Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? fórum

Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
39. katt2 (válaszként erre: 37. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 22:13
Dehogynem. Ott van tőlem két méterre a daráló, nem tudom, hogy tudna csalni. És mi érdeke lenne? Attól neki nem lesz több a fizetése.
38. vigyefene (válaszként erre: 36. - Katt2)
2021. márc. 14. 22:12

Nem.

Ma.

Nálam délután 4 múlt, a régi idő szerint pedig 3.

37. vigyefene (válaszként erre: 34. - Katt2)
2021. márc. 14. 22:11

Talán jobb lenne ha befognám a pofám, de pontosan azok a daráló ürgék, akik elkövetik a csalásokat.

Nem látod Te azt h mikor és hogyan.

Nnnnnna most már befogtam.

36. katt2 (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 22:09
Holnap? :)))
35. katt2 (válaszként erre: 33. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 22:09
Lehet nálatok kapni súlyzóféléket? :)))
34. katt2 (válaszként erre: 29. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 22:08

Mi úgy csináljuk, hogy akkor azt a darabot kérem. Ezt? Igen. És akkor kérem darálja le. Legalábbis a Tescoban így megy.


A töpörtyű a gyenge pontom. Anyukám sokszor csinált zsírszalonnából, finom is volt, de én igazából a boltit szerettem. Az lehet, hogy csontos, meg néhol kemény, de nekem jobban ízlett. Ez talán olyan, mint zsíroskenyér. Az otthon akármiből megmaradt zsír is nagyon jó, de én igazán azt a bolti kocsikenőcs szerűt szeretem. ( Lila hagymával )

2021. márc. 14. 22:05

Vallomás.

Az utóbbi 4-5 hónapban híztam kb. 3 kilogrammot.

32. vigyefene (válaszként erre: 28. - Katt2)
2021. márc. 14. 22:03
Az én vacsorám még jóval arrább van.
31. vigyefene (válaszként erre: 28. - Katt2)
2021. márc. 14. 22:02
A töltött káposztában hasonló töltelék van, plusz pár apróság, mint pl. tojás rizsa,....stb.
30. vigyefene (válaszként erre: 27. - Katt2)
2021. márc. 14. 22:00
Minden evésnek a desszertje alkalmából.
29. vigyefene (válaszként erre: 26. - Katt2)
2021. márc. 14. 21:59

Töpörtyűt meg abált szalonnaféleséget nagyon egyszerű otthon elkészíteni.

De ne vegyétek a darált húsféleséget, mert tele van szeméttel, de szép nevet adtak neki, pink slime.

[link]

28. katt2 (válaszként erre: 23. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:56
Töltött káposzta? Ne mondj ilyeneket... most vacsoráztam és nem vagyok egy zabagép, de azért betolnék egy komolyabb adagot.
27. katt2 (válaszként erre: 25. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:54
Na, ezt most beszéljük meg! Naponta, hetente, esetleg évente?
26. katt2 (válaszként erre: 21. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:52

Ismerős. Én nagyon sokáig pácolt, paprikás pulyka felsőcombot ettem hús gyanánt. Olcsó volt és nagyon finom. Aztán kezdett eltűnni a polcokról.

Aztán volt valami összekockázott szalonnaféle, nem emlékszem a nevére, de az is isteni finom volt.

Megint lehet kapni őket, de nagyon drágák lettek. Vagy a töpörtyű... nagyon jó és nagyon drága.

Pár éve főtt, füstölt, pácolt tarját szoktam venni, lefóliázva. Nemrég még 1200 körül volt egy kiló. Már javában 2000 felett van.

A mostani megoldás, meg kell venni a röfi husit, abálni és 1300 körül kijön egy kiló.

Én az ilyen krinolin, meg szafaládé, párizsi, virsli csak akkor eszem meg, ha nincs más. Akkor inkább lekvároskenyér. A kolbászok, szalámik némelyike nagyon jó, de én szeretem látni, hogy mit eszek, nem csak az ize a lényeges. És annyi pénzért? Ugyan már...

25. vigyefene (válaszként erre: 24. - Katt2)
2021. márc. 14. 21:48

Csak ne cukkoljatok, mert én diétázok.

22-szelet krémes helyett csak 8-at eszek meg.

24. katt2 (válaszként erre: 22. - Globus)
2021. márc. 14. 21:44
Jó kis császár...
23. vigyefene (válaszként erre: 22. - Globus)
2021. márc. 14. 21:41

Sok mindent szoktam csinálni, de most már csak kolbászt és sonkát.

Kolbászt bárki tud csinálni, Ti is, csináltok is, de nem annak nevezitek, hanem töltött káposztának, hús gombócnak, stb...stb....

22. globus (válaszként erre: 21. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:38

Ha meg tudod csinálni, az a legjobb. Szalonna is finom, nálunk elfogy, ha zsíros is.

Megéheztem...🙂

21. vigyefene (válaszként erre: 20. - Globus)
2021. márc. 14. 21:35

Az sem jó ha túl füstölt. Én évtizedekig vettem innen, de abbahagytam a vásárlást, miután a minőség nagyon lement.

[link]

20. globus (válaszként erre: 18. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:31
Az is kb ehetetlen, amikor túlfüstölik feketére. Utána főzhetjük egy napig is, nem tud finom lenni. Száraz, rágós.
19. vigyefene (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:30

Nekem 2 füstölőm van, van sok képem is róluk, és a hideg füstölésről, de nincs több helyem a profilomon.

Azt hiszem 1-képem van róla.

18. vigyefene (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:28

Értem.

Sok embernek attól függetlenül nincs saját füstölője, meg néha elrontjuk a sajátunkat is.

Vagyunk akik beismerjük h csinálunk hibát, meg van a másik fajta.....

17. Guruljka (válaszként erre: 15. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:25
Azt írja, házi...
16. vigyefene (válaszként erre: 13. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:24
Háááááát, mivel az egyik hobbim, tanultam is, meg füstöltem is 600,000 tonnát.
15. vigyefene (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:23

Ma a legtöbb füstölés nagyon gyorsan meleg füsttel történik, csak izésítés miatt.

Régen történt hideg füsttel, szárítás, és egyben tartósítás miatt.

14. globus (válaszként erre: 7. - Katt2)
2021. márc. 14. 21:21

Ez is egy járható út. Különben ha sokáig főzi, talán jó lesz 🙂

Látni kellene.

FI tegyen fel fotót.

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Vigyefene)
2021. márc. 14. 21:20

Oké, te jobban értesz hozzá.

Én kettévágnám és megszagoltatnám a fiammal. Neki jó a szaglása.

12. vigyefene (válaszként erre: 8. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:18

Jól tudod, az nem a penésztől.

Vannak a jó penészek, mint pl. a PICK szalámin, ami védi, és vannak rosszak, pl. a zöld.

11. pteri (válaszként erre: 8. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:17
Ígyvan. De ha kívül penészes, belül is romlott, tapasztalatom szerint. Mi még a kutyának se adtuk oda.
10. vigyefene (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2021. márc. 14. 21:17
A nagy probléma az olajjal, pontosan az nem engedi száradni úgy ahogyan kellene. Ugyanaz az eredmény, mint amikor bekérgesedik. Kívül lehet h száraz, de belül nem, ezért penészedik.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook