60-on túl is van élet! (beszélgetős fórum)
Ne haragudj "kicsi", ez az első "blick" "hangja" volt.
tkp. nem vagyok, vagy inkább! - nem hiszem, hogy ennyire "gyökér" lennék!
De! - mi is, én is hittem/gondoltam "egykor", hogy...., aztán pikk-pakk elmúlt.
"de nem vagyunk egyformák"-szerencsére!!!!!:-)
A "dilid"-ről pedig annyit, hogy nem feltétlenül kell minden tííípust imádni, de legalább a tied jó helyen, jó helyzetben van, gondolom "uralkodik" is rendesen!! :-D
! Én ma, mint írtam szabadságon vagyok. Kész van a tortahusi, a leveske, krumplicska. Mindjárt jön a Férjecském és a csemete, Dodó a 3 és féléves unoka. Most Dédinél vannak és muskátlit ültetnek.
Itt arecept, de én sokkaltöbbet készítettem.
Kedves munkatársamtól kaptam a receptet, nekünk is nagyon ízlett, rendszeresen készítem a családomnak. Hidegen és melegen fogyasztva is nagyon finom.
hozzávalók / 4 adag
50 dkg csirkemell filé
30 dkg főtt sonka
20 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
30 dkg bacon
2 db tojás
5 evőkanál liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
alapanyagok
bacon bors csirkemell filé főtt sonka füstölt sajt liszt só szerecsendió tojás trappista sajt
receptjellemzők
konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
alkalom: karácsony
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
receptkategóriák
főkategória: egytálételek
alkategória: rakott hús
hasonló kategóriák: rizottó, cukkinis egytálétel, kuszkusz, paprikás krumpli, gombócok, reggelire, gyümölcsös egytálételek, tojásos egytálétel, zöldséges rizs, szalontüdő
egyéb elnevezések
csirkés-szalonnás-sonkás rakottas, kétsajtos csirkemell-torta, rakott csirkemell
hirdetés
elkészítés
A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük.
A szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén.
A szalonnára egy adag reszelt sajtot rétegezünk, erre kerül a csirkemell, majd a sonkaszeletek, aztán ismét jöhet a sajt. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
Előmelegített sütőben, 1 óra alatt készre sütjük.
Most ennyi, mert nem sokára itthon vannak. Legyen szép napotok!
Ildikó
"kutyaügyben" - számomra csak kutyus létezik, de tipusfüggetlenül!
Nem láttam/találkoztam ellenszenves kutyussal, függetlenül a méretétől/bőrszinétől "vallásától":-)
Az elvesztését nagyon nehezen dolgozom, ha ugyan dolgozom fel!
Néhány tipussal gazdi szinten volt szerencsém, de szinte soha nem volt eldönthető, ki a gazda!
Most is van egy "óriási kaukázusi" bichon bolognese apró barátom, de amekkora picurka 3,5kg. akkora "emberileg"!
Az Ő pici élete is csak "senyvedés"!
13 év alatt egyetlen forint kárt nem tett/okozott.
Amikor "kutyálkodik", neki szoktam mondani: "kerékbetörlek,felnégyellek aztán vihet a sintér", rossz kutya, csúnya rossz kutya" stilusban.
Bónus István: Rossz kutya
Rossz kutya, te csúnya rossz kutya! -
Mondom neki, - s Bundás úgy örül,
Szemében fekete láng gyullad
S ész nélkül lót-fut lábam körül.
Szavaim, hogy mit jelentenek
Nem érti, nem ügyel rája,
Csak az érzelmeket fogja fel
Agyának pici antennája.
Megérzi, hogy szavam nem üres:
Melegítő áram van benne,
S árad felé annyi szeretet:
Három kutyának elég lenne.
Rám néz s szeméből: hűség, hála
lobban felém fekete lángban,
Mintha tudná, mennyi kutya jár
Jó szó nélkül a nagyvilágban . . .
Nem csak kutya, de mennyi ember! . . .
Én is ténfergek erre-arra,
Szürcsölök olykor örömet is,
De fanyar keserű az alja.
Mert mindig közönyre ébredek,
S ha rálépek utamra reggel:
- Rossz kutya, te csúnya, rossz kutya! -
Nem mondja senki szeretettel . . .
Teccik ez a "sajnos csak 15"!
Valami iszonyú "senyvedés" lehetett a kis élete!:-)
Wiki szerint a várható pulikor 12-14 év.
Nagyon kedvesre "gömbölödött" a történet. :-)
Különösen, hogy még aludtam is rá egyet.
Duduka!(18)
A Te történetednél lábadt először könnybe a "torkom". (66 hsz.?)
Onnantól kezdve csapong a csapongásom.
Pasitlanul szentiment vagyok, de nem bánom, mert a
korom adta engedélyem nekem is "üzemel".
A LEGNAGYOBB MŰVÉSZET
A legfőbb művészet, tudod mi?
Derűs szívvel megöregedni!
Tenni vágynál, s tétlen maradni,
igazad van, mégis hallgatni.
Soha nem lenni reményvesztett.
Csendben hordozni a keresztet:
Irigység nélkül nézni másra,
ki útját tetterősen járja.
Kezed letenni az öledbe,
s hagyni, hogy gondod más viselje.
Hol segítni tudtál régen,
bevallani alázattal, szépen,
hogy arra most már nincs erőd,
nem vagy olyan, mint azelőtt.
Így járni csendesen, vidáman
Istentől rádrakott igádban.
Mi adhat ilyen békét nékünk?
Ha abban a szent hitben élünk,
hogy a teher, mit vinnünk kell,
örök hazánkba készít el.
Ez csak a végső símítás
a régi szíven, semmi más.
Eloldja köteleinket,
ha e világ fogvatart minket.
Teljesen ezt a művészetet
megtanulni nehezen lehet.
Ára öregen is sok küzdelem,
hogy a szívünk csendes legyen,
s készek legyünk beismerni:
Önmagamban nem vagyok semmi!
S akkor lelkünk kegyelmes Atyja
nekünk a legszebb munkát tartogatja:
Ha kezed gyenge más munkára,
összekulcsolhatod imára.
Áldást kérhetsz szeretteidre,
körülötted nagyra, kicsinyre.
S ha ezt a munkát is elvégzed
és az utolsó óra közeleg,
hangját hallod égi hívásnak:
"Enyém vagy! Jöjj! El nem bocsátlak!“
németből Túrmezei E. átdolgozásában