Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Vaníliás karamellital recept

Vaníliás karamellital recept

A Vaníliás karamellital hozzávalói:
10 dkg cukor
4 dl tej
1 dl tejszín
1 vaníliarúd
3 evőkanál tojáslikőr
tejszínhab, fahéj


A Vaníliás karamellital elkészítési módja:
A cukrot egy lábosba szórom, és kevergetve karamellesre olvasztom. Lehúzom a tűzről, hozzáöntöm a tejet, és a tejszínt. A vaníliarudat félbevágom, kikaparom a belsejét, majd a vaníliarúddal együtt beledobom a lábosba, és visszateszem kislángra. Addig kevergetem, amíg a karamell felolvad, majd leveszem a tűzről, és hozzáöntöm a likőrt. Mikor langymelegre hűl, kiszedem belőle a vaníliarúd-darabokat, és bögrékbe öntöm. Tetejére tejszínhabot teszek, és őrölt fahéjjal megszórom.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A vaníliás karamellital elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook