Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? fórum

Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
9. pteri (válaszként erre: 4. - Globus)
2021. márc. 14. 21:15

Mi is jártunk így. Vastag volt a sonka, és nem elég száraz a kamránk levegője.

Meg ne egyétek. Most nincs hely a fertőző osztályokon!

8. Guruljka (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:14

Amennyire én tudom, a húsmérgezés (botulizmus) nem a penésztől van.

[link]

7. katt2 (válaszként erre: 1. - Kaktusz3)
2021. márc. 14. 21:14
Küld el nekem. Levakarom a zöldséget és megeszem. Nem hiszem, hogy bármi baja van. Ha a szagán érzed, akkor semmivel sem fogod összetéveszteni, hogy romlott, vagy ehető.
2021. márc. 14. 21:13

"Füstöléskor vigyázni kell, hogy a vastagkolbász/szalámi fel ne melegedjen, mert könnyen elromolhat! Fontos a megfelelő tárolás: száraz, szellős helyen, magasra akasztjuk, egymástól kellő távolságra. Az igazi szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke vagy fehérpenész keletkezik rajta. Nedves helyen zöld penész mutatkozik. Száraz ruhával vagy puha kefével távolítsuk el.

Étolajos ruhával töröljük át, ha penészedni kezdenek."

5. vigyefene (válaszként erre: 4. - Globus)
2021. márc. 14. 21:13
Elméletileg az elmélet és gyakorlat között nincs különbség, de gyakorlatilag van.
4. globus (válaszként erre: 1. - Kaktusz3)
2021. márc. 14. 21:10
Hogyhogy? Hol tárolták? Az sokkal sósabb és a füst is szárítja, elvileg nem szabadna megpenészednie.
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Kaktusz3)
2021. márc. 14. 21:04
A húsmérgezés rosszabb mint pl. a gomba.
2021. márc. 14. 21:03
Biztos ami biztos, dobd ki.
2021. márc. 14. 21:02
Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehetö még vagy dobjam ki
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook