Szoptatni bármi áron? (beszélgetős fórum)
Kissé el lett térve a cikk valódi mondanivalójától...:-)
Anyukám mesélte, hogy 7 hónapos korában rokonok vigyáztak rá. A mamám nem ért vissza etetésre, ezért a rokonok megetették toroskáposztával, ő meg persze megette, mert ízlett neki. Azután állandóan csalánkiütésekkel küzdött gyerekkorában, nagyon durván kijöttek rajta, ugye ez egyértelműen allergia... Most meg felnőttként pollen- és ételallergiás lett, pl. a vöröshagymára nagyon csúnyán kijön rajta. ÉS nagyon későn jelentkezett.
A férjemnek meg olyan ételallergiája van, hogy bedagad a torka, szája, és elkezd fulladni, volt, hogy az ügyeletre rohantunk vénás injekcióért.
És az eszetekbe se jut hogy azzal is ártatok hogy búra alatt nevelitek a gyereket és ennyire rettegtek mindentől?Ne mondja nekem senki hogy ez jó...
Sajnos én is, anyukám meg súlyos asztmás.:( Szerencsére kisfiamnak nincs ilyen problémája (kop-kop-kop), remélem nem is lesz.
Arra még nem gondolt véletlenül senki, hogy az a szerencsétlen gyerek pont azért lesz beteg, allergiás...stb (a pontok behelyettesíthetők), mert mást sem hall születésétől kezdve, csak hogy mitől lehet beteg?
Érdemes utánaolvasni pl az allergia pszichoszomatikus voltának kedves anyukák.
És a többi betegség pszichés voltának.
Na ezzel azért vitatkoznék...
Nem olt, csak elmondja, hogy minek járt utána, eléggé beleásta magát a témába. Ő legalább tájékozott!
igen ez durva.
és az is az, h ő is folyamatosan olt másokat.
Pedig lehetséges, hogy egyes túl korán bevezetett ételek közrejátszottak. Vagy esetleg a régi tápszerek, vagy tehéntej idő előtt... Nem azt mondom, hogy biztos ez az oka, de előfordulhat.
Mi is allergiások vagyunk a férjemmel:(
Bocsánat, lehet, hogy aggódik, de ezek szerint nem véletlenül!
Neked viszont tök jó, mert édes tudatlanságodban teszel az egészre..
Sok felnőttet ismerek, akiknél 30-40 évesen jött ki pl. a pollenallergia. Amelyik kisbabának a szülei/nagyszülei/ allergiásak, vagy asztmásak, azoknál eleve vigyázni kell minden allergén étellel, mert ők magukban hordozhatják a hajlamot. Őnáluk pl. nem kérdés a hypoallergén tápszer, a minél később bevezetett hozzátáplálás stb.
Szerintem pedig az a durva, hogy kigúnyolod. Nyilván ezt a tényt sem a kisujjából szopta.
Nem aggódik, csak utánajár dolgoknak és ennyi.
Elismerem, lehet, hogy túlaggódom a dolgot, de mivel a családunkban alig van, aki ne lenne allergiás, az én gyerekeim fokozottan veszélyeztetettek ilyen szempontból, és nem akarok hasonlót átélni, ezért inkább vagyok akár túlzottan is óvatos, mert attól nem lehet bajuk, ellenkező esetben viszont igen. Pont azért ástam bele magam annyira a témába, hogy el tudjam kerülni náluk az allergiát.
Mi már a fűszeres, sós ételekhez vagyunk szokva. Nekik minden zöldség, gyümölcs íze teljesen új, érzik a különbséget, ők még megérzik az ételek, zöldségek igazi ízét-
Nekem 2féle pollen és 6féle ételallergiám van és egy krónikus bélbetegségem de soha az életben nem jutott eszembe hogy mindez azért lenne mert esetleg anyu korán kezdett el hozzátáplálni,(tudtommal nem is tette) és nem is tudni senkiről a családban hogy pollen vagy ételallergiája lenne.
vagy inkább cuppogva köpi kifelé... :D
ez durva.
szegény, nem lehet könnyű az életed, h folyamatosan aggódnod kell vmiért a különböző ajánlásokban foglaltak miatt...
ja hát akkor biztos a felnőttekkel lehet vm gond :D
Csak egy példát mondok, hogy megértsd: a parlagfű keresztallergén pl. a paradicsommal és a dinnyével is. Ezért ha a családban előfordul BÁRMILYEN allergia, legyen az pollen, akkor az egészségügyi minisztérium ajánlása szerint a paradicsom bevezetésével várni kell, mert a későbbiekben kiválthatja az allergiát.
A gyereknek az nem ízetlen szar, hidd el. Az enyém cuppogva tömi magába a szerinted ízetlen, szar kaját.
Értem.
Én úgy gondolom, hogy nagyon finom önmagában a brokkoli, karfiol íze só nélkül is. A fiam szépen ette mindig, nem volt ízetlen egyáltalán.
Attól, hogy nincs megsózva még nem ízetlen az étel. Csak nekünk felnőtteknek tűnik annak.
Én nem, de az allergológus az. A pollenallergia is visszavezethető pl. a helytelen hozzátáplálásra.
Hogy mi mitől alakul ki, azt sosem tudhatjuk. De az emésztőrendszer egészsége az egészségünk egyik alapja. Ha azt túl korán terheljük számára feldolgozhatatlan, nehezen emészhető, allergén anyagokkal, az a későbbiekben igen sok problémának lehet a gyökere. Az meg, hogy a gyerek valamit jóízűen magába töm, mit igazol? A vattacukrot is magukba tömik, de attól még az nem egészséges:)
Hát néhány ajánlás és szakkönyv nagyon is hasonlít rá...
azért, mert nem akartam, h a gyerekem ízetlen szar kaját egyen. A sót úgy kell elképzelni, h szinte láthatatlan mennyiségben került csak bele az ételébe. Sőt, mikor már nagyobb volt, és a mi kajánkat ette, sokkal kevesebb fűszert tettem az ételbe. Mindenre odafigyeltem, a mértékletességen volt a hangsúly. Megtalálni az egyensúlyt az egészségre még nem ártalmas, de azért már ízletes fűszerezés között.
Nem is 15 hónaposan szokott problémát okozni az ilyesmi. De azt kívánom ne okozzon.
Azért ég és föld a kettő:)
Itt pedig ez ügyben minden szakkönyv/ajánlást ugyanazt írja. Nem véletlenül.
További ajánlott fórumok: