Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös krumplileves recept

Tejfölös krumplileves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Tejfölös krumplileves hozzávalói:
1,5 kg krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
3 ek liszt
2 dl tejföl


A Tejfölös krumplileves elkészítési módja:
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek. Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook