Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos burgonyaleves recept

Tárkonyos burgonyaleves recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tárkonyos burgonyaleves hozzávalói:
50 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
1 db paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír,
2 dl tejföl,
1. ek. liszt
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, tárkony, fűszerpaprika, petrezselyemlevél


A Tárkonyos burgonyaleves elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékokon megdinszteltem. Ezután hozzáadtam a meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket. Néhányszor átkevertem, majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek a liszttel elkevert tejföllel behabartam a levest. Újraforrás után el is készült ez a finom leves. A tálaláskor, aki szereti, tehet bele egy pár csepp tárkonyos ecetet. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook