Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? (tudásbázis kérdés)
Látszik, nem tanultál piskótát sütni.
FEHÉREDÉSIG kell keverni a 6 sárgáját 6 kanál cukorral.
Amikor tanultam, bizony fakanállal kellett, nem volt konyhagép.
Szép sima lesz, elolvad benne a cukor. Megfájdul a kislány karja is.
Szóval tudom, hogy el lehet keverni, sőt a cukorhoz ha csöpp vizet adsz, hamarabb olvad. De ha annyira kívánom az édeset, nem biztos, hogy van annyi türelmem is.
Na jó, szóval ne vigyük túlzásba a félelmünket.
A friss hús a külső felületén kezd romlani, tehát lehet h belül még jó.
Az ecet fertőtlenít, tehát ha lemossák, akkor ehető, nem szabad félni tőle.
Mit nem hallok?... Szőlőcukorral, az a legjobb...
Vigyefene, te most ne figyelj, mert saját bevallásod szerint van rajtad 3 kiló plusz! :)))
Ígéretem megszegve, még egy utolsó megjegyzés a büdös/darált hússal kapcsolatban.
Sok üzlet lejárt/büdös húst használ kolbásznak, mert jóóóóóól befűszerezve eltüntetik a szagot.
De azokat leginkább kifőzdéknek adják el.
Hát, lehet, hogy a föld konzervál, ha elég mélyre ássák, de azért ez nagyon gyanús mondjuk nyáron a nagy melegben.
A mi blökink nem földbe ásta, hanem sóderkupacba. Akkoriban a permanens építkezés állapotában voltunk és a blökinek az volt az egyszerűbb. Mondjuk 15 cm-re leásta. Amikor néha megleptem, még a szagát is éreztem egy méterről a kikapart büdös húsnak.
Akkoriban, egy ilyen állateledel boltban mindig volt egy romló, büdös hús szag. Persze a vásárolt, bár fagyasztott csirkefarhátnak is. Kutyát nem zavarta.
A kedvenc kollégámat sem. Volt egy óriás snaucerük. Egyik nap hazament, asszony sehol, de ő éhes volt. Látta, hogy egy nagy fazék húsféle van a tűzhelyen, mert magának és jól bezabált.Asszonykája hazajött, kereste a kutyakaját. Azt mondja a fele elfogyott. A kollégám bezabált a kutyakajából... Aztán csak röhögött rajta. Pedig biztosan az is büdös volt...
Gyerekkoromban szerettem az erőlevest tojással.
Hétvégente a közeli étterembe jártunk ebédelni, ott mindig azt kértem.
Az erőleves maga is jóízű, erős volt. Benne a nyers sárgája. Elkeverve meg szép színe lett és finom íze.
Most már nem eszem húslevest, erőlevest sem. Bár ha csészében elém tennének egy olyan sötét, sűrű levest, mint a gyerekkori volt, lehet, kivételt tennék.
Nem tudom, eleve nem kedvelem a darált hús műfaját.
Soha nem főztem még töltött káposztát vagy paprikát, nem csináltam fasírtot.
Ha megkínálnak ilyesmivel, megeszem, de nem csinálok ügyet belőle, ha évekig nem akad elém.
Viszont a tatárbifszteket szeretem, valószínűleg mert nem kell belenyúlni kézzel. Akkor is étteremben.
Nincs is húsdarálóm.
Ez így igaz.
Azért van, mert a földben elásva, fertőtlenítve van, a föld megöli a mérgezést.
Régen a cigányok elvitték a döglött csirkéket, elásták, azt nem tudom mennyi időre, utána megfőzték, és megették, sokkal egészségesebbek voltak, mint a többi finnyásak.
Én azért már láttam, hogy üresre járatják a darálót egy-egy adag hús után. Legalábbis azt hittem.
De zárás előtt mentem be egyszer egy hentesboltba, és éppen a darálót kezdték pucolni. Ha nem egy kiló darálék jött ki belőle, akkor egy deka sem, de inkább több volt egy kilónál.
45,4 deka.
Szóval mondhatjuk h nem olcsó.
Az én utolsó rendelésem 470 dollár volt.
Ha van köztetek olyan aki a nagy tócsa ennek az oldalán él, rendelhet nagyon fincsi disznóságokat.
A fincsi relatív.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Húsvétra füstölt tarja vagy sonka?
- Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Savanyúságokat és füstölt árut szeretnék árusítani piacokon. Mi kell ehhez (kereskedelmi végzettség..stb.)?
- Lefagyaszthatom a füstölt csülköt?