Dinnye sztereotípiám (beszélgetős fórum)
Épen most olvastam, érdemes a magokat megmosva, megszárítva eltenni, teának megfőzni.
Én, ha nagy ritkán dinnyét eszem, a magokat is megeszem.
Én azt is olvastam, hogy ezen felül, ha van raja folt, akkor az sárga legyen. A teljes héja pedig matt fényű. Kopogtatásra pedig kongania kell. Nem baj, ha vannak rajta barnás karcolás-szerű nyomok.
Minél súlyosabb hasonló méretűek közül, annál érettebb.
Ha csíkos, akkor a csíkok jó kontrasztosan különüljenek el egymástól.
Állítólag a lány-dinnye kerekebb és édesebb.
A kocsánymaradék azért száraz mert már régebben szedték le. Én ezt hallottam.
Én minden gyümölcsöt szeretek, amikor szezonja van,dömping.De ha roszra akadok akkor megharagszom és azt mondom a dinnye cukros víz.
Szerintem legjobb szokott lenni a görögdinnye, a sárga belű csíkos görögdinnye. Ha látod felvágva, és már barna a magja, akkor érett is. Ha felvágva árulják, de a magja még fehér, akkor az még nem volt teljesen érett, amikor leszedték.
Persze a piros bélű is jó, azoknál is feltétel, hogy a magja érett legyen.
Ha egész dinnyét vásárolsz, akkor a szára, kocsány-maradék legyen száraz rajta, akkor biztosan beérett. Így tanultam.
Én nagyon szeretem a dinnyét, görög, sárga, mag nélküli, bármilyen jöhet:) Lehűtve az igazi.
Szerintem kapható olyan amilyet írsz, csak ki kell fogni:)
Kedves Társaim!
Tegnap próbáltam dinnyét enni, gyerekkoromban se szerettem, kimaradt kb. 40 évem dinnye evés nélkül. Megállapítottam, hogy nem is olyan rossz, de vannak fenntartásaim vele kapcsolatban. Miért nem egyformán édes? Miért a közepe a jó ízű? Kapható olyan fajta, amelyiknél nincsenek meg ezek a problémák?
Szeretnék dinnyés lenni, de így nekem ez nem igazán jött be