Bodza ital és bodza szörp recept (beszélgetős fórum)
ugy tudom a virágot tilos lemosni, mert a rajta lévő sárga por adja meg az egész izét!
Ez bogármentes szerencsére, és azt mondták ha van is benne valami majd leülepszik és 3 nap után átkell szürni! mi a véleményetek?
Szia!:)
Mi a szomszédéról csórjuk,ő nem csinál vele semmit,hát ne vesszen már kárba:)
Oké én várok holnapig szivesen, de nem lesz baja addig a bodzának? mibe tegyem addig? papirdobozba vagy müanyagba? lezárjam vagy sem?
és amugy meg köszi!!!
Szija!! Nagyon fini bodzaital:
1 marék kristálycukrot karamellizálsz, és beleöntöd óvatosan 9 luter langyos vízbe (ne ijedj meg ha összeáll, kevergetéssel szétolvad egyszercsak..). Tegyél hozzá még másfél kiló cukrot, 3 dkg borkősavat (patikában kap6ó), 1 citromot vékony szeletekre vágva és kb. 9-10 nagy fej bodzavirágot. Hagyd állni 2napig lefedve hűvös helyen, napi 1X keverd át kicsit és esetleg kóstold. 2 nap után szűrd le, és fogyasztható is:)
Szia!:)
Tesómnak nagyon fini van,még nagymami receptje,de csak holnap tudom leírni,viszont a trükköt tudom fejből is,tenni kell bele 1-2 szár akácvirágot is,így még intenzívebb lesz az íze:)
Szisztok tudtok nekem jól bevált bodza szörpike vagy bodza ital receptet adni?
Nagyon hálás lennék érte, mert ma egy gyönyörű és tiszta helyen sikerült szednem, és szeretném felhasználni:)
Jobban megbizom egy házi receptben, mint egy idegenben a neten. Nagyon köszönöm!