Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Én minden nap sokáig dolgozom. :(
Szombaton vásárolok és most is ugyanúgy csináltam.
Ha szombaton zárva vannak a boltok akkor jön a "B változat"! :)
Ezzel nincs mit kezdeni! Az aludttejből készült gombócnak aludttej íze van...
Én kefirből készítem. És persze van egy kefir íze.
De aki túróbók szereti az készítse abból. A kefires stb. olcsóbb és gyorsabb, valamint elronthatatlan változat!
Remekül csináltad, gratulálok!
Az arányokat tartom én is fontosnak, hiába jelentik ki páran, hogy "a zsír nem hizlal". Ha az ember vegyesen étkezik, akkor nem lehet zsírosan étkezni.
Köszönöm, nagyon kedves vagy :-)
25 kiló, sporttal és kalóriaszámolással, figyeltem a szénhidrát-fehérje és zsír arányait.
A másik trükk, hogy a centiszalagból alakított karika szépen megáll egy sima felületen. Be lehet állítani az ennyi volt-ennyi lett látványt.
Elképesztő, hogy már pár centis fogyás is mennyit számít a körméreten!
:-) :-)
A túrógombócot hagyományosan és sütőben is szoktam készíteni, mindkét változatot szereti a családom.
A BMI-s linket köszöntem meg valóban, nagyon örültem neki, egy nagy fogyás után jólesik nézegetni az eddig leadott kilók okozta különbséget a rajzon is, nemcsak a BMI-számon :-)
Nagyon szívesen!
Majd kiválogatod magadnak, ami leginkább ízlik, tetszik. :))
Dehogy próbált! Azt se tudta mi az. Csak nézhetett ki a fejéből, amikor dolgozott benne az erjedt gyümölcs. :D
Számtalan videó van tántorgó állatokról, akik pont úgy jártak. :)
Ez meg német.
Semmi sem tökéletes... :D
Szevasztok! Csak azért, hogy legyen itt egy kupacban, még egy hamis túrógombóc, ahogyan én csinálom:
Megfőzöm a tejbegrízt, pici só, pici cukor, várok míg hűl egy kicsi. Ez után a túrót-tejfölt egyenletesen beleforgatom, és máris lehet szaggatni. Nem kell kézzel belemászni, 2 db evőkanállal nagyon szép kis szilvamag alakú gombóckák lesznek!
Rögtön lehet beleforgatni mákba, dióba, cukrozott kakaóba, akár még pirított zsemlemorzsába is.
Vaníliás cukrot, citrom haját csak akkor főzök bele, ha tudom, hogy zsemlemorzsa lesz a bundája.
Véletlenül meg is találtam!
Túrógombóc sütőben (Briell 14, Hoxa)
50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 1 citrom lereszelt héja, 3,5 dl tejföl, 4 tojás, 8 dkg porcukor.
A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát.
A 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz.
A sütőt melegítsük elő 180 fokon.
Formázzunk gombócokat, helyezzük tűzálló tálra.
A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokra és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)