Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tojásos kelbimbó rakva recept

Tojásos kelbimbó rakva recept

A Tojásos kelbimbó rakva hozzávalói:
1 kg kelbimbó
1 kávéskanál pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl-es pohárban kimért rizs (2-szeres vízmennyiség)
10 dkg trappista sajt
1 késhegynyi őrölt bors
5 tojás
1 poharas (375 g) tejföl

olaj


A Tojásos kelbimbó rakva elkészítési módja:
A kelbimbókat jól megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, borssal és beleadva a kelbimbót, 1,5 dl vizet, - lefedve a kelbimbó puhulásáig főzzük. Egy másik edényben elkészítjük a rizst: olajon felfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük kétszer annyi vízzel. (Én kuktában szoktam készíteni és 5 perc múlva levenni a tűzről, közben a gőzben megpuhul.) Egy tűzálló tál aljára lerakjuk a kelbimbó 1/3-át, erre egy sor rizs és a tojásból sütött híg rántotta fele kerül, sajttal meghintjük, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét kel, rizs, tojás, sajt, a maradék kelbimbó és legutolsó rétegként sajt, tejföl. Forró sütőbe tolva addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tojásos kelbimbó rakva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook