2023. nyárig lefogyok! (beszélgetős fórum)
sajnos kb sehogy. teljesen természetes hogy van valamennyi, ha irreálisan leszálkásodsz, akkor nincs, de az meg nőként nem túl egészséges.
az hogy milyen az meg alkati is. vkineek már egész véknyan látványos, másnak mg, komolyabb tulsullyal se. olyan eez mint a trhességi csíkok, árulják a csodakenceficéket, de igazából genetika 90%ban
Ügyes vagy!
Engem már nem állítanak meg, tudják hogy a gyors gyalogolás nekem a sportom. Régebben 1-2 ismerőssel közöltem nem állhatok meg, mert lelassul a pulzusom. Akik futnak, azokat se állítgatják le az ismerősök. Ha ez valakinek sértő, sajnálom. Az egészségem sokkal fontosabb.
fú, ez jól hangzik. egészségedre!
én jelentm ma megvolt a 10 ezer lépés. ugye hogy rendbtteettem a krtet, mostmár itthon is tudok sétálni, és meg is tettem. nagyon jólesett. it nem állítt meg senki, nem szólnak hozzám mberek, nem kell mások kuttyáját kerülgetni. pont eez a nyugi kell.
Na kéremszépen!
Sorra mentegetem a youtube-ról a jobbnál jobb könnyű, gyors recepteket, van amit megcsinálok, van ami elfelejtődik.
Ma viszont egy olyat találtam, hogy azonnal megcsináltam, nagyon finom, gyors, igazi laktató reggelinek való.
Összetevők:
1 banán - villával pépesre törve
1 kis pohár zabpehely - kávédarálón kissé durvára őrölve
1 tojás
Jó érett banánt használtam, ici-pici sót tettem a masszába, bár nem írja, de sokkal finomabb így az édes étel. Se cukor, se semmi nem kell bele.
Összekeverni, kanállal olajos serpenyőbe rakni, kicsit ellapítani, kis fokozaton lassan pirítani mindkét oldalát.
Kb 300ft-ba van az egész. Felét ettem meg, úgy jól laktam mint a duda. Régen ettem, de még mindig jóllakottnak érzem magam. Reggelinek tökéletes lesz.
Én a kocogásnál és az úszásnál ragadtam le a sport terén. Lassan megy mindkettő, de nagyon élvezem.
Bár nem nézek/néztem ki annyi kg-nak, nagyon ledöbbentett a három számjegy látványa. Na de ez kellett ahhoz, hogy a étkezére figyeljek és sose hanyagoljam már el a mozgást életemben.
igen, az izom nehéz. ránézésre rajttam sincs annyi tulsuly mint amennyi van. meg véknyan is nehéz vagyok. saját magunkhoz kll ezt belőni
szerintem így nyugodtan lehet kocogni lassan, én is azt teszem most ha kijutok.
amúgy hlyzeeetjelentés: kész lettem a keerttel, seegiteeteek barátok is, meeg midnenki végül. De eelég rendesen rendbe teetteeem most a tavaszi szezonban, hogy végre leett a fejemben koncepció. most jön az élvezem rész :)
meeg talán így meegint leesz időm a sport sportra is . :) súlyom jolvanazúgy, ácsorog. de épp letojtam.
milyen magas vagy? amúgy lassú kocogás lehet, csak ne növeld a tempőt, és jócipő, vagy földön fuss, ne betonon.
de tényleg óvatosan . és a tmpós séta is ér annyit ugyanúgy ám ;)
sziasztok!
nkem elkzdte a héten a fogyáso támogatni az időhiány. Mivel már ráálltam , hogy nem reggelizek, igazából 11 előtt nem eszem... Aztán meg kevés az időm sokszor. Hát meglátjuk mikor látszik meg :) mozgás pipa, annyit kell ujabban jönni menni, mg a kert is, hogy huh. de élvezem
Szívesen.
Érdekes, hogy a chia magot csak azért kell áztatni hogy kocsonyásodjon, sehol nem olvastam hogy arról is le kell áztatni azt az enzimgátlót. Ugyan így a lenmagot és az útifű maghéjat se. A szezámot viszont érdemes enyhén pirítani, mert ebben is van valami ami hőhatásra elbomlik. Látod, ilyen fél információkra emlékszem, de biztos rátalálsz ha többet szeretnél tudni.
Viszont a többi magot nem elég áztatni, az áztató lét le kell önteni.
én a mandulát áztatom be mielőtt eszem.
diónk van itthon, de annyira nem szeeretem, bár dióscsigánaak finom.
mandula remélem idéntől lesz, idén már virágzik a kisfa amit ültettünk :)
Most ránéztem Lénárt Gitta nyersétel receptjeire. [link] Ha érdekel valakit, itt a hajdina csíráztatásnál írja az enzimgátló anyagot, ami miatt áztatni kell a magokat.
Nagyon szeretem a hajdinát nyersen. Már 1 naposan is lehet enni, de csíráztatva még finomabb. nagy ritkán csinálok a tőle látott nyers krékerekből, van amibe teszek, nagyon finom, nagyon könnyen roppanós lesz szárazon.
Azért kell ilyen sokáig, mert van a magokon csírásodást gátló anyag, most meg nem mondom a nevét, és ez, gátolja az ásványianyagok hasznosulását ha ezzel együtt fogyasztjuk és nehezebb az emészthetőségük is. Én már nagyon sokszor olvastam hogy 1 éjszakán át áztatni kell a magokat, többek között Lénárt Gitta nyersétel szakértő is ezt javasolja.
Én diót eszek rendszeresen mert az ingyen van. Áztatáskor barna lesz a leve, ezt egyszer le is cserélem. A végén tésztaszűrőben csap alatt leöblítem. Az íze is sokkal finomabb. Ha nem fogyasztom el mindjárt, szárítani kell. Lehet kiterítve vagy sütőben nyitott sütőajtónál légkeveréssel alacsony hőfokon. Én aszalóba teszem pár órára.
Megviselt a tegnapi beavatkozás. Inkább idegileg és mentálisan. Még ma reggel se kívántam enni, de kénytelen voltam mert olyan gyógyszert adtak amit evés közben kell bevenni 2x is.
Hosszas töprengés után bevillant mi menne le a torkomon.
A reggelim:
Fél marék dió, 1 banán, 1ek chia mag. Ez egy sűrű turmix volt.
Ugye tudjátok, ha nyers magvakat vagy zabpelyhet eszünk, előtte min. 8 órára be kell áztatni? Én 10-12 órát szoktam éjjel.
Most megszűnik biztosan a stagnálásom.
Reggel nem ettem, mert fogászati beavatkozás várt rám.
Már 14:15 van, és még meg se éheztem. Jobb is így, mert a fél fejem el van zsibbadva. Nem vagyok jól.🙁