Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szilvásgombóc recept

Szilvásgombóc recept

A Szilvásgombóc hozzávalói:
1 kg burgonya
120 g liszt
30 g gríz

1 tojás
24 szilva
24 kockacukor
100 g vaj
zsemlemorzsa
fahéj
cukor
mák


A Szilvásgombóc elkészítési módja:
Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítségével 24 darab kb. 4 cm vastag és 10 cm átmmérőjű kört szaggatunk ki. Mindegyik közepére egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - tegyünk, majd formáljunk gombócot. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig addig főzzük a gombócokat, amíg a víz tetejére feljönnek. A zsemlemorzsát pirítsuk meg vajon, forgassuk meg benne a gombócokat. Végezetül szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy mákkal. Forrón kínáljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szilvásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook