Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat? (tudásbázis kérdés)
Ezt hallottam már, sőt azt is hallottam, hogy ahogy a cukros ételekbe kell pici só, úgy a sós ételekbe is kell pici cukor. Állítólag a legtökéletesebb bableves is még finomabb egy kevés cukorral.
Namármost én a sót nem felejtem ki a tejbekásákból sem, de a jó babból mindig kifelejtek kivenni egy keveset és cukorral kipróbálni. Tényleg nyitott vagyok a kipróbálásra, csak elfelejtem.
Ezt hallottam már, sőt azt is hallottam, hogy ahogy a cukros ételekbe kell pici só, úgy a sós ételekbe is kell pici cukor. Állítólag a legtökéletesebb bableves is még finomabb egy kevés cukorral.
Namármost én a sót nem felejtem ki a tejbekásákból sem, de a jó babból mindig kifelejtek kivenni egy keveset és cukorral kipróbálni. Tényleg nyitott vagyok a kipróbálásra, csak elfelejtem.
Csak picikét, értem már. Hát igen, sok ételbe jó egy csipetnyi cukor.
Biztosan finomak a húsok gyümölccsel sütve, én nem kedvelem úgy, de ez egyéni ízlés(ficam) kérdése :D
Úgy látszik, nem tudtam eléggé hangsúlyozni, hogy "nagyon csipetnyi". Ha így teszel, semmiképpen sem édes ízt fogsz érezni. Érdemes kipróbálni.
Van a fűszerezésnek egy olyan technikája, mikor érzed, hogy hmm.. valami más, valami érdekes, de nem tudod pontosan, hogy mi ... Amikor a kevesebb több. Persze ez a tradicionális ételekre nem vonatkozik, csak néha valami ínyencségre.
(Én nagyon szeretem a húsokat gyümölccsel sütve, de azokra se mondanám, hogy édesek lesznek)
Igen!
Csak akkor az másfajta finom, nem úgy karamellizálódik. De finom :)
Akkor megúsztál egy jó kis(nagy) kiadást :D
Egyébként mivel a szuvidálás tulajdonképpen vákumban főzést jelent, ezért teljesen más az íz,mintha süti az ember a cuccot.
Én szeretem a májat minden formában (na jó, nyersen nem), de sajnos csak ritkán eszem/ehetem, mert magas a húgysavam. És nem szeretnék köszvényt.
Én meg inkább pecsenyekacsa májat szoktam készíteni, az pedig mindenféle szuvidálás nélkül is nagyon finom és vajpuha :-)
Nincs is szuvidáló szerkentyűm. Rettenet!
De itt nem ez a kérdés.
A serpenyőben nyilván kisül a zsírja szeletben is, egészben is.
Biztosan az.
Sous-vide -al pláne! Illetve elvileg így van egyáltalán értelme. ☺
nem az íze miatt nem eszem. Igaz, a nyers máj szagát soha nem tudtam megszokni, de amióta megtehetem, hogy kerülöm, azóta pláne kerülöm.
A hizlalt májat alapból és eleve. Talán gyerekkoromban megkóstoltam.
Nálunk nagyon ritkán van máj.
Hízott májat soha nem veszek, se kacsát, se libát, se mást.
Ma rántott csirkemájat készülök venni a zenélős kocsiról. A fiam megkérdezte, nem lehet-e mást venni. Elgondolkoztam, még megfontolom. Kéne a vas, de ezen egy adag csirkemáj nem segít végül is...
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit lehet már most megsütni húsvétra?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Ha szeletelve veszek felvágottat, rendszeresen belevágják a végét. Van erre valami szabály, hogy hány deka alatt nem lehet beletenni?
- Hogyan lehet KFC jellegű, fűszeres csirkét sütni otthon?
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- Hogyan kell sütni a jó kacsamájat?