Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Anyám 55 évesen.
29-ben született, tehát ez 84-ben volt.
Az egyetem után kezdett dolgozni, azaz ha minden simán ment a háború alatt, akkor talán 52-ben, azaz 32 év munkaviszony után nehetett nyugdíjba. (A németországi 3 évet nem tudom, hogy számolták el.)
Mindenesetre kb. annyi évet élt meg nyugdíjasként, mint amennyit dolgozott, mert 2016-ban halt meg,
😅😅😅
Tegnap süttem olyat.
Én túrós sösnak hívom.
Teteje sajt szezámmag.
Csak ezt a fajtát sütöm évek óta.Nagyon finom.
Dobtam bele egy fél vajat és még finomabb lett.
:)))
Szmuti
Annyi a különbség egy kelyhes turmixgéphez képest, hogy sokkal erősebb, gyorsabban forog és más kialakítású a vágóéle.
Nem hittem benne, amíg ki nem próbáltam egy jó gépet! A nyers sárgarépából bársonyosan egynemű italt képez egy kis folyadékkal. És a magokat (pl lenmag) is "eltűnteti " az italban.
Főzés közben is gyakran használom!
Sokféle recept van...
Amit én legjobban kedvelek, az ugyanannyi liszt, túró és margarin + kis só. Egy éjszakát (vagy akár több időt is) a hűtőben kell tartani a tésztát, majd lehet nyújtani, sütni. Nagyon finom!
Én egész tojással kenem a tetejét.
Egyáltalán nem, a piskóta felszívja a nedvességet,emiatt és a tejszínhab miatt olyan lesz, mint egy finom, könnyű krémtúró.
Mikor a kollégáknak vittem a melóhelyre, azt hitték, túró van a krémben.
A banánhoz a merülő turmix is tökéletes!
Olcsóbb is és nem kell annyit mosogatni! :)
Idén, nyár közepén eltűnt a kedvenc fagyasztott borsóm a Lidlből. :(
Nemrég előkerült, de 500 forint felett volt kiírva az ára - az üres , kifosztott polc alatt! :(
Én szeretem a kihívásokat, szeretek sütni :)
A tejfölt sokallom nagyon.
Hogyismondjam ... Nem hajt meg?
De mostantól indul a sütögetés!
Egy adag kelt tésztához alig kell valami alapanyag, de egy bögre tejjel remek vacsora vagy második féle a leves után.
A legtöbb kelt tésztát keleszteni sem kell, elég ha hideg sütőből indítom. Teljesen tökéletes lesz úgy is!
Tegnap én is sütöttem sütit! :)
Csak olyankor szoktam begyújtani a sütőt amikor nincs nagyon meleg. Szóval nyáron sosem!
De most úgy ítéltem meg, hogy eljött az ideje egy jó kis joghurtos-bögrés kevert sütinek, meggyel. A meggykompót levét + víz felfőzöm egy vanília pudinggal ebből lesz az finom öntet a sütire. ( a fantás süti inspirálására)
Pár percet hagyd állni azért. :D
A méz hatásfokát kicsit rontja a forró víz, azt talán később tedd a teához, ha már hűlt egy kicsit.
De ha édesítetlenül iszod a teát, akkor a mézet eheted előtte-utána, bármikor.
Nem igazán tudok sütni, de a piskótát igen, én is így tanultam, és tökéletes. Nagyon szépen felkel. Valóban a hab keménysége, és a kellően előmelegített sütő a titka.
No + hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert csak kihűtjük, és összeesik szegény.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)