Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan készited ezt az ételt!? fórum

Te hogyan készited ezt az ételt!? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. szept. 9. 11:28

Sziasztok!

Én a lecsót simán csinálom, hagyma paprika, paradicsom. Párom tojással szereti, én nem, így neki külön ütök rá tojást. magamnak főzök hozzá tarhonyát, a gyereknek meg virslit :) Így mindenkinek jó.


A rizst én se tudom normálisra csinálni, vagy kemény, vagy "mázgós". Így áttértem az előfőzött tasakos rizsre, azt nem tudom elbaltázni :)

29. micimacko72 (válaszként erre: 21. - Szili84)
2009. szept. 9. 11:25
én olajon átmelegítem és másfélszer annyi,( mint a rizs volt) forró vizzel felengedem. Fedő alatt főzöm, mikor már alig van rajta viz, elzárom a gázt.
28. 40163fd81d (válaszként erre: 8. - F94c04200e)
2009. szept. 9. 11:21

Igen:))

Ez az alap lecsó.

De ezt lehet millióféle variációban készíteni,vagy tunningolni pár plusz hozzávalóval,mint ahogy írják is itt jó páran.

27. 6b9378941a (válaszként erre: 21. - Szili84)
2009. szept. 9. 11:19

Én elmondom én hogyan szoktam!

2 pohár rizst megmosok és beásztatom kb 15 percre! Leszűröm,és olajat teszek (csak teflon edénybe készitem mert nem ragad le) beleteszem a leszűrt rizst és párolom egy kicsit! Teszek bele ételizesitőt vagy zöldség vagy húsleves lével felengedem! Ha nincs kéznél leveslé,akkor mikróba melegitek vizet és azt öntöm rá! MIndenképpen meleg legyen! Nem tom miért igy tanultam anyutól!Aztán felforr és néha megkeverem! Ja annyi vizzel engedem 2pohár rizshez 4pohár viz kell!

26. winny
2009. szept. 9. 11:18
Én nokedlivel imádom a lecsót.
25. salabakter (válaszként erre: 8. - F94c04200e)
2009. szept. 9. 11:17
Nálunk is így,mert ez a lecsó.
24. Lilly1 (válaszként erre: 21. - Szili84)
2009. szept. 9. 11:15
Szia! Ajánlom Neked az előgőzölt rizst ("parboiled"). Nem olcsó, de mióta kipróbáltam, csak ezt veszem. Nem kell megmosni, egyből lehet pirítani olajban, majd a szokásos módon fűszerezni, forró vízzel felönteni. Jót tesz neki a többszöri kevergetés.
23. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - 6b9378941a)
2009. szept. 9. 11:14

A "Minden ami foglalkoztat naplómban" szoktam írni és képekkel illusztrálni a "főzőcskéimet".

Már gondoltam rá, hogy átszerkesztem a naplót és akkor külön benne lenne...

22. Lilly1
2009. szept. 9. 11:13
Nálunk csakis tojással és parasztkolbásszal készülhet (virslivel nem), kevés lével. Nem teszek bele túl sok paradicsomot.
2009. szept. 9. 11:12
Sziasztok! Én imádok főzni, a lecsót annyira nem szeretem, viszont érdekelne hogy ti hogy készítitek a rizst? Én sosem tudtam igazán finom pergőset készíteni.
2009. szept. 9. 11:10
Nekem anyum anno csinálta tarhonyával is,jo is volt addig a pontig amig egyszer ..túl kevés lével csinálta,és a tarhonya megszivta magát.Igy tarhonyát ettem,paprikával ,paradicsommal..... :))
19. syria
2009. szept. 9. 11:05

Én a lecsóban csak két dolgot nem szeretek: a paprikát, meg a paradicsomot. A többi jöhet belőle: rizs, tojás, kolbász, isteni ízük van.

Nem vagyok komplett, ugye?

2009. szept. 9. 11:04

Ha nem annyira of-topik leírnám a pörköltet is amit a srác csinált

Ő zsír nélkül beleszórta a húst az edénybe, hagyta, h levet engedjen, abban párolta-sütötte. Mikor szerinte elkészült, ráöntötte az aprított hagymát, paradicsomot és paprikát, szórt rá fűszereket, pirospaprikát, jól elkeverte és puhára főzte.

Én fordítva szoktam, de ezt is kipróbálom :o)

2009. szept. 9. 11:01
Én például a szlovákoktól hallottam,hogy ők sós vizben kifőzik a rizst ,úgy mint a tésztát egy pici étolajat tesznek bele!Szép pergős lesz a rizs!! Nem tapad össze!!
16. 00346cf747 (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2009. szept. 9. 11:00
Rizs :) Az első benyomás mindig jó!
2009. szept. 9. 11:00
Jó szaftosan és nálunk van aki tojással vagy éppen nokkedlivel eszi. Tök finom hami.
2009. szept. 9. 11:00
Mi imádjuk a lecsót, úgy hogy nálunk az első a mennyiség, amire oda kell figyelnem, hogy elég legyen. Sok vöröshagymával, sok parival, hogy legyen leve is, mert imádjuk a lányokkal tunkolni a friss kenyeret bele. A sok hagymát megdinsztelem, bele a paprika, és egy kis isdő után pedig a rengeteg paradicsom. Só és bors bele, aztán mikor kész felkarikázott virséit teszek bele, és kész. Régen szerettem a férjem előtt tojással is, de aztán elszoktam tőle annyira, hogy már nem is kívánom! :)
13. 00346cf747 (válaszként erre: 8. - F94c04200e)
2009. szept. 9. 10:59
Én sem, de füstölt szalonna zsírja nem rontja el :D
2009. szept. 9. 10:59
...én annyi lével, amit a zöldségek kifőnek és tojással...
11. andi6020 (válaszként erre: 7. - Andi6020)
2009. szept. 9. 10:59
Vagy rizs? Teljesen elbizonytalanítottam magam.
2009. szept. 9. 10:59
Szia! Én szeretem tojással is meg rizzsel is, mikor milyen kedvem van. Igyekszek minél több levet elpárologtatni belőle. A hétvégi ebéd sült hús lesz frissen vágott takarmányos csirkéből, krumplival. Sütőzacskóban fogom megsütni.
2009. szept. 9. 10:59
A lecsót én közepes lével szeretem, teszek bele lecsókolbászt. Tojással még soha nem csináltam, mert nekem az olyan mamaliga a végén. Köretnek rizzsel meg tarhonyával tálalom.De hallottam már, hogy igazi csipős parasztkolbászt tesznek bele. Nem lehet rossz.
2009. szept. 9. 10:57
A lecsó nálunk csakis a hagymán,pirospaprikán,paradicsomon,paprikán alapszik,jó szaftosan hogy tunkolni lehessen természetesen.Én biztos hogy el sem tudnék képzelni benne rizst,kolbászt...Persze ki hogy szereti.Én így.
7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Andi6020)
2009. szept. 9. 10:57
*jav: rízs
6. andi6020 (válaszként erre: 2. - 6b9378941a)
2009. szept. 9. 10:57
Közepes lével, tojással, kolbásszal. A páromnak teszek bele rizst is
2009. szept. 9. 10:56

Én tegnap voltam egy bemutatón és ott a tésztát a pasi úgy főzte meg, h 1L vizet melegített egy edénybe. Mikor forrt már, beletett 2 kanál tejfölt, majd beleszórta a 1/2 Kg tésztát. Lefedte, takarékon néha kevergetve addig főzte, míg a víz mind(!) elforrt róla... Nem mosta, nem öblítette, tészta rendben volt :o)

Legközelebbi tésztánál kipróbálom :o)

4. micimacko72 (válaszként erre: 2. - 6b9378941a)
2009. szept. 9. 10:56
az én párom rizzsel szereti, én tojással vagy tarhonyával. De tejjel vagy tejszínnel felengedve is nagyon finom
3. H.Ancsi (válaszként erre: 2. - 6b9378941a)
2009. szept. 9. 10:56
gazdagon, alá szalonna,jó húsos, bele kolbász, virsli, és sok tojás, ja és jó csípősen
2009. szept. 9. 10:53
Például kiváncsi vagyok arra ki hogy csinálja a lecsót! Sok lével,kevéssel ,rizzsel,kolbásszal,tojással,anélkül!
2009. szept. 9. 10:52

Azért inditottam ezt a fórumot,mert kiváncsi lennék ti hogyan készititek el az ételeket!

"Ahány ház annyi szokás" alapon!

Fözési tapasztalatok gyűjtése ez az eggyik kedvenc témám!!!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook