Hamburgerzsemle (beszélgetős fórum)
Én is kedvelem a blogját. Mindenféle finomság egy helyen! :)
Mondjuk Limara puffancsát még nem próbáltam, de akkor beáll majd ez is a sorba még egy utolsó próbálkozásnak :) De tényleg nagyon jó receptjei vannak! Sűrűn járok "hozzá"
6 órát?:O Akkor éjjel kellene begyúrni a tésztát :D Na, ezt kipróbálom, ma begyúrom a holnapi adagot!!!
Az nagyon kevés szerintem. Legalább 6 órát kellene állva hagyni, és folyamatosan 25-30 fok melegben kellene tartani.
nekem azóta sikerül bolti jellegűre a péksüti amióta a Limara féle sütiket sütöm :)
Minimum egy órát, utána formázom, majd minimum 20 percig letakarva pihentetem
A tésztát meddig hagyod kelni? :)
Pihentetem egyébként még formázás után -sütés előtt a bucikat, de így sem lesz "olyan" levegős, amilyenre vágyom.
Limara oldalát nagyon szeretem :) A hagymás pogája isteni!
Nem is tudom, hogy fogalmazzam, de én sem vagyok adalékanyag-párti, DE...nem hiszem el, hogy valóban finomabbnak találják sokan az otthoni zsemlét. Nekem pl sokkal jobban megüli a gyomromat, hamarabb eltelít, mint a bolti. Nyilván nekem is van olyan receptem, amire azt mondom, hogy "majndem olyan, mint a pékségben", de nekem a súlyával van bajom. Épp, ahogy írtad, ami nekem öklömnyi, az a boltban babafej nagyságú.
Ismeritek?
[link]
Mindenféle finomságok
Köszi, kipróbálom valamelyiket 7 végén
Ha szabad tanácsolnom, a kész puffancsot vágd ketté majd, és pirítsd meg a belsejüket serpenyőbe, mindenféle olaj nélkül, csak úgy üresen melegítsd föl:)
Még a francia briós tésztájából kipróbálom a puffancsot. A Dallas étteremben iszonyat jó a puffancs (ha már nem hamburgerzsemle, akkor legalább tökéletes puffancs legyen :D ). A partnerek közt az Arsenal pékség volt, az ő oldalukon írják, hogy briós tésztából készül a puffancsuk. Amit én írtam, az molnárka, bár nem tudom, hogy "pékügyileg" van -e különbség :D
Találtam kimondottan hamburgerzsemle adalékot, viszont csak 20 kg-os kiszerelésben kapható :S:S:S
Szia!
Én ezt a receptet használom a puffancshoz:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2,5 dl tej
1 tojás
6 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
pici só
3 evőkanál cukor
Kiflihez van egy nagyon jó receptem:
Hozzávalók:
2 dl tej,
2 ek tejföl,
2ek burgonyapehely,
1 ek ecet vagy aszkorbinsav,
4 ek olaj,
50dkg liszt,
2 tk só,
1tk cukor,
3dkg élesztő
Gondolom, a menetét tudod :)
Sajnos úgy gondolom, igen:( Sima zsemlét sem lehet otthon PONT olyat készíteni, mint amlyen a bolti: van, aki szerint az otthoni finomabb, de még akkor sem pont olyan. 5 dkg-os zsemle otthon egy kis öklömnyi, a bolti meg majdnem babafej nagyságú - kis túlzással - , vagyis sokkal könnyebb, légiesebb, egyszerre édeskés is, ropogós is kívül, belül meg mint a hab, olyan puha. Az otthoni nem lesz ilyen, sajnos.
Még egy ötlet: készen kapható hamburgerzsömle csomagolásán nézd meg az összetevőket. Igaz, arányokat, pontos receptet nem fogsz kapni, de ötletet, hogy mi minden kellhet bele, igen. Aztán megpróbálunk esetleg kikísérletezniaz alapján egy receptet. Azért túl nagy reményt még így sem fűznék hozzá:(
Leírod kérlek a puffancs recetet? Kipróbálnám. Én a tejes kifli tökéletes receptjét keresem :D sok recepttel jó lett, de mégsem az az igazi bolti íz
Míg GYED-en voltam, teljesen a bolondja lettem. Volt, hogy egy hét alatt 8 receptet próbáltam, végül feladtam és visszatértem a puffancs recepthez. Még egyet kipróbálok, bár sok reményt nem fűzök ehhez sem. Mindenki a saját receptjére esküszik általában és mindegyik puffancs :D Külföldi oldalakon is nézegettem, de hiába.
sok recept van fenn a neten képekkel illusztrálva, szerintem érdemes megnézni, meg a hozzá írt kommenteket elolvasni
a mcdonaldsosat képtelenség elkészíteni az adalékanyagok miatt (is)
Szóval csak és kizárólag az adalékanyagok miatt olyan, amilyen? Van egy nagyon jó puffancs receptem, viszont az a baj, hogy a külső "kérge", bármit csinálok, puffancs jellegű marad és nem olyan "könnyű".
így van a Totál mű zsömle nem előállítható otthon.
POnt olyat nem fogsz tudni sütni: habosan könnyűt, ami csak frissen jó, később egy rakat morzsa az egész. annyi adalékanyagot nem tudsz beszerezni, ami abba kéne.
Sziasztok!
Nagyon régóta keresem a boltokban kapható hamburgerzsemle receptjét. Nem bucit és nem is puffancsot szeretnék sütni, nem kérem a "kedvenc receptem", "legfinomabb zsemle", "ezt próbáld ki" recepteket! Kizárólag olyan receptet várok, amiből a "mekis" zsemlékhez hasonlót tudok sütni. Kismillió receptem van egyéb zsemlékhez, ide tényleg csak ilyen receptet várok! Köszönöm!
További ajánlott fórumok: