Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
5265. timi555 (válaszként erre: 5262. - Tassy kriszti)
2013. dec. 16. 16:23
Tényleg megváltoztak és ennek nem is örülök, én még babákat akarok :) Gyorsan elment ez a három év..szinte hihetetlen.
5264. timi555 (válaszként erre: 5263. - PICZsuzsi)
2013. dec. 16. 16:21

Ide bemásolom, remélem nem gond, mert most nincs időm belépni gmailre vagy fb-ra:


Hozzávalók:

-15dkg margarin

-4evőkanál méz (anyósom inkább 5-öt tesz bele)

-75dkg liszt

-2 kávéskanál fahéj

-2 kávéskanál szódabikarbóna

-20dkg porcukor

-3tojás


A margarint a mézzel össze kell melegíteni, de nem szabad felforralni csak melegíteni! A szárazanyagokat összekevered egymással. A tojást pedig felvered, de elég kézzel nem kell óriákig géppel nagyon habosra. Végül a mézes margarint+szárazanyagot+felvert tojást összekevered és már nyújthatod is, nem kell órákig állni hagyni. 2-3ml vastagra nyújtod, szaggatod és sütöd.

5263. PICZsuzsi (válaszként erre: 5261. - Timi555)
2013. dec. 16. 14:27
El tudod küldeni a receptet? Mert én még sosem csináltam. Kinéztem magamnak egy szimpatikusat, de ha van Nektek bevált recept annak jobban örülnék! :) Direkt olyat szeretnénk mi is, ami evésre van, nem építünk belőle házikót..
5262. tassy kriszti (válaszként erre: 5259. - Timi555)
2013. dec. 16. 14:03
ahogy néztem a képeket annyira megkívántam, szinte érzem az illatát. a gyerekek nagyon sokat változtak, eltűnt a babaforma, igazi kiscsajszi és kispasi lettek. de persze azért még nagyon 'babák'.
5261. timi555 (válaszként erre: 5260. - PICZsuzsi)
2013. dec. 16. 11:35
Igen, már túl vagyunk rajta. Van egy nagyon jó receptünk, nem kemény a mézeskalács se sütéskor se utána. Iszonyat mennyiségű nyers és sült mézeskalácsot megettek. A díszítéshez már nem lett volna türelmük, úgyhogy első körben ennyi, majd jövőre dísz is lesz.
5260. PICZsuzsi
2013. dec. 16. 09:37
Timi, láttam a képeket a fb-on, nagyon jók! Akkor ti már sütöttetek is mézeskalácsot? Lehet hogy én sem rakok rá inkább semmit, így is nagyon jól néz ki! Vettem hozzá formákat az ikeában, nagyon cuki, csiga is van meg rénszarvas, már alig várom a sütögetést!
5259. timi555
2013. dec. 16. 09:29

Zsuzsi! Kicsit megkésve de nagyonb boldog szülinapot a kisdrágáidnak!!!

Nálunk hétvégén voltak karácsonyi előkészületek, elég fáradt voltam a dologhoz, de megérte mert nagyon-nagyon élvezték. Először gipszből angyalkát öntöttünk, másnap ezt festettük. De mivel a festés már nagyon sürgőssé vált, néhány tobozt befestettünk. Tegnap meg a nagy mézeskalácsozás volt. Egyébként nem diszítettük, bőven elég volt közösen szaggatni meg kisütni, a végére megunták és faképnél hagytak. Facebookon láthatjátok a dokumentációt :)

A bölcsiben kedden lesz karácsonyozás, visszük a mézeskalácsot, szerdán meg ugye szülinap akkor meg a tortát. Szombaton jönnek a barátaink gyerkőcöstül, úgyhogy akkor is szülinapozás aztán még kitudja hányszor, gondolom anyukámék is akarnak, stb. Egyébként úgy döntöttünk Tamással hogy szülinapra csak torta lesz mert nekik ez a gyertyafújás is nagy élmény és az összes ajándékot a Jézuska hozza. Szerda este úgysem lenne sok idő az újdonságokkal foglalkozni, de a két ünnep között remélem jól ellesznek a sok játékkal.

Kriszta! Daninak és Bendének is boldog szülinapot holnapra!

5258. PICZsuzsi
2013. dec. 15. 18:30
Köszi lányok, mindkét ötlet nagyon jó! :)
5257. Szilviemma (válaszként erre: 5254. - PICZsuzsi)
2013. dec. 14. 18:29
Mi magozunk: tökmag, szotyi, mogyoró, dió, kesudió, pisztácia, rizs, lencse, köménymag, csillagánizs...
5256. tassy kriszti (válaszként erre: 5254. - PICZsuzsi)
2013. dec. 14. 16:45
Zsuzsi, nekem fogalmam sincs, deee néha átlesek a szomszédba, (ott mézeskalácsoznak) és a csajszi férje azt mondja,h diszítés után még kicsit a sütőbe, és akkor már nem nyers az a tojásfehérje. lehet van benne valami.
5255. tassy kriszti (válaszként erre: 5252. - Szilviemma)
2013. dec. 14. 16:43
ez aztán a csajos buli!! Szilvi, lehet nincs más hátra, neked kell majd megtörnöd ezt a csakcsajszis vonalat. :)
5254. PICZsuzsi (válaszként erre: 5252. - Szilviemma)
2013. dec. 14. 15:27
Mi is tervezünk mézeskalácsozni jövő héten. Én még sose csináltam de mostanában jól sikerülnek a konyhában a kreatívkodások, szóval remélem sima ügy lesz. Szilvi, megkérdezhetem, hogy ti mivel díszitetek? Mert az összes recept amit olvastam, nyers tojásfehérjéből csináltatja a mázat. Én meg nem szeretnék nyers tojásost szóval még nem tudom mi legyen. Van ötletetek?
5253. PICZsuzsi
2013. dec. 14. 15:23
Köszönjük a köszöntéseket:) Na, már beléptek a 4.be.. hihetetlen. Nekem is az tetszene jobban, ha egy ünneplés lenne szülinapra és kész. De nálunk nem tud úgy összejönni a család és mindenki ragaszkodik a külön köszöntéshez, szóval ez van. Ma az ünnepeltek ültek ketten a kanapén, várva az ajándék osztást, mi meg körbeálltuk őket és énekeltük a Halász Judit Boldog szülinapot, na most én hatódtam úúúúgy meg... ahogy csillogó szemekkel nézek körül, várták hogy most mi lesz.. nagyon cukik voltak! :) Az eddigi ajándékok nagyon bejöttek, Andrist le se lehet szedni a laptopjáról, Julika állandóan krétázni akart egészen addig amíg ma meg nem kapta a fésülős póniját. Andris meg ma leszerelhető kerekű duplót kapott, rögtön nekiesett, egyébként csodálkozom hogy milyen ügyesen tudta egyből használni hozzá a csavarhúzót. Szóval már ennyi ajándék is lefoglalná őket vagy két hétre.
5252. Szilviemma (válaszként erre: 5251. - Tassy kriszti)
2013. dec. 14. 14:45
Én jövő szombaton sütök mézeskalácsot a gyerekekkel: húgomék bejönnek a két kislánnyal reggel, délelőtt ők vannak a gyerekekkel, mi vásárolunk, délután fordítva. Akkor csatlakozik a keresztlányom is, lehet, hogy a testvérei is úgyhogy nagy Weinachtsbäckerei lesz nálunk: Emma, Róza, Aliz, Dorka, Mira, Gréti, Petra :). Nagyon várom...
2013. dec. 13. 22:01

Boldog szülinapot a kis drágáknak.

Szilvi, nekem a harmadik decemberem,h belehatódom az egész hónapba. képes vagyok egy karácsonyi dalon könnyezni, meg ilyen 'butaságok'..de ez a gyerekek miatt van. vagy nagyon öregszem.. :)

Mi ebben az évben a napján ünnepeljük, mármint összejövetelestől együtt, kedden du. előtte nem akartuk, utána pedig már annyira karácsony. nálunk mindig csak egy szülinap van, idejön a család apraja-nagyja, aki tud és megüljük.

mikulás többször jött. jött a miénk reggel, anyósomé du., anyukáméké hétvégén, az óvodáé és a szabolcsi keresztanyué kedden (az egyik postával). és lesz ami a karácsonyival együtt fog ideérni. :) kicsit humoros így visszagondolva (is). a karácsony szerintem úgy lesz,h 24-én mi együtt, max. még anyósom, mert egyedül van, egy utcányira, lehet átjön. aztán megyünk hozzá, aztán megyünk Pestre (szüleim, tesóm), jönnek Ők, jönnek a pesti keresztanyuék, és már megigértük,h mi is megyünk hozzájuk. nem is akarom továbbgondolni, elfáradtam, a szabolcsi részleg itt még említésre sem került. én sokszor előre agyban belefáradok ezekbe a nagy ünnepekbe, ki hova mikor hogyan miért, menjünk e szabolcsba v nem...stbstb. persze mindenki a gyerekekre kiváncsi elsősorban, de mi is csatolt részeik vagyunk, úhogy nehéz mindenki igényeit maximálisan kiszolgálni, hogy mi se legyünk roncsok a végére.

fiúk a szomszéd csajjal nagyon összehaverkodtak, holnap ott lesz mézeskalácsdiszítés, végre legalább látják, eddig csak készen kaptunk innen-onnan. ebben a tekintetben nem vagyok egy konyhatündér. a fát már jövőhéten megvesszük és apukám be is állítja, úhogy szerintem csütörtök-pénteken már fát diszítünk. szerintem közös diszítés lesz, így volt tavaly és azelőtt is, az ajándékokat meg majd odacsempészi a jézuska :) felnőttek egymás között nálunk is jelképesen ajándékoznak (fénykép, naptár), vagy épp amire szükség van, vagy kérek a szüleimtől, most pl. besegítettek az óvodai cuccok vásárlásába.

ha már szóba került, zárásként itt kivánnék mindenannyiunknak nyugodalmas szép ünnepeket. :))

2013. dec. 13. 19:40
Most, hogy Zsuzsi írta a szülinapot, totál meghatódtam, hogy "megint kezdődnek a szülinapok" - megírjátok majd mindig, kinek, mikor aktuális? :) És éljenek a mai ünnepeltek!!! :)
5249. Szilviemma (válaszként erre: 5248. - PICZsuzsi)
2013. dec. 13. 15:04

Jajjj, hát Isten éltesse őket sokáig! :)

Nálunk a sok-ünnep: az ovi nagyon együttműködő, figyel, hogy ne zavarjon be, nekem tetszik, hogy jó irányban kezeli az ünnepet, szép rituálék vannak, velünk is ccsináltat párat Emma abból, amit hazahoz. A családi rituálék is segítenek, a gyertyagyújtás, adventi énekek (Adventi hírnök, friss fenyőág, lobog már két kis gyertyaláng....), elfújás, betlehem összetevők beragasztása, adventi plätzchenek sütése, naptárnyitogatás nálunk is, gyerekmise, történetek stb, így nem csak az ajándékok köré szerveződik a dolog. Karácsonyozás: kikötöttük, hogy nem megyünk sehova, nálunk van picibaba, aki akar, jöjjön, de csa 25-től. Jövő hétvégén mézeskalácsot sütünk, feldíszítgetjük még jobban a lakást, hogy idetaláljon a Jézuska. Dec.24. csak a mienk, csak 4-en leszünk, reggel jön a Jézuska (mert együtt akarunk fát díszíteni ?arcival, és nem megoldható másképp, csak éjjel) délután megnézzük a pásztorjátékot. Az ajándékokat is reggel hozza a Jézuska, aki tudja, eljuttatja, odateszzük, de nem lesz külön Mama-Jézuskája, Dédi-Jézuskája stb. 25-én jön anyukám, Marci szülei. 26-án húgomék. És nem lesz sok ajándék, nehogy elinflálódjon. Sőt azt beszéltük, hogy a nagycsaládban is csak a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőttek csak jelképeset, fénykép pl.

5248. PICZsuzsi
2013. dec. 13. 14:41
Ma van a gyerkőcök szülinapja:) Bölcsiben kaptak tortát (én vittem be, itt ez a szokás), meg kaptak 1-1 személyreszőló ajándékot az óvónénitől, de azt csak kint az előszobában mielőtt elindultunk, gondolom nem akarták hogy a többi gyerkőc irigykedjen. Nagyon édesek, tisztára fel vannak pörögve. Ha felkelnek és megjön apa, akkor itthon ünneplünk négyesben. Aztán ünneplünk holnap, holnapután kétszer, jövő hétvégén, aztán meg jön a karácsony. Azért fogom a fejem.. most úgy meg szokták az ajándékozást, hogy már minden nap amikor megyek értük, kérdezik hogy mikor kapnak ajándékot. Ez a december jól elkapatja őket, tavaly ez még nem is tűnt fel ennyire.. Közben meg annyira jó, úgy tudnak örülni, jó látni hogy a legkisebb apróságtól is milyen boldogok! Van saját készítésű adventi naptárunk, abban csak annyi a meglepi, hogy kinyitunk egy ablakot és mindegyik mögött más karácsonyi ábra van. Nagyon tetszik nekik, ezt is mindig alig várják már hogy kinyissuk.. Ti hogy oldjátok meg ezt a sok ünnepes időszakot? (ha jól emlékszem mi a mikulást is vagy négyszer ünnepeltük..)
5247. Szilviemma (válaszként erre: 5245. - PICZsuzsi)
2013. dec. 12. 23:10
5246. Szilviemma (válaszként erre: 5245. - PICZsuzsi)
2013. dec. 12. 19:53
5245. PICZsuzsi (válaszként erre: 5237. - Szilviemma)
2013. dec. 12. 15:01
A "Mást Akarok"-ot nem találtam, de az "Agóra Oktatási Kerekasztal" érdekes, jó tudni, hogy van ilyen.
5244. PICZsuzsi (válaszként erre: 5239. - Tassy kriszti)
2013. dec. 12. 14:47
Én is hajrázok a fiúknak, nagyon ügyesek! Mi meg vagyunk a két szélsőség, Julika sose hord pelust, Andriska mindig.. kiegyenlítik egymást;) :D
5243. PICZsuzsi (válaszként erre: 5237. - Szilviemma)
2013. dec. 12. 14:44
Hú, szuper, jól hangzik, megnézem! köszi
5242. tassy kriszti (válaszként erre: 5240. - Szilviemma)
2013. dec. 12. 14:12

haha :) nem mondod :)

amúgy hogy van a kicsi lány. eszik, alszik, jó kislány?? milyen lett kétgyermekes anyukának lenni??

2013. dec. 12. 14:11
húú, ennek az eszmecserének én nagyon örülök. örülök a tapasztalatcserének, a szemléletmegosztásnak. örülök a 'belső emberes' véleménynek. ezek után inkább hívnálak fel Szilvi téged, mint a pedagógiai szakszolgálatot. lehet így is lesz, de addig van még pár évünk. :)
5240. Szilviemma (válaszként erre: 5239. - Tassy kriszti)
2013. dec. 12. 14:00
nálunk este pelus van újra, délután nincs, még előfordul, hogy bepisil Emmus a délutáni alvásnál. Rózánk egész nap pelusban :)
5239. tassy kriszti (válaszként erre: 5232. - Timi555)
2013. dec. 12. 13:51
nálunk meg pont tegnap volt először,h Daninak üres volt a pelusa az alvás után, ez nála most fordult elő először. Bendénél már volt 2 ilyen alkalom, de nem egymás után, úhogy maradt a pelus. ma megint minden ment a megszokottak szerint, viszont a mesét követően Dani jelezte,h pisilni kell, nem akar a pelusba. erre Bende is követte. lehet itt a nagy ugrás. de ez így megy, xedikéig bepisil, utána nem. még jó,h velük nem osztottam amit tegnap veletek,h biztos nem lesznek ágytiszták januárig, így nem tudják betartani. :) hajrá-hajrá!!
5238. tassy kriszti (válaszként erre: 5231. - Timi555)
2013. dec. 12. 13:46
Igen, az lesz. néha még most is nehéz elhinni,h elértünk idáig. pont ma számoltuk meg mennyit kell még aludni a szülinapig, aztán nemsokára azt számolgatjuk mennyi van még az oviig. izgi.
5237. Szilviemma (válaszként erre: 5235. - PICZsuzsi)
2013. dec. 12. 13:41
....én meg abszolute nem akarok az alternatív iskolák, pláne módszerek ellen beszélni. Tagja vagyok a Mást Akarok-nak, az Agóra Oktatási Kerekasztalnak stb, ezek mind alternatív oktatásban gondolkodnak. Facebookon megtalálod.
5236. PICZsuzsi (válaszként erre: 5231. - Timi555)
2013. dec. 12. 13:05
Nagyon helyes, hívjatok! :) Februárban kezdem a gyerekjóga oktatói tanfolyamot, már nagyon várom! Most a kezdő hathát tanulom, ez is nagyon érdekes, sokat segít az élet minden területén. Szóval csak javasolni tudom:)
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook