Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fruktózfelszívódási zavar, tejérzékenység fórum

Fruktózfelszívódási zavar, tejérzékenység (beszélgetős fórum)

28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Hpetra22)
máj. 17. 22:44

Hogyan pótolod azt ami a tejben van a szervezeted számára?

pl.:

- calcium?

- Fruktóztól nem fáj a hasad?(Állítólag a tej segíti a fruktóz felszívódását.)

máj. 17. 20:36
gyümölcsjoghurt, gyümölcscukros termékek kerülendők. Sima sajt tej semmit se csinál. amúgy kiderül mennyire birja majd, és akkor ahhoz képest lehet enni. De ezt gondolom már tudjátok.
26. ,zumba (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 17. 07:49
Nem, hanem fruktózt tartalmaznak.
máj. 17. 06:52

Szerintem jók a magtejek. Nem biztos, hogy azonnal és elsőre. Főleg, ha valaki a tehéntej ízét keresi bennük, az ugyanis nincs nekik.

Én soha többé nem iszok tejet, saját elhatározásból, évek óta. Nem hiányzik. Ráfüggést okoz, ha az elmúlik, már nem fog kelleni.

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Anyagi)
máj. 16. 22:13
kolbász, felvagott stb alkoholt tartalmaz???
23. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 19:52
Jó tudni, hogy fruktózt tartalmaznak nemcsak a gyümölcsök, gyümölcslevek, de a zöldségfélék többsége, édességek, szirupok, édesítőszerek, méz, ízesített, édesített tejtermékek, felvágottak, kolbászfélék, konzervek, fagyasztott élelmiszerek, késztermékek többsége, alkohol. Ezek fogyasztása tiltott vagy csak kis mennyiségben megengedett.
22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - F135cdb45f)
máj. 16. 19:00
Fogalmam sincs még ideglenese ez de bízom benne. Igaz egy cseresznyét megeszik és már fáj a pocakja.
21. andi6020 (válaszként erre: 19. - 1a7810dfaf)
máj. 16. 15:31

Olyan, de milyen ízre?

Mindegy is, felesleges ezzel széttrollkodni egy fruktózos fórumot :)

20. andi6020 (válaszként erre: 18. - 1a7810dfaf)
máj. 16. 15:29
Nyilván. 8 félét biztos próbáltam.
19. 1a7810dfaf (válaszként erre: 15. - Andi6020)
máj. 16. 14:38

"Milyen az a kényszerfejt tehén teje ízérzés?"

A piacon lévő tejek 99%-a olyan, mert kényszerfejtek, hormonozottak, gyakorlatilag kínzottak az állatok.

18. 1a7810dfaf (válaszként erre: 15. - Andi6020)
máj. 16. 14:37
Az a Happy márka borzalmas, abból korántsem lehet következtetni a többi típus ízére.
17. f135cdb45f (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 12:03
Ha ez ideiglenes diéta, akkor én nem aggódnék a tejtermékek miatt. Ennyi idő alatt nem fog hiánybetegség kialakulni.
16. f135cdb45f (válaszként erre: 11. - Andi6020)
máj. 16. 12:01
Most miről is vitatkozunk? Nem kérdőjeleztem meg a véleményedet.
15. andi6020 (válaszként erre: 14. - 1a7810dfaf)
máj. 16. 11:32

Nézd, én értem, hogy neked ízlik, nem is ezt vitatom, biztos kiváló is.

Viszont megengedem magamnak, ha nem baj, hogy legyen saját véleményem. Ami az, hogy nekem amit eddig kóstoltam, az nem ízlik. Ámbár az a Oetker növényi tejföl nem rossz valóban.

Szerintem az összes növényi "tej" pocsék.

Egyedül az ultra gagyi Happy mandulaitalt ittam, de azt sem magába (kávéba rettenetes), hanem abból csináltam Fiber Shakemet. Ennyi. Inkább hanyagoltam az egész tejtermék meg tejtermékekhez hasonlító kajákat az étrendemből.

Milyen az a kényszerfejt tehén teje ízérzés?

14. 1a7810dfaf (válaszként erre: 11. - Andi6020)
máj. 16. 11:20

Vannak kiváló pótlók. Azért hívják pótlónak, mert nem utánzók. Nem fogják neked visszaadni a kényszerfejt tehén teje ízérzést, de önmagukban léteznek finomak.

Az Alpro This is not milk-kel készítve a kakó, tejeskávé, capuccino nagyon finom. A dr. Oetker növényi tejfölje, a kis zöld dobozos ízben is összekeverhető a tejföllel.

Bridge rizstejszín nagyon finom.

Számos tejmentes fagylalt, desszert létezik, amelyek nagyon finomak, sőt: a Moofree csokoládéi megszolalásig tejcsokoládé ízűek, tejmentesen. A Ben and Jerry's vegán jégkrémjei pontosan ugyanolyna ízűek és állagúak, mint a nem tejmentes változatok stb.

13. andi6020 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 11:19

Szerintem ez egy nagyon bonyolult diéta. Nem elég, hogy figyelni kell a glükóz/fruktóz arányt, sajnos szinte az egész az egyéni érzékenységen múlik.

Kívánom, hogy legyen jól a gyereked.

12. 1a7810dfaf (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 11:16

Nézd, ha csak annyi a terápia, hogy pár hónapig nem szabad fogyasztani, utána vissza lehet vezetni, akkor nem ördögtől való, sőt, erősen javasolt 100%-ban kizárni a kritikus termékeket, mint pl a tejtermékek.

Semmi sem fog történni, ha pár hónapig tejmentesen esztek, helyettesítők használatával.

11. andi6020 (válaszként erre: 10. - F135cdb45f)
máj. 16. 11:15

Az tök jó, hogy neked ízlik, de szerintem az összes növényi pótló vacak, nemhogy észrevehetetlen lenne a tejtermékekhez képest.

Talán a "joghurtban" van ami ehető, de az sem olyan mint a tejtermék, csak épp nem pocsék.

Dicsérik nagyon az Aplro növényi főzőkrémet, hogy olyan mint a tejszín, háát, én nem tudom ezt ki találta ki, de az tuti nem evett még, meg főzött tejszínnel.

10. f135cdb45f (válaszként erre: 6. - 1a7810dfaf)
máj. 16. 10:51

"Szuper növényi pótlók vannak, már mindenben, szinte észrevehetetlen a különbség tejtermékekhez képest, csak meg kell találnod a neked ízlőt."

Szerintem a sajt a kritikus része a dolognal. Egy ideig elhagytam a tejtermékeket (gastritis miatt), és míg pl. szuper tejmentes "joghurtot" találtam, a mentes "sajtok" mindegyike nagyon műízű volt.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Andi6020)
máj. 16. 10:31

nem.

most nem szabad fruktózt fogyasztania, majd pár hét múlva folyamatosan egyre többet lehet amennyit bír.

(a gyerekemnek van ez a gond :-(

8. andi6020 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 10:26
Kaptál rá végleges fogyatékosság minősítést?
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 1a7810dfaf)
máj. 16. 10:04
En inkább azt szeretném megoldodjon ez a fruktóz próbléma :-(
máj. 16. 09:49

A laktózmentes félmegoldás, abban csak eleve bontott formában van ugyanannyi tejcukor (ami glükóz+furktóz), tehát ugyanúgy beviszed azt.

Szuper növényi pótlók vannak, már mindenben, szinte észrevehetetlen a különbség tejtermékekhez képest, csak meg kell találnod a neked ízlőt. A legolcsóbb és a szója nem lesz megoldás.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Andi6020)
máj. 16. 09:13
köszönöm :-)
4. andi6020 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 09:08
Ha nem lenne fruktóz felszívódási zavarom, nem írtam volna ide :)
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
máj. 16. 08:54
Régóta csak laktózmentest fogyasztasz? Fruktózzal nincs gondod?
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 16. 08:52
Én laktózmentes tejszínt használok, sajtokat eszek, egyéb tejterméket, tej, tejföl nem.
máj. 16. 08:42

Arra lennék kíváncsi aki fruktózérzèkeny annak gondja a tejjel is? vagy van olyan aki fruktóz érzékeny viszont fogyaszt rendesen tejet?

Lehet valahogy másképp pótolni a tejtermékben lévő fontos anyagot ami a fruktóz felszívódásához kell?

Erre azért lennék kíváncsi, mert állítólag az állati eredetű termékek tejtermékek segítik a fruktóz felszívódását.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook