Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tekercsestészta leves recept

Tekercsestészta leves recept

A Tekercsestészta leves hozzávalói:
1 fej hagyma
1 db fehérrépa és a levele (petrus)
1 db sárgarépa
1 db egész zeller (szárral, levéllel)
1 db paprika
1 db paradicsom

A tésztához:
1 tojás
annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
pirospaprika

bors
olaj


A Tekercsestészta leves elkészítési módja:
Először a tésztát készítjük el a következőképpen: Meggyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, megsózzuk, megpaprikázzuk és beborsozzuk (nem kell spórolni a füszerekkel, mert ez adja az ízét). 1-1,5 cm csíkokban hosszában, vagy vízszintesen felszabdaljuk. A csíkokat jó szorosan, FERDÉN feltekeljük, azaz behajtjuk a csík szélét, majd úgy hajtjuk tovább, hogy az előző "hajtást" csak félig fedje. Az így kapott tekercset szintén ferdén darabokra vágjuk (kb. úgy mint a zöldbabot). A szokásos módon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt zöldségeket és a zöld leveleket is. Belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk piros paprikával, felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a tésztát, készrefőzzük. A végén a zöldpaprikát és a paradicsomot kivesszük, egy teaszűrőn a levesbe paszírozzuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tekercsestészta leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook