lecsót,mert kunkorodott a paradicsom héja...csak a levét tunkoltam ki kenyérrel. Mióta én főzöm, héj lehúzva, és imádom a lecsót!
Megeszem a kapros-túrósat,de nem vagyok odáig érte...
Érdekes és szép virága van.
4-5 cm-nél hosszabb már túlérettnek számít? Bizonyára változtatást igényel főzési szokásainkban, fotókon párolva látom. Mi majd biztosan kirántjuk :DD
[link]
Érdemes lesz hozzászokni.
Dettó. Júliusban kezdődött gyereknél, azóta edzésben vagyok, munkahelyen szeptember 30-ig tart ütemterv szerint, ezalatt fennakadás nélkül megy a szolgáltatás. Hogy mi van a kulisszák mögött...
Festést ne is emlegess!! Nyár óta lakásfelújítok, a festő részletekben fest, mert ugye kiköltözni nem tudtunk... Az utolsó szoba majd szeptember végén lesz kész, akkor tud visszajönni a festő. Már több kukányi kincset kidobtam, és még lesz bőven! :))
Legjobb alkalom selejtezéshez a festés. Felújítás volt a munkahelyen, már eleve úgy pakoltunk vissza, hogy a dédelgetett valamire jó lesz-tárgyak kuka felé lettek elindítva. Röhej, majdnem megszakadt a szívünk, de két nap múlva azt sem tudtuk, mik voltak azok.
Nálunk 1 liter tej addig áll a hűtőben, amíg rá nem pirítok valakire, hogy tessék meginni! Nagy duzzogva megteszi. Régebben löttyintettem kávéba, de már annyit sem, csak üresen iszom. Sokkal finomabb, igazi kávé íz. Mostanában már csak akkor veszek tejet, ha kifejezetten tejes étel, süti készül, puding vagy krém.
Most látom, előttem te is írtad a kapros lepényt. Én kollégiumban kedveltem meg, előtte azt sem tudtam, hogy a világon van :)
Van, ahol nem eszik meg a másnapos kaját. Szerencsére nálunk minden elfogy, nem csak másnaposan, hanem harmadnaposan is. Néha belegondolok, milyen szerencsém van a "konyhamalaccal" :DDD
Annak olyan fura "krizantém" íze van... pedig sosem ettem krizantémot :)
Még sosem jutott eszembe hámozni a paradicsomot. Vacsira bevágtam egy tálnyi nyerset, csak úgy magában felkockázva, balzsamecettel, feta sajttal.
Kaprot pedig direkt apróra vágom :))) Egyedül kapros túrós pitét nem szeretik a fiúk, szerintük kapor nélkül jobb.
Én is lenyúzom a paradicsomot,a kaprot pedig teatojasban teszem az ételbe,mikor főzöm...nem szeretem,ha tele van kaporral az étel...
...régebben én se ilyen mini adagokat készítettem , de mióta nyugiba vagyok jobban ráérek , mint hajdanán , mikor mindig hajnalba főztem , most is hajnalba , de kevesebbet , viszont többfélét is :) hadd válasszanak :) így aztán előfordul , h nem is marad hét elejére , de nem baj , időm tenger :) gyakorlatom közel 50 évnyi és rengeteg féle lehetőségre van előkészítve sok kaja alapanyag :) sokmindent eltudok készíteni így fél óra alatt is :) de szeretek pepecselni is :)
...szeretem a kaprot , de a lestyánt , petrezselymet még jobban :)
...én a paprika erét, magját az alaplébe teszem , nem mintha engem zavarna ha a nyelvemen akad , de a többiek nem szeretik , azért az alaplébe mindig belefér sok olyan , amit más egyébként kidobna / a szomszédasszonyé pl csirkekaja , mindig gondolok rá , h a mi csirkéinknek naggggyon jó dolguk van :) / a lányom mikor kicsi volt se a hagyma , se a paradicsom héját nem ette , mindent kipiszkált , hát lenyúzom a paradicsomot , tökké főztem direkt a hagymát :) :) megdarálom a száraz kaprot ....+ egyéb flúg :)
én a zöldbabfőzelékbe is szoktam kaprot tenni,ha van friss.
Én is kedvelem a kaporszószt!
Egyedül a túrós lepényfélékben nem tudom megkedvelni a kaprot...
Azért turmixolom össze a paprikát, paradicsomot, mert így a csumája, magja is belekerül ízesítőnek és senki nem kerülgeti, turkálja ki. Meg sűríti a szaftokat, amit nálunk nagyon kedvel a család. És így a szaft nem zsíros.
Háááát, a negyed kiló hús azért nagyon karcsú lenne nálunk.
Meg aztán nem baj, ha van maradék is. Főleg a hét végéről, hogy a munkahét első pár napján tehermentesítsem magam kissé!
...én + belefőzöm a paprikát is paradicsomot is hagymát is ízesítőnek , mostanába csak szárított kaprom van , de azzal is finom :) szoktam direkt kaporszószt is ugyanebből a kaporból , v gombócosat , mint 1 töltött káposzta-paprika-karalábé-tök :) finom mindegyik :)
További ajánlott fórumok: