Te hogyan készited ezt az ételt!? (beszélgetős fórum)
Ügye kislány vagy:-) Gratulálok!
De minek a zsemlemorzsa én nem szoktam csak a zöldség fasírtba.
Mitől lett folyós?
Lehet úgy készítetted ahogy én fiatal asszony koromban a fasírtot? Kanállal kellett megenni a tepsiből,mert megmostam a darálthúst:-) Mert ugye úgy tanítottak,hogy minden húst meg kell mosni.:DDD
Sokáig konyhakészt rizst vettem, mert azt hittem, nem tudok pergős rizst főzni. Aztán egyszer nem volt otthon és elővettem a hagyományos rizst.
Átválogattam, többször jó megmostam. Kevés olajon megfuttattam, ahogy a tarhonyát szoktuk, felöntöttem a rizs térfogatának duplája mennyiségű vízzel, tettem bele egy egész fej vöröshagymát. Mikor felforrt, kikapcsoltam alatta a gázt és hagytam saját gőzében megpuhulni. Nem szabad kavargatni!
Sokkal finomabb lett, min a konyhakész. A fiam nem egy válogatós, de azt mondta, egy napon sem lehet említeni vele.
Persze én mindíg kenyeret használok:-)
Ok. Biztos sikerül és akkor én sem maradok éhen:DDD
Nem sajnos mert undorodik még a szagától is.
Köszönöm. Olyan nehéz neki főznöm mert szűkös a "repertoár",sütni meg végképp csak a piskóta marad, de már megszoktam 31 év alatt.
Nálunk a lányomnak volt tejfehérje allergiája,de hálistennek már kinőtte.
Majd utánanézek,milyen receptjeim vannak tej nélkül.
100%-os növényi margarint sem ehet,amiben egyáltalán nincs tejszármazék?
Én is a tiédet:-)
Ok majd figyelem. Ha tudsz még sütit amit lehet olajjal és nincs benne tejtermék azt szivesen olvasnám,ugyanis a párom a laktóz allergiája miatt nem ehet semmit amiben ilyesmi van. Sajnos margarint se:-(
Köszi szépen,megtaláltam:)
Be is jelöltem a naplód,mert azt hiszem,még olvasgatni fogom,ha nem bánod.
Kakaós kalácsot még nem csináltam(csak 2 hete van kenyérsütőgépem),de úgy olvastam receptekben,hogy az utolsó gyúrás befejezése előtt 2-3 perccel kell beletenni a kakaót,és akkor szép csikos lesz.Szándékomban áll kipróbálni,ha sikerül,majd beirom a naplómba.
Igen én is azért készítem házilag mert szeretem az ízét de tele van mindenféle e-betűs tartósítóval. Kicsit pancsos de megéri sajátot készíteni..
Nekem is lenne egy kérdésem. Hogy csináljam meg a gépi kalácsot úgy,hogy legyen benne kakaós rész is?
133. bejegyzés alatt megtalálod:-)
Fúúú az a kalács a naplódban valami fantasztikus, de a zebra tortát is elmentettem:-)))
Gabikám! Cukkiniből fasirtot is készíthetsz. Isteni finom,de fokozhatod a hatást ha fele-fele arányban kevered darálthússal.
Cukkinifasirt
2 db cukkini
1 tojás
zsemlemorzsa
fűszerek
Elkészítés: almareszelőn lereszelni a megtisztított cukkinit besózni állni hagyni ne túl sok sóval, kicsavarni és beletenni 1 tojást borsot és 3 cikk fokhagymát, hozzáadni zsemlemorzsát amit aztán állni hagyunk hogy kicsit szívjí meg magát, aztán még annyit adni hozzá hogy formálható legyen gombócokat csinálni és olajba kisütni.
Szia!Szeretném megkérdezni,hogy a saját készitésű vegetát hogy csinálod?
A boltit már régóta nem használom,mert abban minden van,csak zöldség nincs,legfeljebb csak biot,az meg elég drága.
A lecsót nem tudom megenni mert a paprikától ég a gyomrom,de a szaftját imádom tunkolni és majd megveszek az illatától:-)
Apósomtól tanultam a receptjét. Annyi a különbség csak, hogy a pirospaprikás hagymára a paradicsomot teszem és ha már jó sok levet engedett akkor teszem rá a paprikát. Lehet beletenni bármit az előbb leírtak közül de naturban a legfinomabb. Tojást csak akkor teszünk rá ha nagyon erősre sikeredett.
Ja és én majdnem mindenbe teszek saját készítésű vegetát és medvehagymát:-)
olajban üvegesre párolom a karikára vágott hagymát, majd leveszem a rezsóról, kicsit hülni hagyom és teszek bele porpaprikát.
Utána karikázom a paprikát,/csipős paprikát csak keveset a párom nem igazán szereti / a paradicsomot, delikáttal füszerezem és teszek bele lángolt kobászt, nagyon finom izt ad neki.
A paradicsomtól közepesen leveses lesz.
Általában natur esszük, de csináltam már tojással, sőt volt, hogy apróra vágott kaprot is tettem bele, nagyon pikáns izt ad neki.
rizzsel, tarhonyával nem szeretjük.
Én világéletemben utáltam a lecsót,amig meg nem ismerkedtem a párommal.Na,ahogy ő csinálja,úgy imádom.Ez igy néz ki:fél kg hagyma,1-1 kg paprika,paradicsom,eddig a szokásos módon,aztán 1 közepes padlizsán felkockázva.Mikor majdnem kész,bele 8-10 tojás,és füstöltkolbászkarikák.
Nagyon jó krémes állagú lesz,én csak igy szeretem!
Nálunk a férjem főzi:) Ez az egyik étel, amit férfiaknak kell készíteni szerintem.
Ő tesz bele lecsó kolbászt és paraszt kolbászt is. sok lével csinálja, mert én tunkolós vagyok, de üt rá 1 tojást is.
A nénikém nokedlival szokta tálalni.
Egy ismerősöm pedig cukkinit is tesz bele.