A vaj vagy a margarin egészségesebb? (tudásbázis kérdés)
szerintem a flórának is csak a reklámja jó:))
az is tele van transz-zsírokkal, csak kevesebbel, mint a többi margarin. (és ezt reklámozzák, hogy abban kb csak a fele transz-zsír, a többi nem.. hááát...)
bioboltokban lehet kapni hőkezeléstő és hidrogénezéstől mentes növényi olajokból készült "margarint", na, az még vállalható szerintem. (de még mindig azt mondom, hogy jobb direktben a hidegen sajtolt olajakat használni, főleg pirítósra:)
Flóra jó.
Delma, Ráma, Liga, Venus rossz.
A TFA tartalmat keressétek. Ha 1% alatt van akkor jó.
pesze, minden rendben:)
igazából mindenki azt eszik, amit ő jónak lát:)
abban is egyetértünk, hogy a vaj egy fokkal jobb, mint a klasszikus margarin. de azért vannak egészségesebb alternatívák, bár kétségtelen nehezebben beszerezhetőek.
Akkor minden rendben , ugyebar ?
En imadom a vajat fözeshez,suteshez,szendvicsekhez hasznalni !
hát, ismerve a mai élelmiszeripar módszereit, én nem lennék biztos benne, hogy a vaj az vaj:)
amúgy köszi, de nem szeretnék itthon előállítani, de tudom, hogyan készül:)
Nagyon remeljuk hogy a VAJ , az vaj :)
Egyebkent könnyen tudsz sajat kezuleg is vajat csinalni , ha ohajtasz :)
vajas kenyér helyett jobb, ha hidegen sajtolt olívaolajat öntünk a kenyérre (pirítósra:)), vagy belemártogatjuk.
ezzel azt hiszem meg is oldódik a vaj vs margarin vita, tekintve hogy mindkettő baromi egészségtelen. (csak azon lehet vitatkozni, hogy melyik jobban:)
miért, a vajat tudod miből kutyulták össze?:))))
(gondolom nem te gyártod otthon saját kezűleg:)
A vaj.
A margarin 3 komponensében különbözik a kerti műanyag széktől, ez még mindig jobb mint a gumicukor ami csak egyben.Ez komoly!
Egyébként ha margarin akkor Bertolli.
Nem lehet egyértelműen eldönteni. Mindenki mást mondd.
Olyan is van aki szerint egyik se..
Én margarint használok, a növényi anyagokban bízom, csak ne lenne benne annyi mesterséges dolog..
A vaj mellett szavazok.209 Ft.
Megéri.Szerintem.
Bio margarin. Nem hidrogénezett, nincs benne transz-zsir, csak növényi összetevőkből áll.
Nem olcsó, 50 dkg 600.-Ft de az íze finom és kenhető. Csak bioboltokban kapható, vagy szupermarketek bio hütőjében. (Ahol van ilyen.)
De azt hiszem, a vaj is van ennyire drága, illetve drágább, 10 dkg 200.-Ft körül van.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?
- Bőrösen vagy inkább anélkül egészségesebb a csirkehús?
- Melyik egészségesebb és gusztusosabb, a papírzsepi, vagy az anyag mosható zsebkendő? Ti melyiket használjátok, tarjátok előnyösnek?
- A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb?