Fogyjunk együtt, úgy könnyebb (beszélgetés)
Szóval elkészült a nagy mű:
- aki gyorsan le szeretne szokni a kenyér-félékről, az egye szorgalmasan, hamarosan nem fogja kívánni
- egyébként nagyon hasonlít az íze a pizzáéhoz, csak ugye ez élesztő nélkül, viszonylat gyorsan kész (Több idő ment el a töltelék készítéssel, mint a tészta gyúrással)
- arra nagyon jó, ha sokféle-fajta maradék van a hűtőbe, a 6 db. gombócba 6 féle maradékot tud eltüntetni
Egyébként én egy kicsivel több olajat, és kicsivel több vizet tettem hozzá, mint a recept szerinti, mivel a leírás szerint adagolva nem akart összeállni a tészta.
Csináltam egy adagot főtt tojás + picike füstölt kolbász + majonéz, egy adagot reszelt káposzta + reszelt karaláb + reszelt cukkini (=ez nem kellett volna bele, levet engedett) tejfölbe reszelt sajt, azzal állítottam össze. A tejföl+sajt sülés közben közéfolyt a reszelt zöldségeknek és szépen összefogta őket. Ez így jó, sóval-borssal ízesítettem.
Ja, és hogy a paleosok is megnyugodjanak: már harmadik napja ettem a káposzta (vegyes zöldség) levesemet. Ami még mindig maradt belőle, az mostmár kuka!!!!
citromlével sokkal finomabb, csak nálam mindig elfelejtődik a citrom valahogy aztán dobhatom ki.
A mángold az ilyen nagy lapulevél szerű, aki kertes házban lakik, ismeri, spenótnak szoktuk régebben megfőzni, ma már párolom, nyersen eszem.Rendkívül sokat és gyorsan terem és igénytelen, ezért kedvelt növény, mert a spenót hamar megdöglik. Ja tényleg, a rukkolát is kifelejtettem, mert most az nekem kiszáradt. Lényeg: az általad szeretett nyersen ehető zöldségfélékből bármit összekeverhetsz, sőt!!!!! bolondíthatod kis gyümölccsel, magokkal is.
Húh, ez amit leírtál nagyon jól hangzik, köszi szépen! :-)
Igen, a hagyományosra gondolok.
Most lúgosítanom kell(ene), úgy hogy az ecetet ki kell hagynom, de a doki a citromlét nem mondta, úgy hogy azt fogok rátenni.
Holnap veszek hozzávalókat és meg is fogom csinálni. Annyit még kérdeznék, hogy mi az a mángold?
jah, és az avokádó belekockázva, szerintem nagyon finom.
Sőt, tetejére szórsz kis parmezánt vagy amit szeretsz. Kidíszíted főtt tojással...
ezt nem csak a száddal eszed, hanem a szemeddel is :)
Tulajdonképpen bármilyen általad szeretett zöldségfélét összezagyválhatsz salátának. Az eceteset azt a hagyományos magyaros lébenúszó ecetescukros löttyre érted? Mert olyat én sem eszem, dressinget szoktam a végén rálöttyinteni, ízlés szerinti mennyiségben, de abba is teszek kis balzsamecetet vagy vmilyen 5%-os ecetet.
Szóval leggyakrabban a paradicsom, paprika, hagyma, uborka variáció a legelérhetőbb, hagymát kihagyhatod, ha nem szereted, aztán én szoktam bele reszelni sárgarépát, esetleg céklát, lehet bele almát, olivabogyót, teljesen a fantáziádra van bízva. Jól összekevered, nagyon pici só, de nem muszáj, én általában kihagyom, olivaolaj, balzsamecet, vagy citromlé, és szórhatsz rá fűszereket is, én pl a bazsalikomot nagyon elviselem rajta. Finom bele a zeller is pl, és a répa, zeller laktató is.
Mármint a görögön kívül.
Amit még szoktam, hogy olajos hal konzervet teszek a "szecska" zöldségre, de nem akarok mindig ilyeneket enni és sokszor nem kívánom a meleg ételt ebédre/vacsorára.
Kantara, te pont "kapóra" jössz nekem :-)
Tudsz olyan vegyes sali receptet, ami finom, nem f.hagymás, nem.ecetes és lehetőleg nyers zöldséges?
olvasgatva úgy néz ki, mintha túlnyomórészt tésztán élnétek.
Tudom, hogy nem paleozol, senki nem mondta. Csak innen kívülről nagyon szembetűnő, hogy ahelyett, hogy egészséges táplálkozást próbálnátok megcélozni, és ezzel nem feltétlenül a paleora gondolok, hanem magasabb zöldségarányt meg fehérjét legalább, bizony csak és kizárólag a mennyiséggel sakkoztok.
Végülis nekem mindegy, nem azért szóltam, de így nehezen fog menni.
Persze, ha így nézzük, igazad van!
Ha a 873. hsz. utolsó mondatát is elolvasod = ha beválik kenyérként is, legközelebb már TK lisztből fogom elkészíteni!!!
Nem fogyózok, nem paleózok = mindent eszek amit eddig is ettem, még kenyér- és tésztafélét is!!!, csak keresem, hogy a fehér-lisztből készített cuccokat mivel tudom kiváltani!!!
Egész életemre nem tiltom ki a kenyeret, tehát váltás, életmódváltás és nem pár hónapos fogyózás, hogy utána pedig jojózzak!
Egyébként jogos az észrevétel, hiszen mindenki azzal foglalkozik leginkább, arról beszél, arra keres megoldást, ami neki a legnagyobb probléma, és amit leginkább, legjobban szeretne megoldani!
:-D
Azt az egyet 2x. :-)
Nem tudom, hogy Norbinak mi a hivallása, de én este (kora estétől) csak fehérje dús dolgot eszem és zöldséget. Fura is volt ez a tegnapi kaja, nem vagyok hozzászokva.
Hát ez az, hogy este ettem!
Ha Norbi már nem élne, most forogna a sírjában, hiszen tisztán és világosan megírta, hogy a kenyér az 3-as kóddal ellátott, déli 12 után már olyan, mint Évának volt az alma: tiltott gyümölcs!!
Kettő miatyánkot???
Én csak egy miatyánkot ismerek, ha azt 2x mondom el, jó lesz, vagy meg kell tanulnom hozzá még egy másikat is????
Hello!
Na, kíváncsi leszek, hogy milyen ez a tészta. Kb a gyros pitához hasonlónak képzelem. :-)
A majonéz bolti vagy te csinálod?
Én szeretnék görögsalit enni ebédre, de amilyen szerencsém van, biztosan nem.lesz a büfében (azért reménykedem, hogy lesz, de a múlt héten is bebuktam).
Végül +10dkg lett a súlyom, az nem vészes.
Feloldozlak gyeremekem!
Bánd meg bűnöd és mondj egy 2 Mi atyánkot....;-)
Amúgy hogy-hogy este kenyereztél? :-)
Igaza van inga14-nek, a család sokkal fontosabb. :-)
Érezzétek nagyon jól magatokat!
Oké!
Örülünk neked is, elkél minden kéz, mert bizony az este én is bebűnöztem.
Szánom-bánom bűneimet, kérem a feloldozást = májkrémes fehér-kenyér trapistával, karikára szelt paradicsommal vacsorára = de annyira finom volt!!!!
Egyébként nem sokára indulok bevásárolni hét végére, no meg ami linket tegnap felraktam, ahhoz veszek különböző töltelékhez való dolgokat, ebédre sütök belőle próbaként egy adag pupusas-t!
Gondoltam 2 db-ot zöldségféléket majonézzel, 2 db-ot virsli+főtt tojás mustárral, 2 db-ot üresben, ha beválik kenyérként is, akkor legközelebb már TK lisztből fogom megpróbálni!!!
Természetes dolog, hogy első a család, különösen, ha most olyanokkal fogsz találkozni végre, akikkel hónapok óta nem találkoznál!!!
Vigyázz magadra, a nagy rohanásban túl ne terheld magad, nehogy valami bajod legyen.
Maradjon időd egy kis pihenésre is. Sok örömöt, boldogságot, szépet és jót kívánok neked és családodnak!
(Ha lesz időd, csak egy jelet küldj, ha többre nem futja, annak is örülni fogunk!) :)))
Szia!
Kitartás!
Mikor mész nyaralni? :-)
Háát, adtam magamnak..a fiamnak lasagne bolognese-t csináltam, de nem jött be neki, így a számba nyomta a tészta egy részét...én meg a sajtot a tetejéről, amin persze szósz is volt...jaj nekem reggel!
Holnap diétás napot kell tartanom, hogy ne maradjon rajtam. :-(
Borzasztó!
Hajrá csajok!!!
Én itt vagyok és drukkolok nektek, segítek is ha kell:-) :-)
Szívesen!
Nekem is vigyáznom kell, mert vasárnap szülinapozni megyünk és süti is lesz.
Örülni fognak a gombáim! Kapnak majd fini cukrot. :-D
Köszi, akkor most kell nagyon odafigyelni a kajálásra.
Én jó ideig nagyon nagy tévedésben éltem a holdállással kapcsolatban. Azt hittem, hogy amikor látom az égen a teleholdat, attól kezdve érződik a hatása. Mígnem valaki felvilágosított, hogy attól a perctől kezdve, ahogyan a hold elkezdi a teleholddá alakulás fázisát, attól a perctől kezdve, naponta egyre erősebben fejti ki hatását, ez egyenlő azzal a mértékkel, ahogyan kerekké-teliholddá gömbölyödik.
Tehát már előtte egy héttel egyre erősödik, és utána még egy hét, bár akkor már csökkenő erővel, de érezteti hatását!!! Vagyis tulajdonképpen két hét az, amikor igazán oda kell figyelnünk, hogy miből mennyit is eszünk, és hogy mellé mennyit is mozgunk!!!! A kis hamis holdacska! :)))
CH minden kajában van, csak a kenyér- és tésztafélékben több, más egyébben kevesebb. Persze, hogy nem azokkal kell megtömni magunkat, abban az esetben senki sem fogy, de hát mással is jól lehet lakni, nemcsak kenyérfélékkel.
Ezért főzök én is ilyesmit mint a vegyes-zöldség-leves, vagy a paradicsomos káposzta, vagy éppen rántott kelkáp., és hasonlók ... jól lehet velük lakni, és viszonylag olcsón ki lehet hozni, ráadásul nem is sok bennük a ch!
No majd igazodik az!
Ha a napi kcal-kereten túlfutsz, nincs baj, ha plusz mozgással le is dolgozod!!!!
Én sem eszek minden nap husit, meg nem eszek minden nap zöldség-gyümölcsöt sem, a mai árak szerint a nyugdíjam nekem sem futja!
Ezért is kötöttem ki végül, hogy a norbi-kódok alapján kenyér-féléket nyugodtan ehetek d.e., a nap többi szakaszában ....
És én még azt is mondom, hogy pl. a gyomrom ugyan honnan tudná, hogy pl. óra-állítás miatt hamarabb-később van 12 óra, vagy d.u. 3 óra stb. stb. amiket Norbi meghatározott. Tehát esetenként még ennyi csúszás is belefér(het). Csak nem csinálok belőle rendszert! De nem csinálok belőle problémát sem, ha valahol, valami elcsúszik!
Erre a pupusas-ra teljesen ráéheztem, ahogy nézegettem. Aztán nézegettem a hűtőt, bizony ami van tejföl + sajt itthon, azzal nem megyek messzire. Tehát először valamit vásárolni kell, és utána fogom tudni csinálni, ha azt akarom, hogy töltelék is legyen benne!! :)))
Szóval kipróbálom a megszokott fehér-liszttel, akkor tudni fogom, hogy kb. milyen állagúnak kell lennie. Ha majd eljutok odáig, hogy TK-lisztet vagy valami hasonló egészségesebbet veszek/tartok itthon, akkor abból is kb. hasonló lágyságú tésztát gyúrjak. Gondolom, hogy más lesz az összetevők aránya.
Azt a cetlit, amire a hold-állásokat felvéstem, nem tudom hova raktam, a naptáramon levő rajzokból pedig (olyan érdekesen rajzolták bele) nem tudom, hogy most éppen milyen holdállás van.
Majd újból le kell szednem a net-ről, mert nekem sem mindegy, mikor van telehold = olyankor rakodnak a kilók, tehát vigyázni kell a mellé-evésekkel. Csak nem tudom, mikor???