Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Edénytakarítás fórum

Edénytakarítás (beszélgetős fórum)


21. Channa* (válaszként erre: 20. - Globus)
2022. máj. 7. 08:22
Én azt a drótost nem szeretem. Ez a szappanos egyszer használatos, na de erre akkor van szükség, ha véletlenül nem sikerült renesen elmosni és a következő főzéssel kicsit ráég vagy ha kifröccsen ráfolyik az edény külsejére a zsír vagy olaj és még nincs kész a kaja.
20. globus (válaszként erre: 18. - Channa*)
2022. máj. 7. 08:07

Van ilyenem, más márkájú. Gyakorlatilag egyszerhasználatosak, mert ha kimosom, oda a szappan. Ha nem mosom, szennyezett marad. Nem érzem jobbnak a drótgombolyagnál, csak kényelmesebb a fogása.

Úgy emlékszem, valamelyik mlm cég drótja sok évvel ezelőtt egész jó volt, talán Amway?

19. Scherlock (válaszként erre: 16. - Channa*)
2022. máj. 7. 07:59
Köszönöm ☺️
18. Channa* (válaszként erre: 17. - Channa*)
2022. máj. 6. 22:43

És, hogy milyennel;)

[link]

2022. máj. 6. 22:24

Én ilyennel tisztítom az edények külsejét, ha véletlenül kint is zsíros lesz.


A lényeg a rendszeres és alapos mosogatás.

Tehát, ha sütünk vagy főzünk benne, és főleg az sütés után, nem újra és újra sütni benne, hanem el kell mosogatni rendesen.

16. Channa* (válaszként erre: 13. - Scherlock)
2022. máj. 6. 22:22
Így kell!
15. Channa* (válaszként erre: 9. - Bozsu55)
2022. máj. 6. 22:20
Nekem olyanok az edényeim, mintha újak lennének...
14. Tetty
2022. máj. 6. 17:37
Auchan-ban vettem szappanos szivacsot, nagyon jól le lehet vele tisztítani.
13. Scherlock (válaszként erre: 11. - Globus)
2022. máj. 6. 16:40

Na ilyenem pont van, de nem gány' az alja. :)

Minden használat után frissen el van mosva.

12. syria (válaszként erre: 1. - SKitti96)
2022. máj. 6. 13:00

Amíg nem túl durva a szennyeződés, segít a fémszálas dörzsi. Zsíroldóval csak zománcos (vagy üveg) felületen szabad próbálkozni, a többit csúnyán megmarja.

Régen rájöttem: az edények külsejét gondosabban kell tisztítani, mint a belsejüket, ahová nem ég rá a zsír, vagyis az igazi megoldás a leégés megelőzése. Ha már csúnya a serpenyő alja, akkor kitartó munkával, többszöri dörzsöléssel lehet javítani a helyzeten, hiszen a leégés sem 1-2 használat után csúfította el az edényt.

11. globus (válaszként erre: 10. - Scherlock)
2022. máj. 6. 12:51

[link]


Erre gondolok, fehér és valamilyen mintázatú.

10. Scherlock (válaszként erre: 8. - Globus)
2022. máj. 6. 12:18
Lehet, nincs olyanom.
9. bozsu55 (válaszként erre: 1. - SKitti96)
2022. máj. 6. 12:03
Lehet próbálkozni,olyan nem lesz mint használat előtt.
8. globus (válaszként erre: 3. - Scherlock)
2022. máj. 6. 11:46
Aminek fehér fém az alja, olyan alumínum-szerű, megmarja.
2022. máj. 6. 11:36
6. elbb
2022. máj. 6. 11:35
Ha egy nagy edenybe teszel vizet meg ecetet, es amikor for, beleteszed az edenyt es forralod benne, azzal is szepen le lehet szedni. Macerasabb mint a zsiroldo, viszont kevesbe karos a kornyezetre.
2022. máj. 6. 11:35

A zsír oldó folyadék nagyon jó, leginkább kint használom.

[link]

2022. máj. 6. 11:34
2022. máj. 6. 11:30
Zsíroldó, azt rajta hagyni, aztán dörzsi és mosószer meg folyékony súrolószer.
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - SKitti96)
2022. máj. 6. 11:26

Sokféle dörzsi van. Én ha elbasaválom, akkor a fémet haszálom.

[link]

2022. máj. 6. 11:22

Sziasztok.

Sok helyen próbáltam utána olvasni, de nem találtam meg a választ.

Vannak serpenyőim és le van égve az alja kívűl. Próbálkoztam szódabikarbónával, sóval, mosogatószerrel, dörzsivel is.

Valakinek van valami ötlete?


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook