Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 10 éves babot még meg lehet főzni? fórum

10 éves babot még meg lehet főzni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2015. febr. 28. 01:46
az mar nagyon oreg,hogy megfozd!
2015. jan. 22. 19:17
...az ételesem itthon maradt :(
48. 3d787b167a (válaszként erre: 34. - Békéséva)
2015. jan. 22. 19:04
Babgyilkos! :(
47. mmacus (válaszként erre: 39. - Békéséva)
2015. jan. 22. 07:02
Örülök, hogy jó lett.
46. Cucicsillag (válaszként erre: 30. - Katinkaboszi)
2015. jan. 21. 22:45
Neked irtam az elozot :)))
45. Cucicsillag (válaszként erre: 29. - Cucicsillag)
2015. jan. 21. 22:45
Na az is jo tipp, koszi! ;)
44. Cucicsillag (válaszként erre: 41. - Békéséva)
2015. jan. 21. 22:43
Minden jo,ha a vege jo :)
43. töprengő (válaszként erre: 39. - Békéséva)
2015. jan. 21. 17:59

" Pasiknak nem kell mindent tudni ".

Főzelékhez passzol az oldalas. nyami ;)

Ugye hogy nem cabad kidobni m8ndent...

Lekvárt és más befőttet " örököltünk " a kerttel. Üvegen kis cetli. 1997 megkóstoltuk és jó volt. Barackbefőtt nem volt jó. Fűszeres paradicsomlé is jó öreg volt. Jól záródó kupak és pár év...

42. békéséva (válaszként erre: 41. - Békéséva)
2015. jan. 21. 17:28
persze lett volna pénzem a boltból is venni , csak tudni akartam hogy milyen lesz
41. békéséva (válaszként erre: 40. - Kriszta773)
2015. jan. 21. 17:27
persze én is ettem belőle.... egyszerűen a kíváncsiság miatt is főztem meg a 10 éves babot
40. kriszta773 (válaszként erre: 39. - Békéséva)
2015. jan. 21. 17:15
azért szerintem legközelebb ne a gyereken teszteld az ezeréves kajákat :))))
39. békéséva (válaszként erre: 37. - Miss Poppy)
2015. jan. 21. 16:39
Közben sütöttem oldalast és gondoltam, ha nem lesz jó a bab,,, akkor csinálok krumpli főzeléket vagy valami mást aztán jó lett... a fiam ugy ette,hogy jó volt nézni..... persze nem árultam neki el ,hogy " kísérlet" volt a babbal
38. fincsi5 (válaszként erre: 34. - Békéséva)
2015. jan. 21. 16:32
Á , nagyszerű ! DDD
37. Miss Poppy (válaszként erre: 34. - Békéséva)
2015. jan. 21. 16:22
Akkor,jó,köszi:)
36. ec7efbffe4 (válaszként erre: 34. - Békéséva)
2015. jan. 21. 16:22
Én is vártam az eredményt,jó tudni!:)
2015. jan. 21. 16:13
egyáltalán nem volt zsizsikes,,,, semmi nem látszott rajta,hogy 10 éves lenne
34. békéséva (válaszként erre: 32. - Miss Poppy)
2015. jan. 21. 16:11
No.... megfőztem a babot.... éjszaka ázott .. aztán reggel leöntöttem róla a vizet és új vizzel tettem fel főni.... reggelre jól megdagadt.. három órát főztem és addigra jó puha lett az íze is jó volt .. ugyhogy csináltam belőle babfőzeléket
2015. jan. 21. 14:00
Elfelejtetted, hogy ott van a spájzban?:)
2015. jan. 21. 13:57
Éva,hogy sikerült?
31. töprengő (válaszként erre: 30. - Katinkaboszi)
2015. jan. 21. 13:04

Babos kenyér, nem hangzik rosszul.

Babfőzeléket szétpasszírozták, és tésztával.. Gyanítom a családnak naon kevés lett volna, így szaporították...

30. Katinkaboszi (válaszként erre: 29. - Cucicsillag)
2015. jan. 20. 22:07

Át kellett volna turmixolni, akkor krém lehetett volna belőle :)

kenyérre kenve, finom ám :D teával:D

29. Cucicsillag (válaszként erre: 5. - Békéséva)
2015. jan. 20. 18:05

Hja, ezt mos olvasom.

Akkor probalkoznek vele, de tuti beaztatnam egy eccakara, es jo sokaig kell majd foznod.

Nekem mar volt 1- masfel eves babom, de belul kemeny maradt, akarmeddig fozhettem :(

28. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - Békéséva)
2015. jan. 20. 18:04

Huhuuuuu, 10 eves?

Zsizsik nem koltozott bele?


Az engem naon erdekel, hgy eddig hgy meredt feledesbe ennyi idon at? :)

2015. jan. 20. 17:53
Én nem főzném meg. :)
2015. jan. 20. 17:48
Beteszed vízbe ázni, és amelyik bab a víz tetején úszik, azt ki kell dobni, mert akkor megrágták már belülről a kis élősködők.
25. kriszta773 (válaszként erre: 1. - Békéséva)
2015. jan. 20. 17:45
nem lenne egyszerűbb venni inkább helyette? :)
24. mmacus
2015. jan. 20. 17:33
Szódabikarbónát szoktak javasolni a főzővízbe, hogy könnyebben puhuljon, én még nem próbáltam.
2015. jan. 20. 17:23

Gyakran cseréld a vizet amibe ázik, fél naponta csere.

2 napot is ázhat, és csakis kuktába főzd! Ha van... 1 órán kersztül főzd. Víz bőven legyen rajta, és frissel tedd fel.

Szerintem. Sok véleményből kitalálod, hogyan is legyen....

22. mmacus (válaszként erre: 21. - Békéséva)
2015. jan. 20. 17:02
Kíváncsi vagyok rá.
21. békéséva (válaszként erre: 19. - Mmacus)
2015. jan. 20. 16:59
majd holnap megírom milyen lett
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook