Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


116564. globus (válaszként erre: 116559. - Anyagi)
2019. szept. 29. 18:46
55.
116563. Anyagi (válaszként erre: 116462. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 18:41
Igeeeeen!!!!!!
116562. Guruljka (válaszként erre: 116559. - Anyagi)
2019. szept. 29. 18:32

Anyám 55 évesen.

29-ben született, tehát ez 84-ben volt.

Az egyetem után kezdett dolgozni, azaz ha minden simán ment a háború alatt, akkor talán 52-ben, azaz 32 év munkaviszony után nehetett nyugdíjba. (A németországi 3 évet nem tudom, hogy számolták el.)

Mindenesetre kb. annyi évet élt meg nyugdíjasként, mint amennyit dolgozott, mert 2016-ban halt meg,

116561. *gumibogyó* (válaszként erre: 116555. - Anyagi)
2019. szept. 29. 18:32

😅😅😅

Tegnap süttem olyat.

Én túrós sösnak hívom.

Teteje sajt szezámmag.

Csak ezt a fajtát sütöm évek óta.Nagyon finom.

Dobtam bele egy fél vajat és még finomabb lett.

116560. Anyagi (válaszként erre: 116452. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 18:10
Nagyon kedvelem ezt a hozzáállásodat!!! :))))))))
116559. Anyagi (válaszként erre: 116448. - Globus)
2019. szept. 29. 18:08
Nem is emlékszem, hogy anno a nők 50 vagy 55 éves korukban mentek e nyugdíjba?
116558. Bözsi néni (válaszként erre: 116554. - Lávli)
2019. szept. 29. 17:59
Kíváncsian várom a beszámolódat, hogy ízlett. Remélem, nem okoz csalódást.
116557. Anyagi (válaszként erre: 116413. - Globus)
2019. szept. 29. 17:59

:)))

Szmuti

Annyi a különbség egy kelyhes turmixgéphez képest, hogy sokkal erősebb, gyorsabban forog és más kialakítású a vágóéle.


Nem hittem benne, amíg ki nem próbáltam egy jó gépet! A nyers sárgarépából bársonyosan egynemű italt képez egy kis folyadékkal. És a magokat (pl lenmag) is "eltűnteti " az italban.

Főzés közben is gyakran használom!

116556. Anyagi (válaszként erre: 116409. - Ab61752c45)
2019. szept. 29. 17:54
A margarinban elég sok víz van! Ezért ha valamit zsírral készítesz, és a margarin mennyisége van megadva a receptben, akkor zsírból vagy igazi vajból kevesebb kell . :)
116555. Anyagi (válaszként erre: 116400. - Fincsi5)
2019. szept. 29. 17:50

Sokféle recept van...


Amit én legjobban kedvelek, az ugyanannyi liszt, túró és margarin + kis só. Egy éjszakát (vagy akár több időt is) a hűtőben kell tartani a tésztát, majd lehet nyújtani, sütni. Nagyon finom!


Én egész tojással kenem a tetejét.

116554. Lávli (válaszként erre: 116550. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:49
Megcsinálom a héten valamelyik nap:) köszi :)
116553. Bözsi néni (válaszként erre: 116545. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:48
Köszönöm, te rendbejöttél már teljesen? Csak módjával terheld magad, nehogy visszaess.
116552. Anyagi (válaszként erre: 116399. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:47
Mondjuk egy rétesboltba merész dolog bemenni... 250-300 forintot is elkérnek egy darabért, ami azért rengeteg... :(
116551. Bözsi néni (válaszként erre: 116544. - Lávli)
2019. szept. 29. 17:47
Köszönöm.
116550. Bözsi néni (válaszként erre: 116543. - Lávli)
2019. szept. 29. 17:46

Egyáltalán nem, a piskóta felszívja a nedvességet,emiatt és a tejszínhab miatt olyan lesz, mint egy finom, könnyű krémtúró.


Mikor a kollégáknak vittem a melóhelyre, azt hitték, túró van a krémben.

116549. Anyagi (válaszként erre: 116398. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:45

A banánhoz a merülő turmix is tökéletes!

Olcsóbb is és nem kell annyit mosogatni! :)

116548. Bözsi néni (válaszként erre: 116541. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:44
Hmmm, ez nagyon fincsi lehet.
116547. Anyagi (válaszként erre: 116393. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:42
:))
116546. Anyagi (válaszként erre: 116390. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:41

Idén, nyár közepén eltűnt a kedvenc fagyasztott borsóm a Lidlből. :(


Nemrég előkerült, de 500 forint felett volt kiírva az ára - az üres , kifosztott polc alatt! :(

116545. Anyagi (válaszként erre: 116539. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:38
Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok neked!
116544. Lávli (válaszként erre: 116531. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:36
Jobbulást kívánok!
116543. Lávli (válaszként erre: 116517. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 17:35

Én szeretem a kihívásokat, szeretek sütni :)

A tejfölt sokallom nagyon.

Hogyismondjam ... Nem hajt meg?

116542. Anyagi (válaszként erre: 116541. - Anyagi)
2019. szept. 29. 17:30

De mostantól indul a sütögetés!

Egy adag kelt tésztához alig kell valami alapanyag, de egy bögre tejjel remek vacsora vagy második féle a leves után.


A legtöbb kelt tésztát keleszteni sem kell, elég ha hideg sütőből indítom. Teljesen tökéletes lesz úgy is!

116541. Anyagi (válaszként erre: 116505. - Forrest2010)
2019. szept. 29. 17:20

Tegnap én is sütöttem sütit! :)


Csak olyankor szoktam begyújtani a sütőt amikor nincs nagyon meleg. Szóval nyáron sosem!


De most úgy ítéltem meg, hogy eljött az ideje egy jó kis joghurtos-bögrés kevert sütinek, meggyel. A meggykompót levét + víz felfőzöm egy vanília pudinggal ebből lesz az finom öntet a sütire. ( a fantás süti inspirálására)

116540. forrest2010 (válaszként erre: 116538. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:56
...nem is szabad túl forrón !!! mert irritál a túl forró is :(
116539. Bözsi néni (válaszként erre: 116537. - Icuska538)
2019. szept. 29. 16:55
Köszi, ha a gyömbér nem hat, akkor holnap bevetem azt is.
116538. Bözsi néni (válaszként erre: 116536. - Guruljka)
2019. szept. 29. 16:55
Már megittam:-) Kicsit hagytam állni, mert olysn tűzforron úgyse tudtam meginni:-) köszi
116537. Icuska538 (válaszként erre: 116529. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:39
A hagyma héjaból teát főzzél....náthára kiváló....
116536. Guruljka (válaszként erre: 116531. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:26

Pár percet hagyd állni azért. :D


A méz hatásfokát kicsit rontja a forró víz, azt talán később tedd a teához, ha már hűlt egy kicsit.

De ha édesítetlenül iszod a teát, akkor a mézet eheted előtte-utána, bármikor.

116535. Napsugár8 (válaszként erre: 116533. - Bözsi néni)
2019. szept. 29. 16:18

Nem igazán tudok sütni, de a piskótát igen, én is így tanultam, és tökéletes. Nagyon szépen felkel. Valóban a hab keménysége, és a kellően előmelegített sütő a titka.

No + hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert csak kihűtjük, és összeesik szegény.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook