Tejföltorta recept


A Tejföltorta hozzávalói:
Piskótához:
-4 db tojás
-4 e.kanál liszt
-4 e.kanál cukor

krém:
-3 db tojás
-10 dkg vaj
-25 dkg k. cukor
-1 db citrom
-3 db 175 g-os tejföl. (325 g)

- 1 zselatin 10 dkg
-1 1/2 dl víz


A Tejföltorta elkészítési módja:
A 4 tojásból elkészítjük a piskótát. Amíg sül a krémhez valókat összeállítjuk, a 3 tojást szétválasztjuk itt is, mint a piskótánál. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót összekeverjük, de a fehérjét még nem adjuk hozzá. A gázon, lassú tűzön felolvasztjuk a zselatint, és ha gyöngyözik óvatosan "vékonyan" hozzácsorgatjuk a krémhez, és folyamatosan keverjük. Majd ezt követően keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Ezután a kisült piskótára öntjük és a hűtőbe tesszük dermedni.

Nagyon hamar elkészül, nagy kedvenc itthon.

Zselatinnak a Luculust szoktam venni, de bármelyik jó, ami neked bevált.

Az eredeti recept, csak a citrom levét írja, én (bio) citrom héját is hozzá szoktam reszelni.

Dermedés után lehet díszíteni is.

(nálunk ezt nem várják meg) :) kivétel, ha tortának készül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejföltorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook