Ha fagyasztottat kirántasz akkor nem lesz belőle olyan trutyi???Én ezért nem igazán merem csak lereszelve főzeléknek fagyasztani a tököket mert félek,hogy trugyis lesz...azért agyaltam azon,hogy a cukkinit forrázom és úgy fagyasztom hátha akkor a végén rendes marad az állaga.
Szoktam elrakni bepanírozva cukkinit,meg patiszont!Tálcára rakom,és sütőpapírt rakok közé,hogy ne tapadjon össze!Aztán zacsiba rakom dátum rá,és vár a sorára a mélyhűtőben.
Patiszonból a kicsi az is finom savanyúnak.
Cukkini is finom,ha nagyobb akkor hosszú csíkokra vágom,így is rakhatod a dobálósba is,vagy csak üvegekbe rakod mint az uborkát.Ha cukkinit rakok el,abból is nagyon finom a főzelék,csak
Mi meg már lassan tök mérgezést kapunk....tavaly 2 tő főzőtök kelt ki és 5 tő cukkini,a patiszonból 0 db.... (nem igazán akart az eső a magokra jönni és 20-20-20 mag lett ültetve) idén viszont rájött az eső és rengeteg lett mindből és úgy teremnek mint a fene.... azon agyaltam éppen,hogy a cukkinivel mit lehetne kezdeni mert forrázva és úgy fagyasztva talán nem lesz belőle f-s miután majd felhasználjuk,de eszembe nem jutott olyan,hogy savanyúba az jó lenne...amúgy bébit kell bele???vagy a nagyobbak is jók? Amúgy a patiszont,hogy lehetne tartósítani??Mert én csak kirántva tudom elképzelni,de egy fagyasztás után nem hinném,hogy bárki is megenné úgy...vagy főzeléket is lehet belőle csinálni???vagy savanyúba az nem jó??Mit lehet azzal kezdeni?