Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek (beszélgetős fórum)
A Grill fűszerkeverék zöldségre nagyon finom, más láttam Kotá***-t és Lucull**-t is :)
+grill zöldségfűszer, szóros, piros kupakos:)))nyami!
próbáld meg úgy,hogy ha megsült a krumpli, akkor morzsolj rá egy Knoor foghagyma és egy petrezselyem kockát majd jólkeverd össze/rázzad/.Így kapsz egy finom füszeres sültkrumplit
Az igaz! En sem szeretem, ha konyha szagom van :)
Ki mit csinált benne? Várom az ötleteket és recepteket.
SZerintem az borzasztó, ha valakinek, ill. a ruhájának az utcán sültkrumpli szaga van....brrrrrr
:) Finnyás vagy, de ez nem baj! :D
Hűűűűűűűűűű! Ebéd előtt állok, nagyon megéheztem.
Írok privit! :)
Ok!már az is nagyon boldoggá tesz, h krumplit tudok kb szag nélkül sütni!!zseniális!!!
eddig ennek természetes velejárója volt, a komplett ruhacsere, hajmosás, légmentes konyhaelzárás, zuhanyozsá....vagy csak én vagyok túl finnyás?:)
Hetekig biztos nem lesz, aznap pl. ha este csinálod, akkor azért van egy kis illat, de másnapra már biztos nincs, mert egy kicsi kiszökik a nyíláson át.
óóó, köszi!
Apafejnek ez amániája:)csak ki nem állhítom b.kenyeret sütni, mert egy hétig b.kenyér szag van mindenhol.
Így ugye nem lesz?????:)
Még van egy jó tippem, az egyik áruházban most akciós az antipasti cég termékei: üvegben eltéve: articsóka, fokhagyma, grillezett paprika (isteni) és aszalt paradicsom. Hát ezeknek az olaja a sült krumplihoz, vagy bármihez amit ebben sütsz isteni, így nem kell kiöntened és olyan ízt ad a kajának, attól ami benne állt, hogy valami leírhatatlan.
Kiklopfolod a husit? Milyen vastag szeleteket vágsz? Én 2 alkalommal csináltam szelet húst benne, de száraz volt :(((
Meddig sütötted?
A Csirkecomb tényleg nagyon finom!!!!!! :)
Azt a sós ízt meg ne hiányold annyira, amúgy sem egészséges :)
Most vettem a masinához mogyoróolajat és szezámolajat. Az is nagyon jó és egészséges. Így, hogy csak 1-2 kanál kell, nem drága! :)
Sziasztok!
A sült husit igazság szerint nagyon egyszerűen csináltam (a disznóhúsra gondolok). Szűzpecsenyét vagy karajt (általában egy napra fokhagymás tejben megáztatom, hogy porhanyós legyen)megmostam, besóztam és beleraktam a gépbe, raktam alá bacont, vagy egy kis olajat. Mikor már majdnem jó (egyszer meg is szoktam fordítani, lehet nem is kellene)sajtszeleteket tettem rá (füstölttel ízesebb, aki szereti) és az is rápirult szépen. Szerintem arra kell legjobban figyelni túl ne süsse az ember, mert akkor száraz lesz. Szeintem tarjával is el lehet készíteni hasonlóképpen. A csirekcomb meg csak befűszerezve isteni ropogósra sül, végre megeszik a gyerekek.:)
A krumplival szerintem azért is nem aratok sikert, mert eddig sós vízben félig megfőztem mielőttolajsütőben megsütöttem volna, és így kellemesen sós íze lett, itt meg ugye nyeresen rakom bele és hiányzik a sós íz.
Körbeöntessz a karikában, egy kis olajcsíkot, ebbe rakod őket, majd félidő körül megfordítod őket. Az egész művelet kb. 7-8 perc.
Mondjátok csak, hogy csináltok benne bundáskenyeret???
Szia Fanny!
Hogyan készíted az Actifryban a sülthusit?
A s.burgonya titka, hogy a feldarabolt burgonyát olyan szárazra kell "törölni", amennyire csak lehet. Én erre egy vászon konyharuhát használok, ami nem szöszölődik :)
Nagyon finom ropogós a krumpli, persze az sem mindegy, hogy milyet veszel. Főzni valót ne süss! :)
Egyébként a kezdeti nehézségek után megszerettem a kis masinát, a sülthusi jön be nagyon nálunk, de a májacska is tuti lett, csak a krumplin kell még finomítanom. Zöldségekre is nagyszerű, a rántotthúst meg szerintem túl sokáig sütöttem, mert száraz lett, dehát majd megtanuljuk mit, hogy, mennyi ideig.
Sziasztok!
A bundáskenyeret én is imádom, csak a sok olajfelvétele miatt eddig nem nagyon ettem, mert fogyózom általában :). Na de így már sokkal kevesebb benne a kalória, ez nagyon jó ötlet.
Sziasztok, tegnap bundás kenyeret csináltam benne. Egy csepp olajat öntöttem körbe az edénybe, ebbe raktam körbe a tojásos félzsömléket, a párom nagyon imádta, az állaga nagyon finom, könnyű lett. Kb. 7 perc kell egy adagnak benne, több mint félidőnél fordítottam meg őket.
Valaki Segítsen!!!Most utazom Ausztriába és a párom tudomást szerzett,hogy ott olcsóbban lehet ariel mosóport venni.Anyósomnak állítólag 6000 ft-ért hoztak kintről.Valaki tudja hol lehet ilyet szerezni,mert leveszi a fejem ha enélkül térek haza.Válaszotokat előre is köszönöm
Az a baj, hogy most az EUR nagyon drága! :(
Így nem éri meg.
Ha minőségi ruhákat hordassz, akkor megéri, főleg hogy mi két márkát vásárolunk kint folyamatosan. Ezekből itthon soha nincs kollekció, amikor nagyon nagy kint az akció, pl. tavaly még rájött az outlet árakra 10 % kedvezmény, így megvolt a benzinköltségünk. Mosószert nem vettünk, így az árát nem tudom, ízlés szerint vásárolunk, dolgokat ami itthon nem nagyon van. Kb. annyit fizetünk mint itthon. Ezek inkább olyanok, mint a Spar itthon. De volt itthon is Billa régebben, talán voltál is benne.
Ó! :(
Hallottam már több embertől, hogy Parndorfba járnak, de mióta magas az EUR árfolyama, azóta is megéri?
A Billát nem ismerem, olyan, mint a CORA?
Mit érdemes odakinn venni?
Mi olcsó?
11,5 kg Ariel állítólag 6000 Ft körül van, de ez az egy, amit tudok :))
Az aszalt paradicsom üveges, olasz termék, Ausztriában szoktam venni amikor Parndorfba megyünk nagybevásárlást csinálni ruházatilag. A határ után lemegyünk a pályáról, és az utolsó faluban Parndorf előtt van egy Billa, ott szoktunk ilyen élelmiszereket beszerezni, olcsóbb mint itthon, vagy egyforma az áruk. Nagyon klassz dolgokat veszünk, többet mindig, így kibírja, amíg legközelebb megyünk.
Már a krumpli sem a régi! :)
Milyen az az aszolt paradicsom??
Hol veszed? Konzerv?
Szia, pontosan így jártam én is. Tegnap kimondottan sütni való krumplit sütöttem, nagyon finom lett. Aszalt paradicsom olajával locsoltam meg. Isteni aromája volt.
Szia Fanny!
Ne vedd ki a keverőlapátot, mert az fogja forgatni a hasábokat, hogy ne csak a teteje süljön.
Az olajat én csak simán rálocsolom és kész :)
Amúgy 1 alkalommal vettem egy olyan vacak krumplit, ami alig akart megsülni. Aztán megnéztem és főzni való volt.
Az 1 kg burgi sütési ideje 30-35 perc.
Amúgy én már kockákra is daraboltam bele a krumplit és vastagabb hasábokra. Mindíg megsúlt, csak az a főzős nem akart.
Kipróbáltam nagyobb krumplival, hát jobb lett, de nem egyformán sült meg így sem. Egyes részek (csücskök) szinte megbarnultak, hát nem tudom mit rontok el, de enem vagyok teljesen elégedett.
Sziasztok!
Köszi ma nagyobbra vágva fogom kipróbálni, remélem jó lesz, mert tegnap nagyon elkeseredtem. A májat csak simán szalonnába göngyölve beleteszed és mennyi ideig sütöd?
Köszi!
További ajánlott fórumok: