Tisztuljunk együtt! (beszélgetős fórum)
Hóhahó, eddig úgy láttam, hogy enyém az utolsó komment. :/
Hogy vagytok?
Hópihe, ez nagyon jól hangzik! Csupa finomság. :)
Köszönöm, nem volt olyan veszélyes, de azért jól hazavágott, egy kis tüdőgyuszi.
Na, szuper, a legjobb korban vagyunk, én is 40 vagyok lassan. :) Ferré a zöldségeket nem szereted?
Szép napot nektek!
Megy már a karácsonyi készülődés?
Szevasztok!
Jó reggelt, szép napot, kellemes hétvégét mindenkinek!
Sziasztok! Kellemes napot mindenkinek.
Zsófi: Én nem tudom így fejből az édesítőszerem márkáját, de nem fája a hasam tőle. Gyakorlatilag csak a kávéba rakom. Nem nagyon teázik, az édességet nem szeretem, ezért sütni nem szoktam.
Életkorom nem titok, 1966-ban születtem, decemberben leszek 48 éves. Nem vagyok mai csirke.
Szia-szia!
Gyógyulj meg mielőbb, remélem, nem súlyos betegség, "csak" egy kis influenza. Vagy rosszul gondolom??
Nekem úgy érzem, nem nehéz a Dukán, mert tulajdonképpen a napokban jöttem rá, hogy hatalmas előnye van:
- nem azt tartom-tartjuk szem előtt, hogy mi az "amit nem szabad enni", hanem agyilag azokból a kajákból igyekszünk minél változatosabban étkezni, "amit szabad"!!!! És ugye ez óriási különbség!!!
Hogy a gondolatunkat nem a tilosra fókuszáljuk, hanem arra, ami van, ami lehet... és hidd el, ezekből a "szabad"-alapanyagokból is rengeteg féle-fajta, változatos ételeket össze lehet hozni!!!
Pl. tegnap-ma csak fehérje-nap (=PP)
Tegnap párolt hal + párolt csirkemáj volt fűszerezve. Vacsira még megtoldottam főtt tojás, sajt, joghurttal öntözve.
Ma resztelt máj. Kitaláltam, hogy sütök 2 adag Dukán-Tiramisut. Az egyiket elkészítem mint süteményt, a másiknak az összetört tésztáját a resztelt májhoz, mint (régen) a pirított tarhonyát adom köretnek. Remélem az is jó lesz, de majd írom.
Utána jön 2 nap, amikor ismét lehet zöldséget is a fehérje (baromfi, hal, túró-tojás stb.) mellé. (=PV nap)
Főzök húsos káposztát vagy pulyka-nyakával, vagy pulyka-zúzából, mellé holnapra már készen lesz a tiramisu, de ha akarok, majd lesz még túrógombóc vagy akármi!
Szóval hidd el, nem nehéz, csak ötleteket, recepteket kell gyűjteni. De ehhez kismillió helyen (naplóban, net-en) találsz gyűjteményeket.
És tornában sem "kell" a testet-lelket megnyomorítani, csak minden nap egy-egy kicsikét.
Majd ha kész a mai ebéd, küldöm fénypostával, nyisd ki az ablakodat, kb. 11 óra körül. :)))
Sziasztok, bocsi a passzivitásomért, de beteg vagyok. :/ Alig élek. Remélem hamar elmúlik.
Hópihe, ez a Dukán-féle elég szigorúnak tűnik, nem nehéz betartani? Sikerült teli főzni a hűtőt? Ide is küldhetsz valami finomat! :)
Budapesten élek, csak van, amikor angol billentyűs gépről írok, azért nincsen ékezet.
És Ti, Többiek, merre?
Ferré, Te null ch-s diétát csinálsz?
Mildi, milyen édesítőt használsz? Nem fáj a hasad tőle? Nekem szokott a xilittől.
Amúgy milyen korosztály vagytok? - ha nem titok. :)
Mivel a Dukán-féle fogyót csinálom, most a II. szakaszban vagyok, vagyis egy hétből 4 nap csak fehérje = baromfi, hal, tojás, túró, sajt, gomba, joghurt. Heti 3 nap fehérje + zöldség (de ezekből tételesen felsorolva, melyeket lehet egyelőre).És minden nap zabkorpa. Ez jó egyébként sütni is, habarni is, ...
Szóval ezekből igyekszem variálni, egyébként egész sok receptet, ötletet lehet találni dr. Dukán oldalain is és más dukános oldalakon is. No + akik itt is dukánnal fogyóznak, naplójuk van, bárki nyugodtan olvashatja, és a fórumon is található.
Szóval nekem is van egy naplóm, amiket eddig főzögettem, és nem "közönséges kaja", (pl. resztelt máj, hasonlókat nem írok be) szóval a "Zabos-kaják" c. naplómból olvasgathatod.
Persze sok mindent nem készítettem még el, ami receptekek, ötleteket máshonnét össze-szedtem.
Holnap pl. a Dukános tiramisut akarom elkészíteni.
Sziasztok, merre járnak a többiek? :)
Köszönöm szépen, küldöm a címet! Milyen könyv?
Hópihe, miket főzöl? Hátha tudok ötletet lopni. ;)
Keresek egy piacot, de sajna nem tudok itt a közelben. Pedig jó lenne.
Itt is nyár van, nagyon jól esett a napfürdő.
Ha teheted, piacon vásárolj nagykendős, kis kosárkából áruló nénikétől. Egész biztosan azt a zöldséget-gyümölcsöt árulja, amit saját maguknak is termelt, és a feleslegből szeretne egy kis pénzt varázsolni. Vagyis egész biztos, hogy csak annyi vegyszert szórt rájuk, amennyi feltétlenül szükséges.
Élő-csirke-árussal beszéld meg, hogy vágjon le, pucoljon fel neked 2-3 csirkét és a megbeszélt időpontban érte mégy. Ha nem akarja megadni a saját címét, akkor vigye hozzád ő a felpucolt baromfit. Bár már a háznál nevelt csirke is kap valamennyi tápot, de mellé azért megkapja a zöldet is, stb. Ha boltban veszed a baromfit, az biztosan gyári-előállítás, csupa-csupa táppal etetett.
Szevasztok!
Jó reggelt mindenkinek, nálunk mára igérik a "nyarat". Majd látom, ha valóban ideér, akkor én megyek kifelé, bár az is igaz, ma főzős nap van, a hűtőm olyan üres, hogy... ha betévedne egy légy, depressziós lenne a magánytól... szoktam mondani! :))
Semmi baj, lenyeg, hogy itt legyunk. :)
Hm, igen, sajnos nehez a bio dolgokat megtalalni es megfizetni. Bevallom, gozom sincs, hogy lelhetoek fel. Almom egy sajat kis kert, par csirke (bar levagni nem lenne szivem oket sztem), mert igy biztos lehetek benne, hogy nem mergezoek. Talan jovore... :) Magyarorszagon amugy tuti, hogy nem biznek meg nagyon a "bio" eladokban, csak ha szemelyesen ismernem oket. :(
Amugy bocsi-bocsi, hogy nem jottem napkozben, de a ferjemmel mentunk surgossegire, meg amugy is kicsit stresszes idoszak, szoval az igert linkek elmaradtak.
Nyithatnank egy klubot esetleg, ott jobban bele lehetne melyulni a beszelgetesbe, nem?
Bocsi eléggé elkanyarodtunk a fórum-címtől:
Szóval kérdésedre válaszolva:
bio-dolgokat nem eszek, mert azok szinte megfizethetetlen áron vannak. És ami a legszomorúbb, még akkor sem igazán vagyok meggyőződve arról, hogy az a zöldség-gyümölcs valóban bio-környezetben termett?
Mert állítólag ahhoz, hogy pl. a termő-talaj bio legyen, 3 év permetezés, és egyéb gyomnövények elleni kezelés nélküli időszak kell. Csak a 4.-ik évtől megtermelt zöldségekre mondhatóak, hogy bio. És ha ez így is történik, de a "szomszéd kertje" nem bio, amikor permetez a szél, a légáramlás csak áthozza a bio-területre is a permetszert...
Szóval szerinted hol lehet vásárolni valódi bio-termékeket, melyek azok?
Fincsi az!
Én ahogy számolom a Dukán-napjaimat, legelőször majd csak dec. 20-21-én ehetek krumplit! Meglehet, hogy először én is azt fogok főzni!!!! De szép is lesz!
Van még a hétvégi húslevesből egy tányérnyi. Majd mindjárt felteszem, hogy alaposan átforraljam. Igaz, hogy már csak üres lé, most főzök tojást, majd azt belekarikázom!
Van sült csirke-comb, azt is átsütöm. Mustárral még jó lesz, inkább ezt eszem mustárral, mint a ki-tudja-mi-van-benne-virslit. :)))
És te, mit fogsz ebédelni???