Hogy oldod meg hétköznap a főzést? (tudásbázis kérdés)
én sosem főzök, éljen a készétel rendelés meg az irodai etető!:)
Én imádok főzni a családomnak, mindig megdícsérik a főztöm ezért mindennap főzök.
Én nem nagyon szeretek főzni, ezért igyekszem, 2-3 napra előre főzni, hogy ne kelljen mindennap :)
Majdnem minden nap főzök. Ha szerencsém van. akkor 2 napra is elég. Már 15 éve.
Nem a konyha a kedvencem, ezért mindent leegyszerűsítek.
(Néha azért még élvezem is...)
akkor ki foz nalatok a ferjed??
Majdnem minden nap főzök,és sokat.Én is szeretem lefagyasztani az ételeket,már amelyiket lehet.
Mikos nincs kedvem fözni,irány a fagyasztó!
Korábban amig vezettem a háztartást, (mert volt pénzem), és reggeltől estig dolgoztam, én is fagyasztottam majdnem mindent, és hétvégén főztem. Amit nem jó fagyasztani, az pl. a majonéz, vagy a nyers hagyma. De a pörkölt alapú dolgokat, ami lehet leves alap is, vagy szelethúsokat, amit előtte pácoltam, vagy ilyesmi, fasírtot (amit elősütöttem egy nagyon picit), gombát forrázás után; a zsömléket vajjal, parizerrel, krémsajttal és paprikával- simán lehet fagyasztani. A kiolvadásnál kell figyelni a péksüteményeknél, hogy fokozatos legyen, 1-2 óra, és ne nylon zacskóban, hanem mondjuk konyharuha alatt történjen. Mindig hülyének néztek a boltban, hogy 30-40 zsömlét veszek: -kerti party lesz?, meg ilyen kérdések a pénztár mögül, dehát egyik sem gondolt bele, hogy nekem nincs mindennap egy órám (mert az havi 30 lenne!) sorbaállni a friss péksüteményért a hipermarketben. És ha frissen, ropogósan került be a fagyasztóba, akkor az hetek múlva is ugyanolyan állapotúra olvadt ki.
Nincs, felkeszeteleket fagyasztok le, jol zarhato muanyag dobozba,amikor kiolvadt elhasznalom, ujrafagyasztani nem szabad, meg mindig jobb ha fozunk es mi fagyasztunk, mint uzletbol venni meg a mirelit termekeket, en ugyanis semmi ilyent nem vasarolok
hetvegen tobb felkesz etelt keszitek, ami altalaban elg szerdaig,aztan csut-pentekre egy gyors levest es masodikot csapok ossze aztan minden kezdodik elolrol
Szerencsére nekem anyukám megfőz.
A főzeléknek kicsit más az íze, de azért ehető. Sem a levesnek, sem a pörköltnek nem változik az íze.
nincs furcsa izze a sok fagyasztott etelnek?
Regebben naponta foztem,kb.2 eve szombaton fozom az etelt egy hetre kivetel amit helybe kell fozni.En minden nap 12 orara kell kikeszitsem az etelt,9-tol este 18-ig dolgozom.
Majdnem minden nap főzök. A gyerekeim már nagyok, 13-18 évesek. Mindig másnapra készítek ebédet, mikor hazamennek a suliból tudnak enni. Egytál ételeket, egyszerűbbeket készítek, amit könnyen meg lehet melegíteni.
Amikor hazaérek este 9-10körül fözök,közben tanulok.Aztán reggel 8kor kelek és megyek dolgozni.Így.:)
Én mindennap főzök,ill. főztem.Addig a fiam az állókában játszott vagy épp mérgelődött,hogy nem veszem ki.Délben ebéd,alvás,s ha apa aznap nappalos volt,akkor vittük be neki a kajcsit,hogy még 3 előtt megebédeljen ő is.
A héten viszont úgy döntöttem,hogy mostantól nem lesz napi főzés,legfeljebb kétnaponta fogok .Igy több időm lesz a gyerekre is.:-)Majd rendelünk,vagy eszünk maradékot.Szerencsére a férjem is olyan,hogy ez nem okoz neki gondot.
Altalában annyit fozok,hogy az bár két napra elegendo legyen.Ha ez nem jon ossze,akkor igyekszem ugy variálni,hogy ugyanaznap ne kelljen levest is,meg másodikot is fôznöm,hanem felváltva.De gyakran fôzök egytálételt is,mi nagyon szeretjük.
Én szinte naponta főzök.... sajnos...
Általában 2 naponta kell főznöm.A lányommal így beszéltük meg.Régebben neki is én főztem,de mióta elváltam a volt férjemtől,minden megváltozott.Nyáron szoktuk hordani,hogy a nagy melegekben ne keljen szaunázni a konyhába.
Ha lehet minél egyszerübben, nem szeretem az egész napomat a konyhában tölteni, amúgy fözni még jó de mosogatni..........hát, nem a szívem csücske.
hetente egyszer felvazolom nagyjabol az egesz heti etkezeseket!eloszor kicsit fura volt, a baratnom adta a tippet,most mar megszoktam!
Kétnaponta főzök,ha netán másnap vacsira nem marad
akkor bedobok valami egyszerű és gyorsat.
Előfordul hogy túl sok mennyiséget csinálok,ilyenkor a fagyasztóba teszek/milánói,pöri,halászlé../.
Általában csak hétvégén főzök, hétközben pedig rendelek a munkahelyre és onnan hozom haza:)
Nehezen, mert a lányom mostmár egyre több foglalkoztatást igényel. Igaz most éppen alszik, de ha fent van, fogom kiviszem magammal a konyhába a babakocsiba és onnan beszélek hozzá, hogy lásson.
A mai főzést elszúrtam, majd délután 4 óra körül fogok tudni nekiállni, mert vendégek jönnek és ráadásul, most ébredezik a lányom. (igaz van mikor csak a cumija esik ki és azért nyüsszög:-))
Hétvégén főzök többet, hétközben meg anyukám főz:)
Minden nap főzök, a férjem szereti a meleg vacsorát , meg nekünk is szükségünk van ebédre (én meg a "nagyfiú" 2,5 éves). Mivel van egy kis hisztis 7 hónapos fiúcska is, akitől lehetetlen nyugisan főzni, már este mindent előkészítek (pl. a zöldségeket megpuculom, fölvágom, húst feldarabolom ) így reggel már csak gyorsan össze kell dobnom a kaját, de néha már este megfőzöm és másnap esszük meg.
Én naponta főzök. A fiúk nem esznek menzát, így délelőtt nekik az ebédet, délután nekiállok a vacsinak. Ez legtöbbször így van, kivéve hétvégén.
A párom sem kajál az irodában, neki külön kell főzni,mert nem nagyon szereti a magyar kaját, pedig nagyon nagyon diétásan főzök.(Tehát nem zsírosan, olajjal,sertést egyáltalán).
Anya úgy csinálja,hogy mikor pl pörkölt van,vagy ilyenek,akkor tesz el a mélyhűtőba.De az is jó megoldás,hogy bepanírozza a húst és úgy teszi be.És mivel már nem vagyunk kicsik,ha akarjuk kivesszük és megsütjük.de még sok más dologgal meglehet ezt csinálni.Ha kicsik a gyerekek akkor is könnyebb és gyorsabb így munka mellett.
hetkoznap altalaban egyszeru eteleket fozok, hetvegen meg, ha tobb idom van kielem a kiserletezo kedvem.
További ajánlott fórumok: