Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2018 márciusi babát várók, gyertek! fórum

2018 márciusi babát várók, gyertek! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
2224. Franc22
2018. jan. 25. 12:11

Hát lányok én még semmit nem szereztem be 😮

Hát az én párom 198cm és 150kiló. Bent szeretne lenni, de hogy apa ruci hogy lesz rá azt nem tudom 😮

Éjszakai és napközbeni állmatlanságban szenvedek 😥 Még vki???

Magneb6 -ot napi 3*2szedek. Vasat is szednem kell, mert a béka popója alatt van.

Pici minden nap jelen van és nagyon erősen.

Vérvétel csak január végén és február elejére kell

2223. Franc22 (válaszként erre: 2215. - Docika88)
2018. jan. 25. 12:06
Feh2rvári vagy???
2222. BerZo
2018. jan. 24. 14:22
Èn első szülèsnèl kaptam epiduràlt.Fájàsokat nem gyengített.Annyi volt a különbsèg hogy kèt fàjàs közt kicsit könnyebb volt.Èpp a napokban talàlkoztam a leendő szülèsznőmmel.Azt mondta gyors lefolyàsú szülèsnèl nem tartja ő sem fontosnak az epiduràlt.Ott ahol 8-10 óràja fàjàsok vannak ès a kismama màr erőtlenebb ès dekoncentràlt ott tud segíteni egy epiduràl.Én szerintem majd adott helyzetben döntök kell vagy sem.
2221. docika88
2018. jan. 24. 13:36

Érdekes, nekünk a szülésfelkészítőn a beöntésről azt mondták, hogy persze nem egy vidám dolog, de a melegvíz nagyon jó hatással van a dolgokra, nem utolsó sorban meg talán nem szülés közben fog bekakilni az ember, mert az inger ott lesz, és még így is néha megesik a baleset. Mondták is, hogy sokszor azért nem mernek nyomni a nők, meg visszatartják, meg érzik hogy mindjárt összekakilja magát, és a szégyenérzet nagyobb. De ilyenkor nem számít.


Nálunk meg most vezették be elvileg az epidurális érzéstelenítést. De nem igazán preferálják, mert hogy akkor úgy szólnak, hogy na most kéne nyomni, mert nem érzed, hogy jön a fájás. Pedig akkor lehet igazán jól nyomni, ha érzed hogy mikor jön a fájás.

2220. Erzsee
2018. jan. 24. 12:18

Sziasztok Mamik.

Tegnap voltam szulesfelkesziton, tok jo volt. Kicsit megjobban beszartam😅. Anno is kistarcsan szultem de az mar nagyon reg volt. Kiderult, hogy azota nem sok minden valtozott, bar nincs mar beontes (tadaaaa) de nincs fajdalomcsillapitas se. Se epidural, se semmi. Mert hogy ez a korhaz baba barat, es a termeszetes szulest preferaljak mindenek felett. Valamint nincs annyi anestezizologus... Megneztuk a szuloszobakat, nagyon felszerelt mind. Kaddal, bordasfallal, labdaval, megnyugtato volt amimet a szuleszno mondott. Szoval meg is nyugodtam, meg nem is. ☺️

2219. LiluLilu (válaszként erre: 2217. - Medvécske)
2018. jan. 23. 15:26
Oooo de jo lenne 2 hetente mennii😍😍
2218. docika88
2018. jan. 23. 14:50

Úgy látszik a reggeli hóesés beindította a kölköt, mert ma egész nap mozog és bukfencezik. :P


Mától kell számolnom a mozgását, hát 9:45kor mozdult először és 2 órán belül lemozogta. Volt hogy 3 percig egyfolytában tekergett. Kis szünet után, újra beindult, aztán a hortobágyi húsos palacsintától pörgött. És most is forgolódik. Behúztam, hogy 2 óráig megvolt a 20 mozgás. Biztos lesz olyan nap, mikor estig kell majd figyelnem, mert alvós napot tart.


Kezd javulni a nátha szerencsére, ma csak tengervizes spray-t használtam, meg fújom ezerrel, holnap házidoki.


Most néztem meg a Jön a baba 2. évad utolsó részét. Hát az iker kisfiúk nagyon cukik voltak benne :)

2217. medvécske (válaszként erre: 2216. - Docika88)
2018. jan. 22. 18:44

Én most voltam pénteken de 2 hét múlva pénteken megint megyek. A 28. hét óta 2 hetente kapom az időpontokat vizsgálatra és mindig van UH is.

Én is úgy érzem mint ha a hasamon keresztül próbálna meg kimászni belőlem :)

Fejjel lefele van, a jobb oldalamnál van a kis háta meg a popsija és a gyomromnál megy el a lába a baloldali bordáim felé. És a popsiját folyton kitolja. Naponta többször is nekidülleszkedik az oldalamnak és riszálja. :D

2216. docika88 (válaszként erre: 2214. - Medvécske)
2018. jan. 22. 18:37

Valami lehetett a levegőben, mert én meg arra ébredtem reggel, hogy szúr a hasam oldala, meg alul, mondom biztos régen voltam pisilni, feszít. De nem az volt, inkább mintha keresztben feküdt volna a gyerek, nagyon kellemetlen volt. De aztán helyre állt a rend.


Viszont ma egész nap erőseket mozog, valahogy máshogy rúg, boxol, mintha kiakarna törni, nyújtózkodik, egészen a derekam felé érzem talán a lábát, mert kicsit hegyesebbnek érzem. Érdekes. Kíváncsi lennék, hogy átfordult-e, vagy még fejvégű. De még messze van a következő Uh. :/

2215. docika88 (válaszként erre: 2213. - Medvécske)
2018. jan. 22. 18:21

Én is lefekvés előttre tartogatom, de muszáj. A szenvedésünk rosszabb a babának is szerintem, mint az az 1-1 fújás.


Ma néztem épp az Aldis szórólapot, lesznek babás dolgok, lesz nyálkendő is 2 db 1500.-ért. Meg nadrágok, bodyk. Erre most voltunk a Lidl-be és látom ott is csütörtöktől lesznek babás és terhes dolgok is. És lesz 2db-os matrac huzat is 1990.-ért, így nem kell Ikeából vadászni, meg melltartót is láttam, meg még sok mindent. Jajj, az isten pénze nem lenne elég ilyenkor :P


Mi olyan kis karmolás elleni kesztyűt az itteni Kenguru bababoltba kaptunk, de Brendonba is biztos van, meg egyet még fehérváron a Nikica vagy milyen boltba vettünk, 300 ft alatt voltak. De máshol én sem láttam még.

2018. jan. 22. 18:04

Jaj azt még el akartam mesélni,hogy borzalmas éjszakám volt.

Arra keltem hajnali fél 2kor ,hogy levert a víz,nagyon éles gyomorfájást éreztem és azt,hogy mindjárt odahányok. A baba teljesen odatolta magát a gyomromba,kő kemény volt az egész gyomrom, alig bírtam kikecmeregni a WC-ig,remélve,hogy ha pisilek akkor enyhül a nyomás is. Hát nem...de legalább nem hánytam. Nem égett a gyomrom de megelőző célzattal bevettem egy Rennit és ittam pár korty vizet. Nagyon rosszul voltam. Aztán lefeküdtem de a másik oldalamra mint amin azelőtt feküdtem, hogy hátha odébb tudom ezzel moccantani a kis rendbontót. És végül ez sikerült is, kb 10 perc után picit odébb mászott és el tudtam aludni.

2213. medvécske (válaszként erre: 2207. - Docika88)
2018. jan. 22. 17:26

Én úgy tudom,hogy a Rhino spray plus leírásában benne van,hogy terhes nők is használhatják. Őszintén én használok is orrsprayt, minden lefekvés előtt fújok egyet mert különben nem tudok aludni. Elég erős orrcsepp függőségem volt a terhesség előtt amiről muszáj volt nagyjából leszoknom, de lefekvés előtt egyszerűen muszáj,különben úgy érzem,hogy megfulladok.


Ma voltam beszerző túrán a férjemmel. A C&A-ban vettem hálóinget ami végig gombos, meg egy hasleszorító bugyit,majd meglátom,hogy a kórházban feljön e rám,ha nem akkor legalább már tudja a férjem,hogy hol és mit kell keresni :)

Ott tudtam venni a babának kis kesztyűcskét,hogy ne tudja megkaparni az arcát (sehol máshol nem lehetett kapni ahol eddig jártam) meg jó áron volt cumikendőt/szundikendőt/nyunyikendőt és még ki hogy hívja :)

Rögtön kettőt vettem,mert úgy hallom,ha a baba beleszeret de esetleg eltűnik vagy mosásban van akkor lesz ne mulass :D

2212. docika88
2018. jan. 22. 14:11

Na átmentem a patikába, és a srác Xilomare orrspray-t adott, gyerek változatban. De azt mondta, hogy csak ha muszáj akkor használjam. De a dokik is ezt ajánlják ilyenkor max. Meg a tengervizes spray-t.


Nagyon szép idő lett, de hideg nagyon a levegő.

2211. LiluLilu (válaszként erre: 2208. - Bububomba)
2018. jan. 22. 12:10

En is a tengervizeset tudom. De nem sokat segit.

Én gozoltem most 1 hetig kb meg amivel a mellkasomat kenem kohogesre azzal az orrom alatt bekenem este :)

2210. Bububomba (válaszként erre: 2209. - Docika88)
2018. jan. 22. 11:40
Szerencsére egész terhesség alatt 10.hét körül voltam beteg (koppkopp), nem kaptam levegőt, torkom fájt, és ami még nagyon sokat segített az az infra lámpa, naponta kb 4-szer lámpáztam a fejem és sokat segített, hogy hamar ürüljön a váladék, tele volt az arcüregem is. Meg párologtatóban használtam eukaliptusz illóolajat.
2209. docika88
2018. jan. 22. 10:01

Igen, van nálam tengervizes, de az nem dugítja ki, csak tisztít kicsit. Csak alvás előtt használtam a simát, nem fogom többször, tudom hogy nem szabadna nagyon. Csak már a torkom is annyira fáj a szájon át levegővételtől, hogy nem tudom mitől lenne jobb.


Nekem már a 12. hét utántól mondta a doki, hogy szedjem a vasat, napi 1-et. Pedig nem volt gond vele. Aztán a 24.hét körül már 2x1et kell. De jó volt a vérképem még. Majd a következő vérvételnél kiderül, hogy mizu.

2208. Bububomba
2018. jan. 22. 09:45

Nekem is van a feszítés, egyre jobban, meg a tekergőző mozdulatok, mint egy halacska, még nem fejtettem meg, hogy a könyökét vagy a sarkát dugja-e ki, de mintha ki akarna szakadni a bőröm. Hiába mutatta meg a doki milyen pozícióban fekszik, mikor beindul, mindenhol érzem mindenét. :D


Én is már elkezdtem a kórházi dolgokat pakolni, de még csak néhány dolog van a táskában. Egy kisebb a szülőszobába, egy nagyobb a kórházba. De még töredékét pakoltam, már látom, hogy nem fogok elférni.


Jó tudni az apás szett méreteit. Néztem a kórházban, az automatában csak XL-es van, gondoltam veszünk máshol, mert az nagy lesz az M/L méretű páromra...lehet mégsem.


Orrspray-ről úgy tudom a sima tengervizeset lehet használni.

2207. docika88
2018. jan. 22. 09:04

Ilyen feszítő, kipukkadok érzésem nekem is szokott lenni. A köldöknél a legrosszabb talán, mintha kiakarna szakadni. Nekem mondjuk "lyukas" köldököm van, de lassan egy vonalban lesz a hasammal, annyira kikerekedett a pocak. Még csak most kezdődik az a rész talán, hogy a bordánkat nyomja, meg a gyomrot. Mi lesz még itt?....


Vettünk apás szettet a szüléshez. De egy vicc. XXL-es méretűt hoztam, mégis csak 186cm és 115kg, erős mellkassal, kis pocakkal. Erre mondja a férjem, hogy lehet hogy elég lett volna a sima XL is.

Ahhha... azért felpróbálta inkább otthon. A felső rész belebújós. Na már most, ha nem áll ott egy nővér, hogy ráhúzza, akkor ez felejtős is. Passzentos. A nadrág meg max egy 80kg-osra jó, annyira szoros. Főleg ott. :P Ja és otthon alsónadrágra vette fel. Nyilván a kórházba nadrágra kell majd. Nem is értem mire gondolt aki szabta. Le sem tudna ülni benne.A lábzsák viszont jó lesz a 47-es lábára, ez meglepő volt :P


Lesz még egy körünk, vagy valami más szabásút fogunk venni, valami köpeny jellegűt.


Tegnap sikerült végre aludni is, igaz lefekvés előtt befújtam 1-1 Wick orrspray-t, mert sehogysem kaptam már levegőt :( 2 perc után hatott, de azt hittem már megfulladok addig.


Valahol olvastam egy orrspray-ről vagy cseppről, amit lehet rendesen használni, mert homeos vagy milyen, lehet hogy nézek egyet még. Tapasztalat valakinek?

2206. LiluLilu (válaszként erre: 2205. - Medvécske)
2018. jan. 22. 08:52
Igen☺
2018. jan. 22. 08:45
Emlékszem, hogy az a bizonyos 12 hét milyen lassan telt el...azóta meg csak ùgy repül az idő. 🤔
2204. LiluLilu (válaszként erre: 2201. - Erzsee)
2018. jan. 22. 08:23
En is elkezdtem össze szedni a kórházi pakkot. De nincs még bent sokminden.:) nem semmi h már itt tartunk. :)
2203. LiluLilu (válaszként erre: 2202. - Medvécske)
2018. jan. 22. 08:22
Hat ezzel 100%-ig igy vagyok enis. Nagyon fura. Foleg mikor nyomja es nyomja pedig ugy erzem kiszakad a hasam.:D
2202. medvécske (válaszként erre: 2201. - Erzsee)
2018. jan. 21. 22:24

De sokszor érzem ùgy,hogy annyira odatolta magát a baba (általában a popsiját), hogy mindjárt kipukkad a hasam. És már most annyira nagy gömbölyü feszes kemény hasam van, hogy nem tudom hova lehet ezt még fokozni? Pedig még 7-8 hét vissza van. 😳

És ha felállok rögtön olyan nyomás kerül a hólyagomra, hogy ùgy érzem mindjárt bepisilek. Ha ülök vagy fekszem akkor nem. És persze nem is jön ki pisi csak az érzet van meg. 😒

2201. Erzsee
2018. jan. 21. 21:13

Nektek nincs neha olyan erzesetek h mindjart kipukkan a hasad..? 😄 ugy ertem mikor vmilyet nagyon kinyomja es te meg majd meg halsz ugy faj 😃

Lassan ossze kell szednem a korhazi pakkom, de meg vennem kell gumipapucsot, meg haloinget, meg ugye a tenat. Mikor eloszor szultem mindossze 20 eves voltam, es nem mertem akkor semmit sem kerdezni, h mi kell nehogy megszoljanak, a korom miatt, bar igy is kaptam hideget es akkor olvastam h kell nagy betet. En meg vettem a nagy betetet de az always bol. Tudjatok... 😅 mit is kepzeltem.... Hahahaha szegeny noverek cserelhettek lepedot orankent.

2200. Mermancs
2018. jan. 21. 20:51
Én nem szedek se vasat se terhesvitamint...semmit a magnéziumon kívül,de azt is csak mikor már görcsölök.
2199. LiluLilu (válaszként erre: 2198. - Bububomba)
2018. jan. 21. 19:25
Muszaj. Mas valasztas nincs😁😁😀😀😊
2198. Bububomba (válaszként erre: 2197. - LiluLilu)
2018. jan. 21. 19:00
Igyekszem élvezni a kellemetlenségeket is.😂😂
2197. LiluLilu (válaszként erre: 2196. - Bububomba)
2018. jan. 21. 18:49

Igen meg dragabb de, ha az valt be akk ez a legkevesebb :)

Nekem se sokat valtozott a verszegenyseg de azert jobb lett.:))

2196. Bububomba
2018. jan. 21. 18:38

Én Gravidát szedek, D vitamint, napi 2 Maltofer Fol (ennyi kell a vérszegénység miatt, de még alig változott valami a vérképen)


Magnerottal kezdtem, aztán a májfunkcióm rossz lett és az orvosom javasolta, hogy próbáljak váltani Magne B6-ra, azóta jó lett az eredmény, igaz jóval több kell napi szinten, hogy hatása legyen.

2195. LiluLilu (válaszként erre: 2190. - Docika88)
2018. jan. 21. 17:35
Sztem is egy nulla a magne B6 nekem a magnesi citricii vált pl be. Meg a magnerot is jó.:) igy a vas megse kottyan legalabb.:)
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook