Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Beszélgetős fórum fórum

Beszélgetős fórum (beszélgetős fórum)


23. jooeva (válaszként erre: 20. - Józsibirka)
márc. 2. 05:30

Köszönöm 😊😇


Pedig buta parasztjány vagyok, aki töpörtőt öszik 😜😉🤭😁

22. Józsibirka (válaszként erre: 18. - Tumbo2)
márc. 2. 05:09
🤗
21. Józsibirka (válaszként erre: 17. - Shukran)
márc. 2. 05:09
👍
20. Józsibirka (válaszként erre: 19. - Jooeva)
márc. 2. 05:08

Úgy-Úgy,,jókat írsz,,🤗


Szeretem a naplódat is olvasni!

19. jooeva (válaszként erre: 17. - Shukran)
febr. 27. 18:40

Tanyán nőttem fel, télen disznóságot ettünk, nyáron baromfit.

Anyukám istenien készítette gyerekkoromban a hurka-kolbászt.

Tepsibe vékonyra szelt karikakrumpli, arra ment a hurka-kolbász, amikor már majdnem kész volt, beterítette apró savanyított káposztával. A legfinomabb részek kicsit odakaptak, én is azt szerettem, ha szinte ropogós volt a hurka bőre.

És mi mostuk a belet is.

18. tumbo2 (válaszként erre: 17. - Shukran)
febr. 27. 13:23
az biztos,bár amikor az apám sütötte,gyakran megégették.általában mi aratás után csináltunk,az illata is nagyon jó volt.pörkölt volt,meg rántott hús,de türelmetlenek voltak,mivel egyszerre talán 6 szelet húst tudtunk rántani.de később,mikor már kevesebben voltunk,szarvashúst kaptunk a vadásztársaságtól.nagyon finomra csinálta,aki a katonaságnál volt szakács,mi ketten nők voltunk a kukta,kávéfőzőnő,meg persze a mosogató.
17. Shukran (válaszként erre: 16. - Jooeva)
febr. 27. 12:32

A friss házi tepertőnek párja nincs!

Ha disznót vágtunk, a dolgozóba is vittem kóstolót.

Meg hurka-kolbászt is frissen sütve, puha kenyérrel.

Nagy lakomát csaptunk, nem győzték dicsérni a finomságokat.

16. jooeva (válaszként erre: 12. - Fokhagyma)
febr. 27. 11:09
Bizony, isteni a töpörtője is, egy része eleve le van darálva, úgy fagyasztottam, isteni belőle a pogácsa, heti szinten sütöm a gyerekeknek
15. tumbo2 (válaszként erre: 6. - Jooeva)
febr. 27. 10:49
én is a legtöbb sütihez zsírt használok,igaz,hogy bolti bár rá van írva,hogy házi.de,ha a recept mást ír,úgy csinálom.vaj,margarin.
14. tumbo2 (válaszként erre: 9. - 5d8fd6c5cb)
febr. 27. 10:46
a gyomrunkba.
13. tumbo2 (válaszként erre: 10. - Jooeva)
febr. 27. 10:45
kaptam egy értesítést,finom házi sonka,kolbász lesz.
12. fokhagyma (válaszként erre: 10. - Jooeva)
febr. 27. 10:41

Szép nagy példány volt. A mangalicákból sok zsír lesz. Biztosan van finom töpörtyűtök is. Azt én a piacon szoktam venni, és mindig mangalicát.

Húsvétra már lesz finom füstölt sonkátok.

11. f47a8985d7 (válaszként erre: 10. - Jooeva)
febr. 27. 07:48
Az már szép.
10. jooeva (válaszként erre: 9. - 5d8fd6c5cb)
febr. 27. 03:53

Ez a sorsuk. Csak egyet vágtunk, 250kg-os mangalicát.

A fagyasztóban/kamrában pihen.

A sonkát, csülköket jövőhéten visszük a füstölőhöz

9. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 6. - Jooeva)
febr. 27. 01:39

szegény röfik...

el lettek tisztességgel temetve?..-))

febr. 26. 21:41
Én libazsírral főzök, és olivaolajat használok.
febr. 26. 21:03
A sütőben sütött húsokhoz disznózsírt vagy kacsazsírt, ha van itthon.
febr. 26. 20:59
Bizonyos sütikhez, sós apróhoz csakis zsír, lehetőleg házi. 1 hónapja volt disznóvágás, 2 nagy bödön zsír van.
5. f47a8985d7 (válaszként erre: 4. - Nemer Eszti)
febr. 26. 20:50

Vegyesen.

Sütéshez leginkább olajat, főzéshez próbálok zsírt esetek többségében.

És te/ti?

4. Nemer Eszti (válaszként erre: 3. - F47a8985d7)
febr. 26. 19:59
Főzés témakörben kérdezem, hogy te milyen zsiradékot használsz? Sertészsír, napraforgóolaj vagy egyéb?
3. f47a8985d7 (válaszként erre: 2. - Fokhagyma)
febr. 26. 19:53

Nincs tabu téma számomra.

Esetleg főzés? Gasztronómia téma.

2. fokhagyma (válaszként erre: 1. - F47a8985d7)
febr. 26. 19:50
Csatlakozom, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Az lenne jó, ha sok dologról lehetne beszélgetni. Te mivel kezdenéd?
febr. 26. 19:42

Sziasztok!

Ha szeretnél,csatlakozz a beszélgetéshez.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook