Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek. (beszélgetős fórum)
Kb. egy hete írtam, ki emlékszik már arra, hogy akkor miről jutott az eszembe..-)
Beszélj a bogarakról, hangyákról, szöcskékről, ami az eszedbe jut..-)
Nekem sajnos ma is csak medium steak jutott..-)
pedig úgy ennék már egy kis magyar röfisajtot..-)
Érdekes, hogy a bogaraktól Cicciolináig jutott a kommunikáció. :D
Most megint mit mondhatnék erre? :D
nem úgy értem.
Konkrétan Cicciolina beceneve volt a husikám.
Tehát akkor a hernyó akkor nem is hernyó, hanem husikám.
Hmmmmm, a lábát lehet fogpiszkálónak is használni.
a szárított szöcske,meg drágább
dehogy drágább, nem hallottál még szöcske far-hátról?
azon van mit szopogatni..-))
Néhány katona szalonna volt a reggeli: mangalica.
Én ugyan be nem dőlök az épp aktuális trendnek.
Ott a lényeg az utolsó mondatodban!
Így van.
A rovarevéssel mentjük meg a Földet....
Bocsánat, ez kétértelműre sikeredett.
nem kell másra gondolni.
De nekem ne nyomják le csellel a torkomon "csirkehús-árban"!
Ha nem is csirkehús árban, de sok mindent lenyomnak csellel a háziasszonyok torkán...-)
Itt a kutya elásva! Ki minek dől be!
A rendszerváltás után évekig elkezdték mondani, hogy a mangalica zsírja mennyire káros az egészségre, és hogy csak az étolaj az igazi. És dőlt a nyugati határon be a rengeteg étolaj, és pár év alatt kiirtottuk az ország összes mangalica állományát.
Még szerencse, hogy volt 1-2 távolba szakadt hazánkfia, aki egészen Argentínáig vitt magával néhány darabot, hogy ez az állatfaj ne kerüljön az "ember által elpusztított állatok" sorába.
Kb. 10-15 évvel ezelőtt már jött az újabb hír, hogy de igen, mégiscsak jó a mangalica zsírja is, az étolajban + csak az ilyen-olyan sajtolású a tuti...
A profit a lényeg, az diktál, "fizeti a révészt", a (reklám) és a papír sok mindent elbír.
De tudok róla. A városunkban levő baromfi feldolgozóban elég sok ismerősöm, sőt rokonom is dolgozik, nem kell bemutatni.
Mondjuk úgy: valóban, (a darált húson kívül) minden vásárolt húst megmosok, mielőtt lábasba kerül. :)
De nem eszem meg pucolatlanul a répát sem, mosatlanul a földi epret, nem főzöm meg héjában a krumplit sem úgy, hogy előtte csapvíz alatt le nem mosnám...
Gyerekként megettük az akácvirágot szőröstül-bőröstül, bogarastul, a friss borsót is héjával együtt rágtuk-ettük... ma már más világot élünk. Attól, hogy nem eszel húst, még rengeteg olyan bekerül a szervezetbe, aminek nem kellene.
De ne etessenek meg velem olyan dolgokat, amiket én magam nem akarok megenni. Ha ők úgy gondolják: tessék, lehet árulni szárított szöcskét külön, önmagában is ha azt akarják, és majd az megveszi, akinek arra van gusztusa! De nekem ne nyomják le csellel a torkomon "csirkehús-árban"!
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Magyar élelmiszerhiány külföldön és az egészséges Magyarország
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Külföldrôl behozott, itthon forgalmazott élelmiszerekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. kötelezô-e a magyar címke?
- Angliában merre vannak lengyel-magyar élelmiszereket tartó boltok?