Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek. (beszélgetős fórum)
Lisztet veszel? Pékárut? Fagyasztott cuccokat?
Nem mindig szándékosan keverednek bele az ételbe nem odavaló dolgok. Előfordul.
Azt azért senki ne higgyje hogy a bogaras gabonából a gázosítás után (ha van egyáltalán) kis Hamupipőkék távolítják el az elhult rovarok testét. Jó esetben átküldik a tisztítón a cuccot, de a rovar test összeroppan, elporlad. A kutya nem mutatja ki belőle aztán.
Ahogy azt se gondoljuk már hogy 1-2 béka, csiga, némi csúszó-mászó miatt leáll egy teljes gyártósor. Elméletileg nem lehetnének ott, aztán néha mégis.
Kíváncsi voltam, hogy mennyien esnek nekem, hagytam a nevem is!
Tépjetek szét! 🤣
Jobb ha tudjátok, hogy a joghurttól a szalámiig esnek bele olyan dolgok az élelmiszerbe, amit nem gondolnátok, hogy bele keverhették! Paradicsom konzerv, egy két béka is beletéved olykor. A felvágottakba mindent is bele darálnak…, a bogarak pedig egyes pék áruk, tészták adalékanyagaik.
Annak idején, mikor még gyerek voltam, nagyszüleimnek volt egy kiskertje, ahol zöldséget, gyümölcsöt termesztettek. Volt, ott szilva, cseresznye, meggy, eper, egres, ribizli málna, de sosem permeteztek. Ebből adódóan a kukacos is volt a gyümölcs, de sosem néztem. Bekaptam, megrágtam, lenyeltem. Nem zavart, hogy némi fehérje is került a csemegébe.
Sokkal ijesztőbb ezeknél a tartósítószer és a különböző adalékok az én véleményem szerint.
Az ember minél többet utazott az életében, akkor van rálátása megismerni más kultúrákat, más gasztronómiát, más gondolkozásmódot...stb.
És vannak olyanok is, akik a saját falujuk határát sem lépték át soha.
Én azt szeretem mikor a nagyon tudatosak egy élelmiszer összetevő lista láttán ordítanak, hogy pl puhatestűeket tartalmaz, mert ez undorító stbstb.
A nagyon okos addig már nem jut el agyilag, hogy pl a polip, kagyló, tintahal az mégis mi a lofac.
Ugyanez a hiszti van ezzel is.
Neked szörny, mások pedig imádják, hófehér a húsa.
Van büdös hal is, azt hiszem amiből halászlevet főznek.
Viccet félretéve, én hallottam egészen vad dolgokat, hogy miket tesznek az élelmiszerekbe. Egyik ilyen vadság az volt, hogy az ételszínezékeknél a piros színt bizonyos poloska véréből nyerték. Úgy tudom, már betiltották, nem lehet állati eredetű dolgokat felhasználni, növényi eredetűvel kell helyettesíteni. Elképzelhető, hogy farkasalmát, nadragulyát alkalmaznak majd legközelebb, ki tudja. Rákerestem a neten, hogy megerősítést nyerjek, de semmit nem találtam.
Jó ötlet volt ezt a vicces fórumot megnyitnod, kellett ide már.
Azért ne keverjük már a tenger gyümölcseit (rákok, homárok, languszták, kagylók...stb.) össze a rovarokkal! A tenger gyümölcseit én is szeretem, de a rovarokat meg nem enném. Régóta közismert, hogy a piros színt pl. a gyári gyümölcsjoghurtokban a bíbortetűkből állítják elő. Ezért én nem is veszek már régóta gyári gyümölcsjoghurtokat, hanem csak natúr joghurtot és abba teszem bele magam a különböző gyümölcsöket. Az így előállított gyümölcsjoghurt százszor finomabb is, mint a gyári. Nem beszélve arról, hogy nincs benne E betűkupac, azáltal sokkal egészségesebb is. :)
Azért az nem igaz, hogy tele lennének a magyar élelmiszerek ehető rovarokkal, ami a FI erősen zavart keltő, de hamis állítása.
Van egy ötletem.
Gyere el ide hozzám, és minden nap ott kajálunk, az én vendégem leszel.
Addig eszed, míg meg nem unod.
Ez már házi kedvenc is lehetne! 🤣
Megkóstolnám én ezt is. 😜
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Magyar élelmiszerhiány külföldön és az egészséges Magyarország
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Külföldrôl behozott, itthon forgalmazott élelmiszerekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. kötelezô-e a magyar címke?
- Angliában merre vannak lengyel-magyar élelmiszereket tartó boltok?