Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös karfiolleves recept

Tejfölös karfiolleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Tejfölös karfiolleves hozzávalói:
1 kisebb fej karfiol
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
3 csapott ek liszt
2 dl tejföl


A Tejfölös karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt megmosom, rózsáira (apróra) szedem, a krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook