Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös burgonyaleves hidegen recept

Tejfölös burgonyaleves hidegen recept

A Tejfölös burgonyaleves hidegen hozzávalói:
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld

késhegynyi őrölt szerecsendió


A Tejfölös burgonyaleves hidegen elkészítési módja:
A meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát egy liter sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vagdalt hagymát és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Végül a tejfölt simára keverjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a reszelt szerecsendióval, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a leveshez öntve összeforraljuk. Jól lehűtve fogyasszuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös burgonyaleves hidegen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook