állattartás:birka, bika, liba.... (nyílt klub)
Üdv az új tagnak!
Mi most kicsit váltunk, A kecskéket leépítjük, csak 1pár marad, viszont lettek csirkéink, libáink, vadkacsáink, gyöngyiink. Folyamatban van egy keltető gép beszerzése, hogy a kieső pénzünket azzal is tudjuk kicsit pótolni.
a nagy állatfarm képei itt ebben a naplóban vannak láthatóan benne
[link] ő a legfiatalabb lányunk...
Tavaly tőlünk is vittek ilyen céllal, de szerintem meg is bánták.
Elvittek tőlünk két kis bakkacskét fűnyírónak.De a fákat is szeretik.
gondoltam feliratkozom ide mert már kutyánk macskánk van de lesz itt más is...
Van 10 db birka, akik eljöttek hozzánk nyaralni, mert nekünk van elég zöld területünk és itt kedvükre legelhetnek. A kos, akit Bazsinak hívnak, s annyira barátságos, hűséges mint egy kutya. Alig tudok tőle fejni is, mert emelgeti a lábát s bökdös, hogy simogassam már, úgy ahogy a kutya szokott kérlelni. Ma még belém is vakarózott, amíg fejtem. Ennyire barátságos kossal még soha nem találkoztam. Ja és lovagolható is. A gyerekek rá szoktak ülni, persze fogom őket úgy. Imádja az embereket már szerintem túlságosan is.
Tettem fel a naplómba az első sajtról képet. Majd még teszek a mostaniakról is.
Ha nem melegíted utána, akkor hogyan tudod leszűrni??
A tegnapi már jobb lett, mert az 30 fokos volt, a tegnapelőtti meg 32 fokos. Még kísérletezek melyik lenne a legjobb, de lehet kipróbálom a 28-at is. Szerencsére tudok miből kísérletezni. Az íze egyébként nagyon finom!!!!
Alap gomolyát 32 fokon olts be és ne melegítsd utánna.
Valószínüleg túlmelegítetted. Hány fokon oltottál? Csináltál utómelegítést?
Hogy állsz a sajtokkal???
Nekem furcsa lett az állaga olyan gumiszerű. Nem tudod, hogy ez mitől lehet?
na ezt a kompjuterem jól összekeverte :-))
küldhetnétek abból a sajtból egy keveset,de ebben a melegben mire ideérne:-))
küldhetnétek abból a sajtból egy keveseet,de bben a meelegben me ideérne :-))
így van,de törekedtem csak az alapokat leirni,így is kicsit hosszúra sikeredett a cikk
Nyúgodtan tárgyaljátok ki itt a forúmon.
A nyúl betegségeiről,azért irtam mert láttam a forumban hogy betegek voltak a nyuszik és el is hullottak.
Szerinted, ha valaki az elmondottak alapján készít sajtot sikerülhet?
Irigyellek miatta. Én még csak kezdő szinten vagyok. De most teljesen be vagyok kattanva a sajtra. Ez a naponta 4 liter tej sok nekünk. Eladni meg még eddig nem tudtuk.
Hozzá járok tanulni. Minden szava aranyat ér... :-))
De ugye a tapasztalatot majd megírod? Ne haragudj,én imádok tanulni,tőletek sokkal több mindent lehet,mint a szakkönyvekből,aminek a tudományos megfogalmazásából,sajna egy kukkot nem értek!:)
Pedig talán jó lenne...
Már sok dolgon észre vettem,legyen az bármi,hogy sokkal többet ér a személyes tapasztalat,mint a tudományos!:) Én most nem gondolkodom nyusziban,de egyszer talán...:)
Azért szerintem ennél sokkal bonyolultabb a nyúltartás. Én már 5 éve foglalkozok vele, s lenne egy két kommentem, amit inkább nem írok le. Szóval ezzel a cikkel most tudnék vitatkozni. De egyébként jól összeszedett. (Bocsi)
Ma rendeltem oltóanyagot, ami már holnapra itt is van. Már szombaton indul a sajtgyártás. Nem tudom milyen lesz, mivel még ezt az oltóanyagot nem használtam.
Itt a sajtkészítést nézhetitek meg.
KÖVETKEŐ CIKKEM:nyúl tartás
Nekem most nagyon jól tejelnek a kecskéim. Teljesen el vagyok ájulva tőlük. A két kecske naponta 4 liter tejet ad.
A kecske sem mindig barát. Én akkor voltam a legdühösebb rájuk, amikor 2 évvel ezelőtt a gazdasági részből átjöttek előre a kertrészbe, s lelegelték a virágoskertemet. Akkor mérgemben levágtam volna mindet.