Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mitől barna a kenyér és honnan tudjuk, hogy az tényleg egészséges? fórum

Mitől barna a kenyér és honnan tudjuk, hogy az tényleg egészséges? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
112. szanád (válaszként erre: 110. - Coline)
2009. márc. 25. 16:58
ez egy olyan anyag amivel tojást lehet megspórolni a piskóta készítésénél...ráadásul egyneműsíti a piskótát oly módon hogy együtt lehet verni a tojást , a cukrot és a lisztet ,
111. dragon77 (válaszként erre: 110. - Coline)
2009. márc. 24. 18:15
jilkpaszta- ez egy cukrászati alapanyag
110. coline
2009. márc. 24. 07:45

Ez mit jelent?:)))

jilkkel

109. coline (válaszként erre: 106. - Dragon77)
2009. márc. 24. 07:44
A párom látott olyat!:DDDDDD
108. dragon77 (válaszként erre: 107. - Szanád)
2009. márc. 23. 21:25
Aha, és ennek a piskótának is olyan íze volt mint egy normálnak? Nem lehetett kiérezni a karamell ízt? Mondjuk jilkkel nem szárad ki annyira hamar, mint simán. Mi is jilkkel csináltuk, de ezt a szinezős trükköt nem is láttam és nem is hallottam. Viszont más témában lenne kérdésem. Hol lehet megtanulni marcipán rózsát gyártani? Meg hasonló szépségeket? Erről mindig lemaradtam:D
107. szanád (válaszként erre: 99. - Dragon77)
2009. márc. 23. 20:28

Minden piskótát azzal csináltunk, de manapság is azzal készítik a piskótát /jilkkel / én mint hozzáértő ránézek egy piskótárta azonnal látom hogy mivel készítették.

A cukorfesték csak barna színű volt akövetkező képpen készítettük ....feltettük a cukrot karamelizálni...majd szabályosan odaégettük akkor öntöttünk hozzá vizet amitől füstölt mint állat , majd amikor az egész lecsillapodott akkor főztük mint egy szirupot vagy negyed óráig-félóráig.

Amikor kihült akkor olyan volt mint egy méz csak erősen barna volt......na ezt csorgattuk a piskótába...ettől lett barna színe és íze....))

106. dragon77 (válaszként erre: 103. - Coline)
2009. márc. 23. 17:10
Miért van még olyan, ami nem digitális kijelzős?
105. dragon77 (válaszként erre: 104. - 50bcf39cb3)
2009. márc. 23. 17:09
magyarul karamell felvizezve?:DD
2009. márc. 23. 16:31
Cukorfestéket úgy lehet csinálni, hogy egy fazékba olvasztasz fel cukrot addig, amíg fehér füstje nem lesz, aztán felforralt vizet öntesz hozzá, de ne nagyon sokat, és addig forralod ezt, amíg sűrűnem lesz. És ez sötétbarna színű...
103. coline (válaszként erre: 101. - Dragon77)
2009. márc. 23. 16:29
Köszönöm! Olyat akkor nem veszünk! Fontos az, hogy digitális legyen? Jaj! Annyira nem 'szakértem a műszaki dolgokat!:)
102. coline
2009. márc. 23. 16:26
Jaj de jó lett ez a fórum!!!!! Nagyon jók a receptek...már alig várom, hogy legyen kenyérsütőm!:))))
101. dragon77 (válaszként erre: 100. - Coline)
2009. márc. 23. 16:25
clatronic-ot ne vegyél, az sz.r. Nekem az volt, fél év után eltört a dagasztókar, és nem kaptam hozzá alkatrészt.
100. coline (válaszként erre: 79. - Eperlevél)
2009. márc. 23. 16:22
Még nincs. olyan sok fajta van!:/ :)
99. dragon77 (válaszként erre: 98. - Szanád)
2009. márc. 23. 16:19
minden piskótát jilkpasztával csináltatok? Vagy volt hagyományos is? Ilyet még nem is hallottam, hogy cukorfestéket főzni. Hogy csináltátok? És milyen színeket?
98. szanád (válaszként erre: 97. - Dragon77)
2009. márc. 23. 11:46

mi főztünk cukorfestéket....

ezt jilkkel készült piskótába nyugodtan lehetett tenni, nem húzta le...

97. dragon77 (válaszként erre: 96. - Szanád)
2009. márc. 23. 07:33
Hát sokat nem is tehetnek, mert lehúzná a piskótát. Miért felétek mivel szinezték?
96. szanád (válaszként erre: 94. - Dragon77)
2009. márc. 22. 20:52

én meg dolgoztam cukrászatban.....

lehet hogy tesznek bele kakaót , de hidd el hogy nem sokat....

95. dragon77 (válaszként erre: 93. - Eperlevél)
2009. márc. 22. 20:04
És kelesztés után fújd le vízzel, ettől szép cserepes lesz. Az a legjobb, ha valami párásabb helyen, 32-35 fokon tudod keleszteni. A legnehezebb a zsemlét elkészíteni. Ha már azt tudod, akkor mindent tudsz:D
94. dragon77 (válaszként erre: 91. - Szanád)
2009. márc. 22. 20:02
A barna piskótát éppenséggel kakaóval színezik... Jártam már "néhány" pékségbe és cukrászatba, de mindenütt kakaót használtak.
93. eperlevél (válaszként erre: 92. - Dragon77)
2009. márc. 22. 20:02

nem, annyi nem volt


szóval akkor ez a gond:)


köszi

92. dragon77 (válaszként erre: 89. - Eperlevél)
2009. márc. 22. 19:59
Szia! A kigombócozás után kelesztetted 55-60 percet? Ugyanis a kigombócozással megszakítod a fehérjeszerkezetét, ami csak idővel tud visszarendeződni.
91. szanád (válaszként erre: 76. - Monizsofi1982)
2009. márc. 22. 18:02

nem kakaóval szinezik...

ahogy a barna piskótát sem azzal csinálják...

2009. márc. 22. 18:02
a legtöbb "barna. félbarna " kenyeret szinezik... és ugyanannyira nem egészséges mint a fehér...
2009. márc. 22. 17:44
Közben megsütöttem a zsömléket, az íze nagyon jó, de a kinézete...lapos lett és nem tudom miért...
2009. márc. 22. 17:43
Hát senki se jár erre?:(
2009. márc. 22. 11:57

kétszeresére kelesztem majd 15-16 darab gombócot készítek belőle és légkeveréses sütőben előmelegítés nélkül 190 fokon sütöm, elektromosban 200 fokon előmelegítve, gázban 160 fok előmelegítve


15 perc

2009. márc. 22. 11:55

szóval a zsömle


a lisztet megszitálom és hozzáadom az élesztőt, majd összekeverem. Hozzáadom a cukrot vajat tejet/vizet, tojást, cukrot a mazsolát és a robotgép dagasztólapátjával 5 perc alatt lágy tésztát készítek

2009. márc. 22. 11:53
valaki azt írta az egyik fórumon, h. az élesztőnek nem szabad a sóval érintkeznie. én azóta figyelek rá és azóta nem esett össze a kenyérsütőgépben sütött kenyerem, egyébként a naplómban ebből a receptből készült kenyér képe van fent
2009. márc. 22. 11:37

zsömle, ez nekem most pihen, remélem jó lesz, leírom ennek is a receptjét


450 g fehér liszt

15 g sz. élesztő

60g cukor

250 ml langyos tej vagy víz

175g vaj megolvasztva majd lehűtve

2 tojás

1/4 tk só

1 citrom héja

1 csésze mazsola ( én 1 marékkal tettem


és most jut eszembe, h. én a tésztámból kihagytam a tojást,uh. most rohanok és belekeverem, a részleteket utána :))))))))))))))))))))

2009. márc. 22. 11:34

kenyérsütőgépbe:


400ml tej vagy víz

790 g fehér liszt ( én szokta bele tenni 50-90 grammnyi graham vagy teljes kiőrlésű lisztet)

50 g lágy vaj, érdemes megolvasztani előtte egy kicsit

1 és fél tk cukor

4 tk só ( ez lehet 3 is, ki hogy szereti)

11g szárított élesztő

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook