Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött padlizsán marhahússal recept

Töltött padlizsán marhahússal recept

Elkészítési idő 75 perc

Kalória 2988 kcal

A Töltött padlizsán marhahússal hozzávalói:
1 kg padlizsán
20 dkg marhahús
5 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
25 dkg paradicsom
20 dkg gomba
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 dl tejföl
só, bors, csipet cukor
1 kiskanál fokhagymapor
1 teáskanál pirospaprika
1 csipet őrölt köménymag
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1,25 dl húsleves
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál paradicsompüré


A Töltött padlizsán marhahússal elkészítési módja:
A padlizsánt hosszan kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A kikapart darabokat apróra felkockázzuk. A húst apró koskár vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát, és a kockáravágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, hozzáadjuk a húst és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba öntjül. A két töltött padlizsánt leöntjük a húsleveslével és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon sütjük 40 percig.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött padlizsán marhahússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook