Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zabpelyhes tallér recept

Zabpelyhes tallér recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabpelyhes tallér hozzávalói:
25 dkg tehéntúró (sovány, zsírszegény)
10 dkg zabpehelyliszt
15 dkg zabpehely
3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
1 csapott mokkáskanál só
2 tojás


A Zabpelyhes tallér elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és 20 percig pihentetjük. Ezután a masszából lapos pogácsákat formálunk, és kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük.

Édes változatához: a fenti hozzávalókba keverünk 5 dkg mézet vagy édesítőszert, 4-5 dkg mazsolát.(Sót ekkor nem használunk).


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zabpelyhes tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook